2. yavruda öldü ( resimli )

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Anladığım ve görebildiğim kadarıyla kursağı bomboş. Annenin besleyip beslemediğini çok iyi takip edip senin elle şırınga yardımıyla beslemen gerekiyordu...

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
bakteri haztalığına benziyor daha detaylı bi resim koyarsan daha net sonuç söylene bilir

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
banada kursak dolu gibi geldi net yavrucuk hala duruyorsa net resim çekersen daha iyi yorum yapabiliriz

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
elimdeki tek kamera bu. en büyük olanı da durgunlaştı. galiba o da ölecek. :(

ek : yavruyu dün bahçeye gömdüm.

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Aynı sorun bendede vardı.Kimi yavru tüysüz ,kimi yavru yeni tüylenirken ölüyordu.VİRKON S diye bi dezenfektan var onu kullandım.Çok şükür yavru ölümleri son buldu.21 çeşit mantar türü hastalıgı çok kısa sürede yok ediyor.Toz şeklinde yarım litre suya bir çay kaşığı döküp sprey şeklinde kullanıyorsun.Kuşlara hiç bir zararı yok.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
anne ve babasına şu anda solunum yolu enfeksiyonu tedavisi uyguluyorum. belki ondan da olabilir. yavrulara hastalık bulaşmış olabilir ama kursakları boş gibi duruyor.

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Yavru kuşunuzun kursağı boş görünüyo sanırım anne tarafından beslenmemiş

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
bu gün 3. yavruda öldü. bu sefer yavruyu dövüp aç bırakmışlar. neden yapıyorlar anlamıyorum. kafesi yuvalığı dezenfekte edip, kuşların tedavisi bitince belki 1-2 ay sonra tekrardan takarım. hevesim kursağımda kaldı yemin ediyorum.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Mustafa GÜLSEVDİ' Alıntı:
Aynı sorun bendede vardı.Kimi yavru tüysüz ,kimi yavru yeni tüylenirken ölüyordu.VİRKON S diye bi dezenfektan var onu kullandım.Çok şükür yavru ölümleri son buldu.21 çeşit mantar türü hastalıgı çok kısa sürede yok ediyor.Toz şeklinde yarım litre suya bir çay kaşığı döküp sprey şeklinde kullanıyorsun.Kuşlara hiç bir zararı yok.
bu ilac kullandıgın zaman ölümlerede hazır olman lazım virüs bulaşmış kuşu  bir günde öldürüyor kuşta hastalık yoksa kurtulur.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
GEİMİŞ OLSUN EBEVENLERE VERDİĞİNİZ İLAÇ YAVRULARA AĞIR GELMİŞTİR
YAVRULAR TUYLENMEMİŞSE MUHAKKAK BİR ENFEKSİYON
KURSAĞI BOŞ YAVRULAR BAKILMADIYSA ANAÇ STRESE GİRER YEM İSTEYEN YAVRUYA KIZARAK SALDIRIR
KUŞLAR YAVRUDA İKEN BAKIMLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPIP YAPMADIĞINI KONROL ETMELİSİN
TEKRAR GÖZDEN GEÇİREREK DEZENFEKTE EDİN TUM EKİPMANLARI EN KISA ZAMANDA TEKRAR YUMURTLAYACAKLARDIR

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Yiğitcan KEKEÇ' Alıntı:
elimdeki tek kamera bu. en büyük olanı da durgunlaştı. galiba o da ölecek. :(

ek : yavruyu dün bahçeye gömdüm.
bizler bu resimde kursağını tam net göremiyoruz sen büyük yavruya bak kursağı boş ise şırınga yardımı ile sen kendin besle

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Kemal AKBULUT' Alıntı:
GEİMİŞ OLSUN EBEVENLERE VERDİĞİNİZ İLAÇ YAVRULARA AĞIR GELMİŞTİR
YAVRULAR TUYLENMEMİŞSE MUHAKKAK BİR ENFEKSİYON
KURSAĞI BOŞ YAVRULAR BAKILMADIYSA ANAÇ STRESE GİRER YEM İSTEYEN YAVRUYA KIZARAK SALDIRIR
KUŞLAR YAVRUDA İKEN BAKIMLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPIP YAPMADIĞINI KONROL ETMELİSİN
TEKRAR GÖZDEN GEÇİREREK DEZENFEKTE EDİN TUM EKİPMANLARI EN KISA ZAMANDA TEKRAR YUMURTLAYACAKLARDIR

abi neden strese giriyorlar ?

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ZATEN YUVADA HASTA OLAN ÖLECEK KUŞA EBEVEYNLER SENDEN ÖNCE TEŞHİS KOYAR BAKMAZ HASTALIKTAN OLMEDEN AÇLIKTAN ÖLUR
STRESEDE ERKEK ÇIFTLEŞMEK İÇİN SIKIŞTIRIR
YEM KUSMAZ
YUVALIĞA GİRER RAHATSIZ EDER
YEM BULAMAZ YANI YETERLİ OLMADIĞINDAN
BAKICILARIN HATASI ISI IŞIK HAVA SES YER DEĞİŞİKLİĞİ VS GİBİ
RAHATSIZLIKLARINDAN

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
senin yavru ölümlerin temizlik ve hijyenin yeterli olmaması resimdeki yavru gayet iyi gursak  dolu beslemiş sebebi parazit farkında isen kuş morarmış bu ölmeden önce de aynıydı değil mi? karnı küçülmüş normalde göbeği kafasının 3 katı olmalıydı gursağında ki yem taş gibi olmuş bu da yavrunun suya çok ihtiyacı olduğunu vurguluyor hastalığından dolayı...son ölen yavru da aynı hastalığa yakalandığı için yeni kuluçka dönemi için zarar verip öldürmüşler... bazı iç parazitler var çiftini gözlemle ayaklarıyla popolarını çok kaşıyorlar mı? eğer kaşıyorlar sa onlara 5 gün uygula baymizol veya levamizol bir tane daha var bunların muadini hatırlayamadım...
yazılanlar gibi dezenfekte iyi yap umarım bir daha karşılaşmassın iyi üretimler...

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Gökay TATAR' Alıntı:
senin yavru ölümlerin temizlik ve hijyenin yeterli olmaması resimdeki yavru gayet iyi gursak  dolu beslemiş sebebi parazit farkında isen kuş morarmış bu ölmeden önce de aynıydı değil mi? karnı küçülmüş normalde göbeği kafasının 3 katı olmalıydı gursağında ki yem taş gibi olmuş bu da yavrunun suya çok ihtiyacı olduğunu vurguluyor hastalığından dolayı...son ölen yavru da aynı hastalığa yakalandığı için yeni kuluçka dönemi için zarar verip öldürmüşler... bazı iç parazitler var çiftini gözlemle ayaklarıyla popolarını çok kaşıyorlar mı? eğer kaşıyorlar sa onlara 5 gün uygula baymizol veya levamizol bir tane daha var bunların muadini hatırlayamadım...
yazılanlar gibi dezenfekte iyi yap umarım bir daha karşılaşmassın iyi üretimler...

olabilir abi ama 2 yavruyu anne baba dövüp beslemedi. bu da büyük ihtimal bu şekilde.