2 YUVALIK

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Arkadaşlar merhaba bir çiftimin durumu hemen hemen herkezin başına geliyordur sanırım daha yavrular yeme düşmeden yuvadan inmeden tekrar çiftleşiyorlar ve yumurta yapıyorlar yavrularda debelenirken yumurtaları kırılıyor şuan en büyüğü 29 günlük olan 6 adet yavrusu olan bu kuşlarım tekrar yumurtlamak için icraatlara 5 gün önce başladı bende acaba bu sorunu nasıl çözerim derken aklıma 2. bir yuvalık koymak geldi ve astım şuan baktığımda dişi hem yavru olan yuvalığa hemde boş olan yuvalığa giriyor şimdilik sorun yok gibi ancak yumurta yaptığında yavruları genelde dişi doyuruyor erkek çoğunlukla dişiyi destekliyor acaba yumurta gelince erkek tek başına yavruları doyururmu sonuç ne olur birtürlü yorum yapamıyorum bu konu hakkında fikir ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılar.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
engin bey 29 günlük yavru + 5 gün 34 günlük yavrulara babası bakar hem dişi yumurtladığı için erkek yavrularıda rahatsız etmez ve yavrularında yem kırma zamanları gelmiş bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama üstadlar ne der bilemem.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Dişi kuş, ne yavrusundan ne de yumurtasından vazgeçiyor, onun aklını karıştırabilirsiniz yumurtaların bir kısmını yavruların olduğu yuvalığa, bir kısmını diğer (eski yerine asarsanız) yuvalığa yapacak; ihmal ederseniz yine kayıp olacaktır.   

Yumurta nakledebileceğiniz uygun kuluçkalar varsa işaretleyip, son yavruda yuvalığı terkettiğinde geri alabilirsiniz. Bunun öncesinde yavru nakledebileceğiniz kuluçkalar varsa yavruları o yuvalığa evlatlık veriniz. Yumurtalar için en büyük risk yuvalıkta daha fazla kalacak olan en küçük yavrudur; imkanınız varsa öncelikle en küçük yavrudan başlamanızı öneririm.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İkinci yuvalığı takmanıza hiç gerek yok. Yavruları kafes içerisine indirirseniz erkek bakmaya devam eder

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
İkinci yuvalığı takmanıza hiç gerek yok. Yavruları kafes içerisine indirirseniz erkek bakmaya devam eder
+1
Şahin beye ilave olarak baba yem kırarken yavrularda babadan görüklerini uygulayacak ve daha kısa sürede yem kırmayı ögrenecektir...

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Aynı sorun benim de bir çiftimde var yavrular daha 30 günlük yarın üçüncü yumurtayı yumurtlayacak hiç bir sorun olmuyor yavrular sürekli yuvalığa girip çıkıyor erkek yavruların hepsine tek başına bakıyor