2015 Tkf yavrularımızdan Bazıları - MAŞALLAH

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Herkesin emeklerini alacağı bir yıl diliyorum. Bir Maşallahı çok görmezseniz sevinirim.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Bu kuşlar MAŞALLAH'I hak ediyor thumbsupbo Hasan bey bende 2 çift 2014 bilezikli jumbo çift ayırdım çiftlerden biri düz jumbo ve yumurtladılar ancak diğer iri vasıflı olanlarda erkek kur yapıyor öpüyor dişi gülle gibi duruyor. Mamayı her gün yapıp veriyorum kızışsın diye. İştahlı ve sağlıklılar erkek yuvaya giriyor dişide tık yok çok afedersiniz camış gibi duruyor:)Çevrelerinde kurlaşan çiftleşen kırıklarda var yani ben merak ediyorum bu jumbolardan 5 5 yavru alan varmı yoksa tüm emekler bir iki yavru içinmi.Bi kaç yıl önce bi çiftten zar zor bir ağız yavru aldım ondada 2 tane verdi bidahda vermedi bende bulaşmadım yerli ve kırık dışında kuş bakmadım.Şimdi gene heveslendim biraz dha bekleyip eşleri br müddet ayırıp dişiyi kızıştırmayı düşünüyorum sizin bi öneriniz varmı paylaşırsanız sevinirim saygılar.

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
onu bey  ilk önce mamayı kesin kuşlarınızdan yavrusu olmayan kuşlara haftada 1 mama veriyorum ben oda cok azdır. yada büyük bir salmanız olacak ki kuşlar yediğini çabuk sindirebilsin. kafes ortamında verilen mama kuşa faydadan cok zarar verir. yağlandırırsınız kuşlarınızı. kızıştırmak için bi şey diyemiyorum bin türlü ilaç var ama kuş hazır olmadığı sürece ilaçların hiç birisi işe yaramaz. tavsiyem mamayı kesip haftada bir azar azar vermeniz diğer tavsiyem ise kuşlarınızı ayırım geniş bir salmada dinlendirdikten sonra tekrar denemeniz.

cht_58

Yeni Üyemiz
Adı
cahit
Soyadı
tokmakoğlu
MAŞAALLAH HEPSİNE, EMEK VERİLMİŞ BELLİ , BOL BOL DEVAMI DA GELİR İNŞALLAH. BEN DE KIŞ BOYUNCA 3 ÇİFTİMDEN 2 ŞER KULUÇKADA MAALESEF HEPSİ BOŞ ÇIKTI TEKRAR YUMURTLAMAYA BAŞLADİLAR BİRKAÇ GÜNDÜR INŞALLAH LARİNİZİ DA BENİM ŞOW LARA LÜTFEN SÖYLEYİN DE BELKİ BANA DA NASİP OLUR  alkisd

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Hasan ÇELİK' Alıntı:
onu bey  ilk önce mamayı kesin kuşlarınızdan yavrusu olmayan kuşlara haftada 1 mama veriyorum ben oda cok azdır. yada büyük bir salmanız olacak ki kuşlar yediğini çabuk sindirebilsin. kafes ortamında verilen mama kuşa faydadan cok zarar verir. yağlandırırsınız kuşlarınızı. kızıştırmak için bi şey diyemiyorum bin türlü ilaç var ama kuş hazır olmadığı sürece ilaçların hiç birisi işe yaramaz. tavsiyem mamayı kesip haftada bir azar azar vermeniz diğer tavsiyem ise kuşlarınızı ayırım geniş bir salmada dinlendirdikten sonra tekrar denemeniz.
Cevabınız için teşekkür ederim Hasan bey.Mamayı ben yumurta oluşana kadar gün aşırı yani bigün verip bigün vermeden,yumurta olunca kızışmasınlar diye haftada bir iki defa,yavrular çıkıncada tüylenene kadar genellikle her sbah verirdim.Yıllarca hep böyle üretim yaptım.Ancak bu jumbolar çabuk kg kaybettiği ve ek gıdanın düzenli verimesi gerektiğini duydum bazı üretenlerden ama bilemiyorum. Vitamin vitaform var haftada bir defa çok az pirinç kadar su tazelerken katıyorum ancak doğal mamaya kattığım sebze ve diğer malzemelerden daha iyi vitamin aldıklarını düşünüyorum.90,90lık bi salmam vardı bi çift rosellam vardı hatta cinsiyetlerni öğrenmek için aylar önce konu açmıştım ikiside dişi çıktı:) onları salmayla verip bu iki çift jumboyu aldım.Geniş salmam yok bu çiftlerle gelen çifthane salma var yeterli olurmu gerci çiftlerden biri şu anda kuluçkada salmayıda kullanamam ayrı iki kafese alsam dişi tutuşurmu? görünüş çok güzel ama olduğu gibi duruyor erkeğin öpüşüne karşılık veriyor tımarlanıyolar.Bakalım nasip artık hayırlısı olsun.Dediğiniz gibi yağ tüm canlıların üremesini engeller ama formlarınıda kaybederlermi diye düşünüyorum obez değiller ama klasik koca kafalı iri kısık gözlü bol hareli jumbolar yarın sbah resimlerini çekip buraya gene atmaya çalışacam gene başaramayacam ya deniyecem:)

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Hasan ÇELİK' Alıntı:
Herkesin emeklerini alacağı bir yıl diliyorum. Bir Maşallahı çok görmezseniz sevinirim.

S.a.elinizde satılık show yavru varmı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ercihan

Yeni Üyemiz
Adı
Ercihan
Soyadı
NEŞELİ
Bu güzel yavrular 1 değil 41 kere maşallahı hak ediyorlar :)