2 günde 4 sağlıklı kuşum öldü ! Neden?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar.2 gün önce ben 40 adet yavrulu,yumurtalı kuşumu  bizim dükkana taşıdım.Dün sağlıklı bir dişi öldü,bugün de yuvadan atlamasına 1 hafta kalmış ,tüylenmiş 2 tane yavrum ve bir tane daha yetişkin kuşum öldü.Kuşlar 10 lu box kafesteydi.Hiçbir sağlık sorunları yok.Zaten her gün gidip bakıyorum kuşlara ama 2 günde 4 kuşum öldü bu neden olabilir?Ortam sıcak mı soğuk mu diye sorarsanız dükkanın her yeri strofor kaplı,ışık da alıyor, gayet ferah 60 m2.Neden böyle oldu?Lütfen yardımcı olun.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Yavruların kursakları doluydu,diğer ölen yetişkinlerinde hiçbirinde bir sağlık sorunu yoktu gayet sağlıklı kuşlardı

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
taşımırken rüzgarda kalmış olabilirler. Ayrıca bazı kuşlarda gizli hastalıklar olabiliyor en ufak değişikte öleibliyorlar.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
İsa YILMAZ.' Alıntı:
taşımırken rüzgarda kalmış olabilirler. Ayrıca bazı kuşlarda gizli hastalıklar olabiliyor en ufak değişikte öleibliyorlar.
Doğru söylüyorsunuz fakat ben o kuşları yaklaşık 2-3 ay önce manisadan getirmiştim kendi arabamızla ve kuşların hiçbirine bir şey olmadı fakat 3 gün önce dükkana götürdüm evimiz ile dükkan arası yaklaşık 5km civarı (bu arada kuşlara evimde bakıyordum) yine kendi arabamızla götürdüm yol 5-10 dk sürdü neden öldüler anlamadım?Eğer öyle bir şey olsaydı manisadan buraya 80-90 km yolu 1 saat boyunca gelirken ölmezlermiydi ya da geldikten sonra ölmezler miydi?

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Gece kaldıkları yer soğuk oluyor mu ? Son günlerde ankarada gece sıcaklık -8 derecelere kadar düşmüştü ondanda soğuktanda olabilir arkadaşım. yada kuşlardan 1 tanesini alıp veterinere götürebilirsin.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Uğur MOGAN' Alıntı:
Yavruların kursakları doluydu,diğer ölen yetişkinlerinde hiçbirinde bir sağlık sorunu yoktu gayet sağlıklı kuşlardı
bence bunu söylerken biraz şüphe duymalısınız, durum dediğiniz gibi ise kuşların çok da sağlıklı olduklarını söylemek biraz tezzat oluşturuyor. Genellikle kuşlar hiç bir belirti bile göztermese bu onların sağlıklı oldukları anlamına gelmez. Sizin durumda bence olay stres dayanaklı, kuşlarda bulunan birçok hastalık stres durumunda hortlar ve kendini gösterir. Bu konular hakkında forumda çok yazıldı, stres kuşların baş düşmanıdır. Yapmanız gereken şey öncelikle evdeki bakım sırasında olan yaşam koşullarını yerine getirmek, yani kuşları taşımadan önceki mekan koşullarını yeni mekanda taklit etmeye çalışmak. Ayni zamanda hastalığı tespit etmeye çalışın, kuşları gözlemleyin, dıskılarına bakın, evdeki hallerinden bir farklılık varmı onlara dikkat edin. Birşeyden şüphelenirseniz bir veterinerden yardım isteyin...analizler yaptırın ve hastalığı teşhis edin. Teşhisden emin olduktan sonra tedavinizi uygulamaya başlayın.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bence bunu söylerken biraz şüphe duymalısınız, durum dediğiniz gibi ise kuşların çok da sağlıklı olduklarını söylemek biraz tezzat oluşturuyor. Genellikle kuşlar hiç bir belirti bile göztermese bu onların sağlıklı oldukları anlamına gelmez. Sizin durumda bence olay stres dayanaklı, kuşlarda bulunan birçok hastalık stres durumunda hortlar ve kendini gösterir. Bu konular hakkında forumda çok yazıldı, stres kuşların baş düşmanıdır. Yapmanız gereken şey öncelikle evdeki bakım sırasında olan yaşam koşullarını yerine getirmek, yani kuşları taşımadan önceki mekan koşullarını yeni mekanda taklit etmeye çalışmak. Ayni zamanda hastalığı tespit etmeye çalışın, kuşları gözlemleyin, dıskılarına bakın, evdeki hallerinden bir farklılık varmı onlara dikkat edin. Birşeyden şüphelenirseniz bir veterinerden yardım isteyin...analizler yaptırın ve hastalığı teşhis edin. Teşhisden emin olduktan sonra tedavinizi uygulamaya başlayın.
Tamam çok sağ ol Günay abi ve diğer abilerim.