2 çift muhabbet

mert demir

Yeni Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
demir
Değerli abilerim herkese hayırlı üretimler.Birini 3 mart diğer çifti 11 martta aldım 2 çift muhabbet kuşum var.İkisini de üretimhaneden aldım ancak farklı üretimhaneler.İlk çifti(soldaki mavi dişi yeşil erkek) çok güvendiğim birisinden aldım 4 ya da 5 kere yavru vermiş.Tek çiftle üretimin çok zor olduğunu bildiğim için bir çift daha aldım ama diğer çiftten emin değilim geldiklerinden beri de hiç ötüp kur yapmıyolar 2 çift de.3 martta amcam da petshoptan eş olmayan kuşlar aldı ama evlerinde 2 küçük çocuk top oynamalarına rağmen onunki çiftleşmiş bile o kadar gürültüde.Yaptığım mamayı da yemiyolar gayet güzel olduğu halde.Siz ne önerirsiniz daha ne kadar beklemem gerek?Saygılar

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
naçizane ilk önerim kafesleri çok küçük,onu değiştirebilirsiniz(imkanınız dahilinde)

diğeri ise her canlı özeldir,birbiri ile kıyaslamayın,zamana bırakın,yani kısaca sabır

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Daha çok erken bir sure beklemelisin bence en az bir ay ortama çalışmalarını daha sonra haftada 2ndefa mama ver sonrasını onlar halletsin

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
İmkanınız varsa eger kafeslerinizi  degiştirin kafesleriniz küçúk ve yuvalıklar kafesin bombeli olmasından dolayı egik duruyor yumurtlar kayacaktır bu şekilde mama klmr kmgi kumu untmyn. Siz gerekenleri yaptıktan sonra sabredeceksinz.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Hakan KAPLAN' Alıntı:
İmkanınız varsa eger kafeslerinizi  degiştirin kafesleriniz küçúk ve yuvalıklar kafesin bombeli olmasından dolayı egik duruyor yumurtlar kayacaktır bu şekilde mama klmr kmgi kumu untmyn. Siz gerekenleri yaptıktan sonra sabredeceksinz.
aynen kafesleri değiştirin
ve yuvalıklar öyle olmaz
eğik duruyorlar
yani kısacası ayreti bir düzen kurmuşsunuz kuşlara
bunlar güvercinler gibi değiller
hassas kuşlardır öyle hadi kafese koydum hopp gelsin yavrular... ı-ıh öyle olmuyor maalesef
sitede bunlarla ilgili yani kafes boyu, kafeste olması gerekenler ve kafes iç dizaynı v.s. bol bol bilgiler var, bence biraz araştırma ile kafandaki tüm soruların cevabını bulabilirsin:)