2 Hafta Önce Aldığım Muhabbet Kuşum?

Burak B.

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Büyükbuzcular
Merhabalar,
2 hafta önce mısır çarşısı'ndan bir muhabbet kuşu aldım. Kuşu almadan önce bir 10 dk. inceledim. kafesin içinde ki en hareketli, en neşeli kuşlardan biriydi. Fakat eve geldiğinden beri çok sık uyuyor ve çok sık kaşınıyor. Kuşumun dışkısı normal, ishal değil. İştahı da çok güzel. Ayrıca suyuna yarım ölçek "Avi-Vit" atıyorum ama anca haftada 1 kere ya içiyor ya içmiyor. Kuşumun tahminen 2-3 aylık olduğunu düşünüyorum. Acaba bu sürekli uyuması ve üstünde ki uyuşukluk henüz küçük olduğundan dolayı olabilir mi? Aşağıda kuşumun resimlerini de koydum, bu konuda bana yardımcı olacak bilgi sahibi dostlar var ise bilgilerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum, sevgim ve saygımla...

Muhabbet Kuşumun Resimleri:

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Öncelikle kuşunuz hayırlı olsun yeni ortama giren kuşlarda herzaman bu dedikleriniz olur yerine alışması için biraz zaman geçmesi gerekir. İsmail kardeşimin yazdığı gibi vitamini haftada 1 gün verip ve 1 günden fazla kalmayacak şekilde temiz suyla değiştirmeniz gerekiyor.Ayrıca  Kendinizi tanıtıp foruma isim ve soyisimle giriş yapmanız bir sonraki sorularınızda daha hızlı cevap almanızı sağlayacaktır Aramıza hoşgeldiniz

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
geçmiş olsun öncelikle ama avi -vit hasta kuşlarda etki etmez ben kendim denedim sadece sağlam kuşlarda vitamin takviyesi olarak kullanılır, vitaform kullandım daha etkili hastalıklarda.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
öncelikle ailemize hoşgeldiniz sefa getirdiniz.kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
yeni mubişiniz hayırlı olsun.güle güle besleyiniz.kuşunuz daha çok genç.2 aylık .ayrıca kuş kalabalık ortamdan tekbaşına yeni bir ortama geldiği için yanlızlık çekmekte,stres içinde,alışım sürecinde......zaman içinde alışacak...vitaminini de haftada 1 gün ve suluğunda 24 saatden fazla kalmaması kaydıyla veriniz....
saygılarımla....

Burak B.

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Büyükbuzcular
İlgilenip cevap veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Verdiğiniz önerileri harfiyen yerine getireceğim. Ayrıca en kısa zamanda kendimi tanıtma işlemini gerçekleştireceğim. İyi geceler, sevgiler...

Burak B.

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Büyükbuzcular
ismail bayram' Alıntı:
yem yemesinde falan sorun yok dimi kursak boş gibi duruyor fotolarda
Kesinlikle yok, günde hemen hemen yarım yemlik yem yiyor. Ama gösterdiğim birkaç kişi hasta gibi dediler, kuşkulandım. Veteriner'e götürsem mi?

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Sezgin ANIL' Alıntı:
Öncelikle kuşunuz hayırlı olsun yeni ortama giren kuşlarda herzaman bu dedikleriniz olur yerine alışması için biraz zaman geçmesi gerekir. İsmail kardeşimin yazdığı gibi vitamini haftada 1 gün verip ve 1 günden fazla kalmayacak şekilde temiz suyla değiştirmeniz gerekiyor.Ayrıca  Kendinizi tanıtıp foruma isim ve soyisimle giriş yapmanız bir sonraki sorularınızda daha hızlı cevap almanızı sağlayacaktır Aramıza hoşgeldiniz

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kuşunuz Tüy değişimine giriyor.
    Ortam şartları süreyi değiştirebilir değilse tüm yavru MuhabbetKuşları 12. haftasında Tüy değişimine girerek yavruluk tüylerini bırakıp yetişkin tüylerine sahip olurlar. Yetişkin tüyleri yavruluk tüylerinden daha parlak olacaktır. Ancak yaklaşık 1 ay sürecek olan bu değişimde vücut direnci son derece düşüyor. Bu sürede ilaç kullanmadan kuşunuzu olumsuz şartlardan korumanızı öneririm.
    Sitemizde tüy değişimindeki bir kuşa nasıl yardımcı olabileceğinizle ilgili başka konularda bulabilirsiniz.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,732.0.html

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Ortam şartları süreyi değiştirebilir değilse tüm yavru MuhabbetKuşları 12. haftasında Tüy değişimine girerek yavruluk tüylerini bırakıp yetişkin tüylerine sahip olurlar. Yetişkin tüyleri yavruluk tüylerinden daha parlak olacaktır. Ancak yaklaşık 1 ay sürecek olan bu değişimde vücut direnci son derece düşüyor. Bu sürede ilaç kullanmadan kuşunuzu olumsuz şartlardan korumanızı öneririm.
    Sitemizde tüy değişimindeki bir kuşa nasıl yardımcı olabileceğinizle ilgili başka konularda bulabilirsiniz.

yılmaz usta gerekli bilgiyi vermiş

Burak B.

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Büyükbuzcular
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat kuşum henüz yavru. Tüy değiştirmesine daha var diye düşünüyorum...

Burak B.

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Büyükbuzcular
Süleyman Drmnl' Alıntı:
  Yer değişiminden strese girmiş olmasın 3 aylık kuşun tüy dökümüne girmesi biraz erken olmuş sanırım
İştahı yerinde, ishal değil, ayakları soğuk değil, geriye sadece strese girmiş olması kalıyor. Bunun bir çözümü yok sanırım, sonuçta fiziksel bir sorun değil. Ne yapmam gerektiği konusunda siz ve bu konuda bilgi sahibi olan değerli forum üyeleri cevap verirlerse çok mutlu olurum. Teşekkürler...

Burak B.

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Büyükbuzcular
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
yavru kuşlar tüy deyiştirmiyormu peki  icon_naughty yavru kuşlarda tüy deyiştiri
Açıkçası şu an bir hayli kafam karıştı. Bir de veteriner'e baktırmayı düşünüyorum. Fakat Avcılar bana uzak olduğundan, semtimde ki bir veteriner'e götürmeyi düşünüyorum. Hiç duydunuz mu acaba, internet adresi şu: http://www.zeytinburnuvet.com/index.html

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yavru kuş tüy değiştirmez mi? benim 2,5 aylık kuşlar değişime girdi? Demek ki benim kuşlar farklı.......