3 ay önce aldığımız dişi alışmadı

Eceda

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Çakır
Merhaba , 7 ay önce beyaz siyah gözlü, erkek kuş aldık, çok fazla ilgilenemediğimden yalnız kalmasını istemedim, bir de elimizle çiftleşme hareketleri yapıyordu  ve 2-3 ay önce üretimhaneden yine beyaz dişi bir kuş aldım, dişi kuş geldiğinden beri çok korkak, bize ve erkek kuşumuza alışamadı gibi ... Erkek kuşumuz bize çok alışık, çok konuşkan ve elimize gelir hep... Dişi kuşsa kafesten çıkmıyor, erkek kuşumuz bazen ona yaklaşıyor, onu kaşımaya çalışıyor ama dişi izin vermiyor, çok nadir öpüştüklerini görüyorum ama sonunda dişi gagasıyla itiyor erkeği ... Dişi kuşu değiştirmekte istemem ama çok yabani ... Sizce ne yapmam gerekir ? Yuva da almıştım ama ne dişi ne erkek bakmadı hiç ... Ne önerirsiniz? Dişiyi değiştirsem mi acaba ? Erkek kuşumuz pamuk u bazen rahatsız ediyor ... Şimdiden teşekkürler ☺

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Ben olsam söyle bir yol izlerim. Erkek kafeste kalsın, yuvalık takılı olsun ve hiç salmayın. Dişiyi 3-4 hafta kadar ayrı bir kafese alın. Kafesler yan yana durmasın. Bu süre zarfında kuşlar tüyde değilse mama ve kızıştırıcı tohumlar ile takviye edin. Süre sonunda dişiyi tekrar erkeğin yanına koyun. Sürekli kafeslerinde kalsınlar. Çok büyük kavga etmedikten sonra sorun olmaz. Zamanla alışırlar.

Eceda

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Çakır
Çok teşekkür ederim Levent bey, sizin söylediğiniz gibi deneyim bir de :)