21 GÜN OLDU KULUŞKADA AMA YAVRU ÇIKMADI yardıııımm

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Arkadaşlar bugün jumbomun kuluçkada 21. günü gecesi. ilk yumurtayı mayıs 20 de yaptı. bugün engeç çıkması lazımdı sanırım. eve aldığım süre içinde ilk yumurtaları..
ve 4 te kaldı.. yumurtadan çıkmasını engeç bugün bekliyordum ama jumboda farklımıdır..  boşmudur nedir ?  ayrıca yumurtalarada bakamıyorum, dişi fena bağırıyor... bakmamdan rahatsız olmuyor ama elimi uzattığımda kızgınlık bağırması ile dehşet saçıyor :)))

fikirlerinizi rica etsem... tşk ederim. :)

yer değişikliğinde ilk yumurtalar döllenmeyebilir diye üretici söledi ama ne dersiniz buna.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi o kuluçkada dişinin yatışına bağlı. Yumurtaların hangisinin nasıl ısındığı falan. Yani her zaman tam gününde çıkacak diye bir şey yok. 1-2 sonra hatta daha fazla sürede de çıkabilir. Sen hayvanları rahatsız etme. Sıkıntı yapma ;)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu arada muhabbet kuşlarının yumurtaları 18 günde kuluçkayı tamamlar. 21 gün olsa da sorun olmaz 1-2 gün daha sürebilir süreç.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi o kuluçkada dişinin yatışına bağlı. Yumurtaların hangisinin nasıl ısındığı falan. Yani her zaman tam gününde çıkacak diye bir şey yok. 1-2 sonra hatta daha fazla sürede de çıkabilir. Sen hayvanları rahatsız etme. Sıkıntı yapma ;)
tamam efekancım sabırla bekliyorum... umarım boş değiller..  gün içinde odam boş olur. pek rahatsız olmazlar. sabah yem su değişir ekler işe giderim. akşam meraktan yuvaya bakarım. ama pek rahatsız olmazlar... sadece yaklaştınmı bağırıyor :) umarım kızgınlık yumurtası değil.  4 tane de olurmu kızgınlık ondan da emin değilim :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet AYAN' Alıntı:
tamam efekancım sabırla bekliyorum... umarım boş değiller..  gün içinde odam boş olur. pek rahatsız olmazlar. sabah yem su değişir ekler işe giderim. akşam meraktan yuvaya bakarım. ama pek rahatsız olmazlar... sadece yaklaştınmı bağırıyor :) umarım kızgınlık yumurtası değil.  4 tane de olurmu kızgınlık ondan da emin değilim :)
Olur 4 de olur 6 da olur kızgınlık yumurtası. Eğer günü bayağı geçerse ılık su kontrolü yaparsın anlaşılır.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Olur 4 de olur 6 da olur kızgınlık yumurtası. Eğer günü bayağı geçerse ılık su kontrolü yaparsın anlaşılır.
O nasıl oluyordu ılık suya atıp hareket edip etmemesinimi gözlemliyoruz... tam yöntemini açıklarmısın efekan. Sende olmasan ;))

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
arkadaşlar demin üreticinin demesiyle yumurtaları fenerle kontrol ettim. 4 taneside sarı ve döllenmemiş... kırıp açtığımda çok çok pis bir  koku yayıldı..  kokmuş sanırım yumurtalar...  sizce kuşu dinlendireyimmi yoksa çiftleşip yumurtlaması için bırakayımmı...

yumurtaların tümünü almama rağmen hala yuvada duruyor...  acil fikirlerinizi rica ediyorum... selamlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Özelden de yazdığım gibi abi 1 kuluçka daha geçirmelerine izin ver bence.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Özelden de yazdığım gibi abi 1 kuluçka daha geçirmelerine izin ver bence.
tamam efakancım şimdi okudum... evet öle yapacam günay abide öle yapmamı istedi...  yahu 1 tane dolu olmazmı yahu :)))  yavru jumbo aldım bunların yavrularıyla eşleştirmek için  erkan arslandan... olmadı... :) neyse inşaallah birdahakine...

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
zaten o yumurtalar kızgınlık yumurtasıymış kulucka süreci 18 hadi sende 19 20 olsun benim de basımdan gectigi icin biliyorum mehmet kardesim bu seferkiler olursa döllenmiş olur bende beklemekteyim inşallah bu iişler sabır sabır sabır ister

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Atilla YILDIZ' Alıntı:
zaten o yumurtalar kızgınlık yumurtasıymış kulucka süreci 18 hadi sende 19 20 olsun benim de basımdan gectigi icin biliyorum mehmet kardesim bu seferkiler olursa döllenmiş olur bende beklemekteyim inşallah bu iişler sabır sabır sabır ister

had, hayırlısı atilla kardeşim. umarım şu kızgınlıkları geçerde bir an evvel yavrucuklarımızı görelim. :) neredeyse pişirecektimm yumurtaları o denli boş yani. :)) bunlar kızgınlık yumurtasına neden yatar hayret ettim... 22 gün boşuna bekledik... :)))

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet AYAN' Alıntı:
had, hayırlısı atilla kardeşim. umarım şu kızgınlıkları geçerde bir an evvel yavrucuklarımızı görelim. :) neredeyse pişirecektimm yumurtaları o denli boş yani. :)) bunlar kızgınlık yumurtasına neden yatar hayret ettim... 22 gün boşuna bekledik... :)))
Abi hayvan anaç olduğu için yatar. Bazı kuşlar da yatmaz. Sen böyle kuşlara sahip olduğun için şanslısın.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi hayvan anaç olduğu için yatar. Bazı kuşlar da yatmaz. Sen böyle kuşlara sahip olduğun için şanslısın.
Doğru diyorsun efekan. Raund 2 yi başlatayım ben onlara. Umarıö 4 değil daha fazla yumurtlar bu sefer

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet AYAN' Alıntı:
Doğru diyorsun efekan. Raund 2 yi başlatayım ben onlara. Umarıö 4 değil daha fazla yumurtlar bu sefer
Abi yanlış hatırlamıyorsam senin kuşlar show jumbo muydu? Eğer öyleyse 4 yumurta bile hazine ;)