2. Yavruda öldü.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Selamun aleykum
Arkadaşlar Çek ve jumbo olmak üzere iki çift kuşum var. İki çiftimde eş zamanlı yumurtladı. Çek çift 1 tane boş Jumbo çift 3 tane dolu. Jumbo çiftim yumurtalardan birini kırdığı diğerlerinide kırmaya çalıştığı için ben bu iki dolu yumurtayı alıp bir boş yumurtası bulunan çek çiftimin altına koydum. 2 hafta sonra ilk yumurta çıktı ve akşam geldiğimde yavru kursağı boş şekilde ölmüştü. Bu iki haftalık süreçte jumbo çiftim 4 adet daha yumurtlamıştı. Riske girmemek için tek kalan dolu yumurtayı tekrar jumbonun altına koydum 2 hafta sonra. Ertesi gün yumurta çıktı ve kuş huylanmasın diye hiç yavruyu kontrol etmedim. 2 gün sorun yoktu yavrunun sesi geliyordu bu sabah uynadığımda yavru sesi yoktu yuvayı kontol ettim 5 yumurta vardı ve yavru kursağı boş şekilde ölmüştü.

Şimdi hatanın nerde olduğunu öğrenmek istiyorum. Acaba nerde hata yaptımda bu yavrular bu şekilde öldü. Yardımcı olursanız sevinirim.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Yavru çıktıktan sonra 1. gün sonunda yumurta ve havuçla mama yaptım. Vitamin olarak ta 2 haftada bir 1 gün avi-vit veriyorum.

ErcanUçar

Takipçi Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
Mamayı kuluçka süresince haftada en az 2 kere vererek alt yapıyı hazırlamanız gerekiyor. Burdan benim çıkardığım 1. kuş kendini hazırlayamamış 2 . Dişi tecrübesiz ... Kuşları bidahaki kuluçka süresinde haftada en az 2 kez mama vererek alt yapıyı sağlamlaştırın ve extra besin vererek güçlü tutmayı deneyin. Ayrıca dişi yumurtaları kırıyorsa değiştirmenizi tavsiye ederim.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Aleyküm selam.Beslenme bir yana ışıklandırma yapıyormusunuz yoksa gün ışığıylamı idare ediyorlar ? Bir de kuşları sizmi büyüttünüz yoksa yetişkin olarakmı aldınız.Yani kuşların ilk kuluçkalarımı ?

tansel canbaz

Üyemiz
Dişi yumurta kırıyorsa hemen değiştirme yoluna gidilmemeli bence.Kuşunuz yumurtladığında altına plastik yumurta koyun birtanede eğer kırmaya çalışıp kıramadığını anladığında bu huyundan vazgeçebilir denemekte fayda var.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Yavru oldugunda Mamayı düzenli olarak hergün yapman lazım. Anne babanın yavruları iyi besleyebilmesi lazım. Açlıktan ölmesinin sebebi bu olabilir.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Işıklandırma herdaim var geceleri gece lambasını açıyorum. Yumurta kırma olayı ilk yumurtada oldu stresten herhalde şu anki 5 yumurtada sorun yok. Haftaya cumartesi veya pazar ilk yavru çıkıcak. Eğer ondada aynı sorun olursa tek yumurta bırakıp geriye kalanları yakındaki bi üreticiye verip parası karşılığında bakıcı bir çifte baktırmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı olabilir mi. Çünkü yavrular jumbo 3 tane bile büyütsem benim açımdan çok önemli.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bakıcı bir çift kırık kuş bulsanızda olabilir.Yani pek kimse kimsenin kuşuna bakmaz.Hani bir şey olsa yavrulara falan aklınıza türlü türlü şey gelir.Bence kuşlara biraz daha zaman verin.Yumurta maması her gün şart değil ama yavruların kendilerini daha iyi toplaması için gerekiyor.Zira 1-2 yavru sağlıklı bir çifte koymaz yani rahat bakabilirler.Sizin kuşlarınız acemi biraz tecrübe etsinler olmadı artık bakıcı ayarlarsınız.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Mamaya katılıyorum bende yavrulu çiftlere günlük olarak veririm ama. Mama vermedi diyede öldü denilemez, bazen gözden kaçırıyorum yani yavru çıkarıyor ben 4-5 gün sonra görüyorum annesi normal yem ile besliyor. Muhtemelen senin çiftlerin ilk yavrularıdır yani daha tecrübesiz...

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Forumda bir çok konuyu araştırdım. Benim gibi başına gelen çok kişi var genel kanı tecrübesizlikten. Dişi kuşum 8 aylık herhalde anne olmak için biraz genç. İnşallah tecrübesizliğinden olmuştur. İnşallah şu an altında bulunan 5 yumurtayı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi Allahım nasip eder.