29 GÜN OLDU YUMURTLAYAMIYORRRR ACİLLL

Rmznaydgn06

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Aydoğan
MUHABBET KUŞUMUZ EŞ TUTTUKTAN SONRA KARNININ ŞİŞLİĞİNİ FARKETTİM GÜNDEN İTİBAREN TAM 29 GÜN GEÇTİ KARNI KOCAMAN OLDU KUŞCUYA GÖTÜRDÜK YUMURTA VAR AMA ONUN DIŞINDA BİŞEYLER DAHA VAR DEDİ RESİM DE ATCAM ŞİMDİ

Rmznaydgn06

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Aydoğan
Poposunun alt kısmında morluk var artık bilgilerinizi rica ediyorum az önce de yağ sürdüm çıkartsın diye

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Merhaba, kuşunuzu muhabbet kuşlarından anlayan bir veterinere götürmenizi acilen tavsiye edeceğim. Bazen yumurtanın karın boşluğunda kalması böyle bir görüntü verebilir. Yumurta döneminde böyle sorunlar iyi gözlenmelidir. Sizin çözebileceğiniz bir sorun değil malesef bu.Epey geç kalmışsınız 29 gün ise. icon_snooty

O bölge yumuşak bir doku mu yoksa sert mi kontrol edip yazabilir misiniz? Küçük bir ihtimal yağlanma olabilir diyeceğim ama morarma bu durumlarda pek görülmez

Rmznaydgn06

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Aydoğan
Doğanay YILDIZ' Alıntı:
Merhaba, kuşunuzu muhabbet kuşlarından anlayan bir veterinere götürmenizi acilen tavsiye edeceğim. Bazen yumurtanın karın boşluğunda kalması böyle bir görüntü verebilir. Yumurta döneminde böyle sorunlar iyi gözlenmelidir. Sizin çözebileceğiniz bir sorun değil malesef bu.Epey geç kalmışsınız 29 gün ise. icon_snooty

O bölge yumuşak bir doku mu yoksa sert mi kontrol edip yazabilir misiniz? Küçük bir ihtimal yağlanma olabilir diyeceğim ama morarma bu durumlarda pek görülmez

Karnında yumurta olduğu konusunda eminim çünkü takip ettiğim süre içerisinde çiftleştikten sonra karnı günden güne şişmeye başladı yuvalıktan çıkmıyo arasıra erkek kuş besliyo bazen kendisi yem yiyor yani olduğu yerde sabit kalmıyo hareket edebiliyo kuşcuya götürdüğümde yumurta var ama başka bişey daha olabilr demişti hani yumurta sıkışması olsa 1-2 gün dayanır olduğu yerden kıpırdayamaz kaçamaz sonra ölür bu kuş hareket ediyo kaçabiliyo dedi
Bugun de elime alıp karın kısmına dokununca sert olduğunu hissedebiliyorum yumuşak değil ancak popo kısmına dogru olsn bölümde morluk var acaba yumurtayı çıkaramadığı için mi morarmıştır? Bide bu kuş bize geldiğinde tüyleri yoktu ilk resimde de görülüyo kuyruğu falan yok hani uzamadığı içinde kuş uçamıyor 2 aydır
Uçamadığı için yağlanma olmuş olabilir mi?? 

osmania7

Yeni Üyemiz
Adı
osman
Soyadı
Mankırcı
Onun birazı yağ geri kalanı yumurta.Poposuna zeytinyağı sürün ve ardından yumurtayı poposuna doğru yavaşça ittirin büyük ihtimalle çıkacaktır.

Rmznaydgn06

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Aydoğan
Osman MANKIRCI.' Alıntı:
Onun birazı yağ geri kalanı yumurta.Poposuna zeytinyağı sürün ve ardından yumurtayı poposuna doğru yavaşça ittirin büyük ihtimalle çıkacaktır.
Yağ sürdüm sonra hafifçe yumurtayı poposuna dogru itmeye çalıştım bağırıyo kendisi çıkaramaz mı yaa kırılır diye tedirgin oldum

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Kuşunuzu öldürmek istiyorsunuz sanırım?

Veteriner tek çözüm böyle sorunlarda !

Rmznaydgn06

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Aydoğan
MERAK EDENLER VARSA SÖYLEYİM KUŞUMUZUN YUMURTAYI ÇIKARACAĞI DELİK KISMI TERS DÖNMÜŞ DELİK KAPANDIĞI İÇİNDE YUMURTLAYAMAMIŞ. VETERİNERE GÖTÜRDÜK DAHA ÖNCE BÖYLE Bİ DURUMLA KARŞILAŞMADIĞINI VE ELİNDEN GELENİ YAPACAĞINI SÖYLEDİ YUMURTAYI ÇIKARTMAK İÇİN 1 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTI. ŞIRINGA İLE SIVI ENJEKTE ETTİ DAHA RAHAT ÇIKARSIN DİYE AMA ÇIKARAMADI EN SON KAPANAN DELİĞİ UFAK Bİ APARATLA DELİP YUMURTAYI ÇIKARTTI KUŞUN NE KADAR DİNLENDİRE DİNLENDİRE BU İŞLEMİ YAPSANA KUŞ HEM KAN KAYBINDAN HEMDE ÇEKTİĞİ ACIDAN DOLAYI MALESEF ÖLDÜ...... crying  crying  :'(