20. gün...

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Arkadaşlar dişi kuşumuzun yumurtlamaya başlamasından bu yana 20 gün geçti ( Sağlam yumurtaları hesaba katarak yazıyorum.). 3. yumurtadan itibaren sağlamlar ve bugün 20. güne girdi. Yumurtalardan ilki çatlamış değil henüz. Yarını mı beklemeli? Oda sıcaklığı da iyiydi ama neden gecikti acaba? Işık testi yapamıyorum. Dişi asabi, kafesi temizlerken dahi saldırganlık gösteriyor. Önerilerinizi bekliyorum....

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1-2 günü daha olabilir 3 yumurtadan itibaren sağlam dediğinize göre.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Teşekkürler... Bu arada erkek kuşumuz Mersinli.  :D Eşim 5 sene önce 1 aylıkken almış Mersin merkezde bir hayvan dükkanından .

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Bence çekebilirseniz ışık tutulmuş bir resmini çekin yumurtaların. Son günlerde bozulan, içinde kuruyan yumurtalar da yanıltabiliyor insanı. Forumdan bilirkişiler fotoya göre yorumlayacaktır.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
21 gün bekleyin, hatda 24 veya 25, ... oda sicakligi yerinde olsa bile, ilk günden yola cikmayin, yumurta ba$i 21 gün dersek, ve farz edelim 10 yumurta yapti misal olarak, ilk yumurtadan degil, son yumurtadan yola cikin !

Hergün degilde 1 gün arayla geldiklerini dü$ünün veya ilk günden degilde son yumurtadan sonra üzerlerine yattigini, ... buna ihtimal vermiyorum gerci fakat durumuda sadece bu $ekilde duyunca benim aklima bunlar geliyor, ... iyi niyetiniz 1 kenara, ku$culuk sabir i$i, Allah sabir ve gönlünüze göre versin  :)

Saygilar

Bu yaratiklar yumurtada olu$an cani hissederler, icinde kipirti olmasa kolay kolayda bugüne kadar üzerinde yatmaz, umarim öyledir  ;)

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
ilk yumurtadan 20 gün geçmesi önemli değil . önemli olan yumurtalara ne zaman yattığıdır. 2. veya 3. yumurtada yatmışsa 1-2 gün içinde çıkımlar başlar . ama siz yinede evin nem oranını kontrol edin