2.kuluçka yardım

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
kuşlarımın bu ikinci kuluçkası ilkinde 5 yumurta yapmıştı hepsi de boş çıktı bu seferkinde şu anda 2 yumurtası var çiftleşirken hiç görmedim ama bide yuvalıktaki talaşın çoğunu çıkardı yumurtaların altında talaş yok  şu an da talaş koyarsam dişi huzursuzlanırmı acaba

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yumurtaların dolu olup olmadığını 6 . Günden sonra ışıkla kontrol edip öğrenebilirsiniz . Bu saatten sonra yuvaya bişey koymayın .

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
talaşsız yumurtaların kırılma ihtinali varmı acaba biraz koysam sorun olur :mıki yardım edin :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Recep UYAN' Alıntı:
talaşsız yumurtaların kırılma ihtinali varmı acaba biraz koysam sorun olur :mıki yardım edin :(
Talaşsız yumurtanın kırılma ihtimali vardır. Siz yuvaya biraz talaş koyabilirsiniz. Ancak yuvaya talaş koymayan üreticiler de var. Ama bence en iyisi talaş

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
kuşlarım çiftleşiyo ama arada düşüyo tüneğin yanına bir tane daha tünek taksam olurmu ilkindede böyle düşüyodu boş çıkmıştı hepsi  :(

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım o zaman tırtıklı tahta tünekler var onlardan takabilirsin plastik tünek sıkıntılı olabilir. ayrıca kuş talaşları atıyorsa yuvadan tekrar talaş eklemeye gerek yok kuş kendine uygun hale getiriyor yuvayı zaten. yumurtaların ısınmasında bir sorun olacağını kesinlikle düşünmüyorum.

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
tünekler saten tahta ama yinede düşüyorlar hadi ilkinde tecrübesizlerdi onda düşüyolardı şimdi yine düşüyorlar onda bi tünek daha takıyım dedim

hakandemir1989

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
DEMİR
Kuşu kendi haline bırakın en iyisi  tekrar talaş koysanız dahi onlarıda atacaktır yuvadan talaşsız  kırılma  ihtimali çok  nadirdir. ben talaşı  genelde  yavrular yumurtadan çıktıktan sonra  atıyorum dışkıları  balçık gibi yuvanın içinde  kalmasın  talaş kurutsun die. Kuşları ne kadar az rahatsız ederseniz o kadar çok verim alırsınız...

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
ilkindede düşüyodu daha öncede dediğim gibi yumurtalar boşçıktı  şimdide düşüyorlar yine boş çıkarmı