Cihan AYTAN' Alıntı:
Evet Günay abi ilk çiftim hakkında tereddütlerim olmuş seninle sohbet etmiştik biraz başını şişirmiştim yine beni sabırla dinledin sağolasın bakalım abi ben bu ispinozları çok sevdim çok doğal geliyor bana hareketleri doğallığı daha çok sevdiğimin farkına vardım bu kuşlarda ...
evet çok sevimli organizmalar bunlar...üretmesi diğer türlere nazaran bayağı bi zor...ısı, ışık vs hepsini iyi ayarlamak gerekiyor, ama birkere düzeni tutturdunmu olay tamamdır. Bende toplam 52 kafes kapasitesı var, geçen birkaç ay öncesine kadar neredeyse hepsinde muhabbet kuşu vardı. Şu an muhabbet kuşu olarak sadece 24-25 çift braktık, geriye kalanlar alayı ispinoz çeşidi oluyor. 1 yıldır zaten mutasyon zebralar vardı ve onlardan çok güzel verim aldık. Özellikle birkaç mutasyonu ayni anda barındıran zebralar üretmeyi başardık, PNG-P-YB (penguin-pied-yellow beak) yavrular elde ettik, Türkiyede başkalarında varmı bilmiyorum ama yabancı üreticilerin paylaştığı bazı fotoğraflarda görmüştüm. Birkaç ay önce 5 çift de bengal ekledik. Bakalım böyle giderse belki seneye bu zamanlarda tüm kafesleri ispinoza çeviririz. Insanlara ispinoz türlerini de sevdirmek gerekiyor, bizim buralarda ispinozlara pek ilgi yok, daha çok muhabbet ve kanarya aranıyor ama ispinoz çeşitleri de petşoplarda boy göstermeye başlarlarsa ilgi artacağını düşünüyorum.