????????????????????????????

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Arkadaşlar bugün dişi kuşumu elime aldıgımda karnında şişlik farkettim ve biraz masaj tekniği şeklinde bastırmadan ovaladım şiş tam popo kısmının 1-2 cm yukarısnda acaba yağlanmamı yok sa farklı bir şey daha önce hiç yumurtlamadı yanında bir tane erkek var ama eş değiller çok kavga ediyorlar acaba  boş yumurta mı ? Daha önce hiç yumurta atmadı 1,5 yaşında ..

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
yA BİR KİŞİ BİLE CEVAP VERMEDİ DAHA KUŞUN POPO KISMI HALA ŞİŞ .. ? BİRİ OLMLU OLUMSUZ BİR AÇIKLAMA YAPABİLİR Mİ FOTO ŞUAN İTİBARİ İLE YÜKLEYEMİYORUM AMA AKŞAM ÜSTÜNE DOĞRU ATARIM ..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Oğuzhan bey merhaba;

Bahsettiğiniz her 2 problem de olmuş olabilir.Resimler eklendiğin de daha detaylı açıklama yapılabilinir.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
crying Fotograf yükleyemiyorum telefonum  bozuldu ..2 saattir uğraşıorum m..
biraz daha uğraşıcagımm..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Fotoların kuşlarını net olarak göstermiş.Dişinin duruşunda herhangi bir sağlık sorunu görünmüyor.Kuşunda yumurta var.Fakat yumurta ters dönmüş olabilir.Bir süre daha bekle 3-4 gün gibi halen yumurtayı bırakmazsa poposuna hafif zeytin yağı kulak çöpü ile uygula.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
dasdasdasdasdasdasdasfasfqwrfqwasfsa
oğuzhan kardeş yazdıkların sana eğlenceli geliyor olabilir fakat bu forumu daha çok bilgi alış verişi için kullansak gereksiz yazışmalardan kaçınsak ileride ihtiyacı olanları bir sürü boş yazıyla uğraşmak derdinden kurtarabiliriz.
yine aynı sebepten dolayı ileride yumurta sıkışması ya da yağlanma gibi problemleri olnaların faydalanabilmesi için konu başlığına bir milyon ? koymak yerine anlamlı 2-3 kelime yazsak daha iyi olabilir.
bu haliyle sorun, yumurta sıkışması ya da yağlanmadan ziyade soru işeareti sıkışmasına benziyor.

sağlıcakla kalın.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Fatih ÇEVİK' Alıntı:
oğuzhan kardeş yazdıkların sana eğlenceli geliyor olabilir fakat bu forumu daha çok bilgi alış verişi için kullansak gereksiz yazışmalardan kaçınsak ileride ihtiyacı olanları bir sürü boş yazıyla uğraşmak derdinden kurtarabiliriz.
yine aynı sebepten dolayı ileride yumurta sıkışması ya da yağlanma gibi problemleri olnaların faydalanabilmesi için konu başlığına bir milyon ? koymak yerine anlamlı 2-3 kelime yazsak daha iyi olabilir.
bu haliyle sorun, yumurta sıkışması ya da yağlanmadan ziyade soru işeareti sıkışmasına benziyor.

Fatih abi ne zamandır cevap bekliyorum cevap yok ben de konu kaybolmasın diye  "sadasdasdasfa" gibisinde yazdım ama haklısın yazmam lazımdı :)  konu bnaşlıgına gelince  forum olarak sorularınız cevaplarını kısmına ekledigim için konuyu ???? koydum baslıgı sonra att taraflarda tekrar düzeltmeye calıştım bunu yemin ederim ama basaramadım galiba :D

herkese teşekkürler inş yumurta sıkışması olmaz kuşum yağlıydı biraz ama suyuna limon sıkıyordum her defasında 2-3 damla :D

Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Fotoların kuşlarını net olarak göstermiş.Dişinin duruşunda herhangi bir sağlık sorunu görünmüyor.Kuşunda yumurta var.Fakat yumurta ters dönmüş olabilir.Bir süre daha bekle 3-4 gün gibi halen yumurtayı bırakmazsa poposuna hafif zeytin yağı kulak çöpü ile uygula.
öncelik cevap verdiğiniz için teşekkürler mutlu abi kameram da sorun oldugu için net çekemedim ama kuşun şuan bir sağlık problemi yok sadece karın bölgesi şişi bugun de ıkontrol ettım karnı aynı yumurta büyüklügn de elips şişlik var ama ne zamandır böle bilmiyorum en son 4-5 gün oldu bn böle göreli ondan önce bölemiydi bilmm bayram nedeniyle evde olmayacagım için takip edemiyecegim kuşları endişeliyim açıkcası ama allahım inş. yumurtlar bu ilk yumurtası olacak eger yumurta var ise 1,7 yasına girdi..  erkek ile bir çiftleşmesini görmedim yani atarsada bos yumurta atacak :D

sağlıcakla kalın.
yalnız birde benim dişi kuş yuvaya alışkın değil hiç yuvaya girmedi daha nasıl yumurtlayacak yabana falanmı yumurtalar gazete kagıdı var tabanda

Herkese hayırlı bayramlar bayramda burada değilim :) :D bol yavru almanız dileğiyle :))

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Bayram dönüşü yumurtalamamış ise yağlama işine başla.Birde yakınların da üstat daha önce bu işi yapmış bir abi bul yumurtayı çıkarsın.Yoksa dişini sat gitsin.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Bayram dönüşü yumurtalamamış ise yağlama işine başla.Birde yakınların da üstat daha önce bu işi yapmış bir abi bul yumurtayı çıkarsın.Yoksa dişini sat gitsin.
Abi dişi yumurtlamamış ya :(( dün akşam geldim eve hala aynı şekilde  popo kısmını üst tarafı biraz şiş acaba yumurta değil de başka bir şey mi gibisine düşündüm ama bilmiyorum galiba erkek dişi ikisinide satacagım yerine 1 yada 2 kere yumurtlamıs es kuş alacagım ..

Abi peki bu yağlanma nedir benim kuş yaglı oldugu için mi yumurtlamıyor ..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bana yumurtadan ziyade yağlanma gibi geldi Oğuzhan poposuna dokundupunda yumurtaysa zaten anlarsın eline yumurta gibi mi geliyor yoksa yumuşak bir şişlik mi öyleyse yağlanmadır ve geniş bir kafese al kuşlarını.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
yaglanmaymıs mehtap abla bugun petshoba götürdüm kuşları yumurtadan eser yok :( Yaglanma dedi geniş kafese aldedi aynen oda . :)