2 dişiyi 1 erkekle eşe atmak

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kafeslerimden birinde 2 yavrusu olan bir çiftim var, yavrunun en küçüğü 1 günlük, diğer kafesimde bir dişim var, bu dişiye erkek beğendiremedim sadece 2 yavrulu çiftin erkeğiyle iyi anlaşıyorlar, bu dişiyle eşe atıp çiftleştirmek istiyorum, 2 yavru 20 günlük olunca erkeği diğer dişiyle eşe atsam, dişi yavruları yuvadan atlayıncaya kadar (yaklaşık 10-15 gün) besleyebilir mi, çünkü bu kuşun üst üste 4. kuluçkası ve hiç dinlendiremiyorum, yavrular 25 günlük olunca tekrar çiftleşiyorlar..

onurr94

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Atlı
yuvayı al yapamazlar dınlenmıs olur erkege de yazık dişiye de baska çiftle eşe atmayın yuvayı alın besleyın kusları

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Erkegi diger disiye atabilirsiniz. Ben de yapiyorum bu uygulamayi, bir erkegi 3 disiye attigim oldu. Ayrica erkegi diger disiye attiginiz icin yavrulu disinin de dinlenmeye vakti olur

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Şu anda en küçük yavru 4-5 günlük, erkeği şimdi diğer dişiye atsam dişi bu yavrulara bakarken çok yorulur mu, yoksa en küçük yavru 20 günlük olunca mı erkeği diğer dişiye atayım, yavrular yaklaşık 25 günlük olunca tekrar çiftleşiyorlar çünkü....

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Ahmet KARA.' Alıntı:
Şu anda en küçük yavru 4-5 günlük, erkeği şimdi diğer dişiye atsam dişi bu yavrulara bakarken çok yorulur mu, yoksa en küçük yavru 20 günlük olunca mı erkeği diğer dişiye atayım, yavrular yaklaşık 25 günlük olunca tekrar çiftleşiyorlar çünkü....
yavru sayısına bağlı dişi tek başına 5-6 yavruyada bakabilir ama yavrular büyüdükçe yorulur ama altın da 2-3 belkide 4 yavruya kadar fazla bir sıkıntı olmaz gerçi kuştan kuşada durum değişebiliyor bendede erkeği ölen bir dişi var 4 yavru bakıyor yavrularda gayet iyi 7 yavru çıkarmıştı diğer yavruları başka takımın altına  kaydırdım tek kalan dişi 4 yavruya bakıyor bir sıkıntıda yok