2 ve 3 aylık yavrulara mama verilir mi?

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
merhaba, 2 ve 3 aylık bir çiftim var bunlara yumarta maması versm bir sorun olur mu...

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
sorun olmaz ama sürekli verilirse kuşlarda yağlanma olur.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Yerli kuşlar genel de 6-7 aylık olduklarında eşe gelirler. Bu zamanlarda takabilirsiniz.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Herhangi bir sorun olmaz verebilirsiniz haftada bir kuşlara verin.Gelişim açısından mama çok önemlidir.

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
mamayı zaten gelısımlerıne katkısı olması sebebıyle vermekteyız.

gonul rahatlıgınca verebilirsiniz. Haftada 2 kere vermenız yeterlıdır.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
yuvalık takmak için kuşların 6 aylık olduktan sonra takılması önerilir.fakat 6 aylıktan öncede kuşlarınız eşe gelebilir. sağlıkları ve verimleri için 6 aylık olmalarını beklemenizi tavsiye ederim. mamanın içine ekmek kırığı ilave etmenizi hiç birzaman önermem.ben yavrusu olmayan kuşlarıma haftada 1 veya iki kere mama veriyorum.yem olarak kaliteli karışık yem kullanmanızı tavsiye ederim.

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
herkese merhaba cvplar icin ayrıca tsk ederim.
Ben yumurta maması yapıp weriyorum fakat yemiyorlar.
Bugün tekrardan yemliklerini cıkarttım sadece mama koydm yesinler diye. Aksama kadar ac kaldılar yinede yemediler. Bende ac kalmalarına dayanamadım yemlikleri geri taktım. Takar takmaz yemlıklere saldırdılar. Cok acıkmıslar :)
mamayı tuzsuz etimek havuç ve yumurta ile yapıyorm. Acaba yanlıs mı yapıyorm.
Bırde bugn yumurtaların kabuklarını ufalayıp yemlerin üstüne serpistirdim. Bu sekilde verilir mi yumurta kabugu.
Bu arada elmada yemiyorlar. Neden acaba.
Havuc ve marulu cok seviyorlar.
Yalnız mamada havuc olmasına ragmen yemiyorlar.

E

elaziz2316

Guest
    Muhabbet kuşlarına ilk defa mama verildiğin de hemen yemeyebiliyorlar. Sen vermeye devam et. Azar azar ver. Sabah verdiğin mamayı akşama geri kaldır. Çünkü bozulup bakteri üretebilir. En sonunda yemeye alışacaklardır. İlk başta yememeleri normaldir.