2 tane 2 aylık muhabbet kuşu için sorularım var. Yardım lütfen...

Ece Karslı

Yeni Üyemiz
Adı
Ece
Soyadı
Karslı
Arkadaşlar merhaba foruma biraz önce katıldım. Yaklaşık 7 ay hint bülbülü besledim ve kuşlara aşırı sevgim bu şekilde başladı. Dört gün önce bizi seven bir yakın aile dostumuz bize kendi beslediği iki tane yavru 2 aylık muhabbet kuşu getirdiler çok tatlılar:) İlk başta odayı tanımaları için 2 gün odada bıraktım onları ve son 2 gündür de yanlarına gidip sohbet ettim 15-20 dakika kadar ve 1 hafta sonra ise artık elime alıştırmaya ve eğitmeye başlıyacağım inşallah. Fakat İnternetten edindiğim bilgilere ve 2 hint bülbülü beslediğim bilgi çerçevesinde muhabbet kuşları bir dişi bir erkek beraberlerken eğitmek zor oluyormuş:( Bu nedenle dişi olanı aile dostumuza veyahut bir başka dostumuza vermeyi düşünüyorum. Sizce dişiyi ayırıp erkeği tek başına mı eğitmeliyim? Çiftken onları eğitememekten korkuyorum. Eğer ikisinide eğitebileceksem ilk hangisinden başlamalıyım? Parmağıma nasıl alıştırıcağımı öğrendim forumdan. Herkes gibi bende elime alıştırıp, günün belirli saatlerinde evin içerisinde özgürce dolaşmalarını ve eğlenceli vakit geçirmek istiyorum :( Her gün 2-3 saat zamanımı kuşlara harcayabilirim çok seviyorum onlarla vakit geçirmeyi gerçekten hatta bu yaz bittikten sonra yeni eve taşınacağız ve 2 haftalık bir sultan papağanı alıcağım. Eğitimini, beslenmesi için gereken herşeyi öğrendim sayılır. (Hala öğreniyorum sizin gibi değerli arkadaşlar sayesinde) 

Arkadaşlar merak ettiğim ve çok kafama taktığım konulardan biriside kafesin yeri. Sizce iyi mi? Perdeleri köşe olarak kullandım sorun yaratır mı? Duvar olarak iş görür mü? Odanın kapısını açık bırakıyorum ve 2 gündür annemi ütü yaparken seyrediyorlar:) Amacım gelen gideni rahatlıkla izleyebilsinler diye oraya yerleştirdim.
Kafeslerini değiştiriceğim yakında. Daha büyük ve güzel bir kafes alıcağım ayrıca içine oyuncak, dal darı gibi şeyler koyucağım. Bu arada 1 hafta şehir dışına çıkıcağım ve 1 hafta vakit geçiremeyeceğim ve gelir gelmez eğitime başlayacağım inşallah. Arkadaşlar daha içimden çok soru sormak geliyor fakat bu kadarı bence yeterli şimdilik. Cevaplarsanız gerçekten çok çok memnun olurum!
Teşekkürler:)

hicrettaylan

Üyemiz
Adı
Hicret Taylan
Soyadı
ÇAKMAKCI
Bendede 2 mubiş vardı eğitmek çok zor birbirlerinden size vakit ayırmıyorlar.  Bu demek olmuyorki yapamazsın. Ben dişiyi bi akrabama verdim şimdi senin gibi erkeği alıştırıyorum kızgınlık Dönemi'ne gelince yani 7-8 aylık olunca dişiyi getirmeyi düşünüyorum. Eş olma ihtimalleride bu şekilde artar. Kafesin yeri cereyan yapmayan yer ve kuşun kendini evin hakimi hissedebileceği bir yer olması iyidir. Çünkü bunlara değer verdikçe karşılığını alırsın. Ele alıştırma konusunda ben ilk 1 hafta konuştum sonra kanatlarını ucundan Ufacık elektrik bandıyla bantladım ve akşamları 3 gün elimde tuttum. 3 günden sonra bandı çıkardım ve uçmuyordu. Şuan kendi gelmeseler ben elimizi uzattığımda geliyor.

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
merhaba benimde bir muhabbet kuşum var 2 ay önce aldım ve bu sürede bayağı bilgi edindim. Ben aldığımda bana erkek dediler kuşçuya  bakımını yaptırmaya gittiğimizde kız olduğunu söylediler.Bildiğim kadarıyla erkek kuşlar daha kolay eğitiliyormuş fakat bu birazda kuşunuza bağlı bence erkek kuşu eğitin benimki kız ama maşallah bayağı alıştı bize evin en güzel köşesine koydum ve kendini kraliçe gibi hissediyor :) ilk adımları doğru yapmışsınız genellikle avcunuza almaya değilde elinizi uzatıp size gelmesini bekleyin belirli bir zaman sonra size güvenip gelecektir ona yem yedirerek elinize alıştırabilirsiniz bizimki ağzımızdanda yiyor çok güzel bişey hayvan sevgisi :)