3 aydır tüyde kuş??

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
iyi akşamlar elimde birtane erkek kuşu bana geleli yaklaşık 3 ay oldu şuan yanında eşi ve yumurtaları var ancak gelgelilim kuş geldiği günden beri yani 3aydır tüyde gibi bi kesiliyo bi tekrar başlıyo ama hareketlerinde hiç bi anormallik yok çok canlı tüylerine bakıyorum bukadar dökmeye ragmen kellik varmı gibi ama ondanda eser yok ne yapcamı şaşırdım sirke veriyorum ama faydasını göremedim ilaç verme taraftarı değilim çünkü geçmişte ilaçlar çok canımı yaktı çok günaha girdim heralde dozlarını ayarlayamdığımdan oldu doğal bi yolu varmıdır buna çare

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Selim YILMAZ' Alıntı:
iyi akşamlar elimde birtane erkek kuşu bana geleli yaklaşık 3 ay oldu şuan yanında eşi ve yumurtaları var ancak gelgelilim kuş geldiği günden beri yani 3aydır tüyde gibi bi kesiliyo bi tekrar başlıyo ama hareketlerinde hiç bi anormallik yok çok canlı tüylerine bakıyorum bukadar dökmeye ragmen kellik varmı gibi ama ondanda eser yok ne yapcamı şaşırdım sirke veriyorum ama faydasını göremedim ilaç verme taraftarı değilim çünkü geçmişte ilaçlar çok canımı yaktı çok günaha girdim heralde dozlarını ayarlayamdığımdan oldu doğal bi yolu varmıdır buna çare
Tüy dökümü ile ilgili sitede açılmış birçok konu var öncelikle onları incelemenizi öneririm...!!!!

Doğal yolu ise; yeşillik vermenizi tavsiye ederim..

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
İsmail YÜCE' Alıntı:
Tüy dökümü ile ilgili sitede açılmış birçok konu var öncelikle onları incelemenizi öneririm...!!!!

Doğal yolu ise; yeşillik vermenizi tavsiye ederim..
ismail beye katııyorum aşırı mama verilmesi bu dönemde tavsiye edilmez.perhiz şeklinde yapmalısınız.süreklide yeşillik veremezsiniz kuşunuz ishal olur.dengede tutacaksınız.haftada 3 gün aralıklı periyotlarla,brokoli, yeşil tatlı biber,marul ,kırmızı dolmalık biber ile beslenme yapabilirsiniz.odanızın ısıının değişkenliğide tüğ dökümünü etkiliyebiliyor..selamlar

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Kullandığınız vitamin varmı varsa ne dozda kullanıyorsunuz?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Protoeni yüksek yiyecekler vermelisiniz...her gün yumurta maması veriniz, yumurtası fazla olsun...

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
supervitforte ve vitaform kullanoyorum ancak vitaform çok nadir veriyorum 2 haftada bi supervit veriyorum yeşillik yalan olmasın hiç vermiyorum yumurtalı mamayı şuan kesdim yumurtada oldukları için ama yavrular çıkınca tekrar verecem yanlız mamayı çiftleşmeden önce haftada 1 veriyodum ama hç bi faydasını görmedim tüy anlamında

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
kendisi veya eşi yoluyorda olabilir protein ve kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz dişisinde tüy yolma gibi bir huy varsa yavruların sırt bölgelerindede tüylenmeler başladıkdan sonra başgösterecektir ona göre tedavi uygulamanız gerekecek tavsiye edilen vitaminler kullanılabilir vitaform tüy dökümüne neden olabiliyor  kolay gelsin ..

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
dişi okadar cesaretl değil gördüğüm kadarıyla yani erkek kendni ezdirmiyo ve kuşda kellik yok tüyleri yerinde gayet

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
TÜY ÇIKARIMINA DESTEKLEYİCİ OLARAK BİOTİN İÇEREN ÜRÜNLER KULLANIRSANIZ
DESTEKLEYİCİ OLABİLİR

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Selim YILMAZ' Alıntı:
supervitforte ve vitaform kullanoyorum ancak vitaform çok nadir veriyorum 2 haftada bi supervit veriyorum yeşillik yalan olmasın hiç vermiyorum yumurtalı mamayı şuan kesdim yumurtada oldukları için ama yavrular çıkınca tekrar verecem yanlız mamayı çiftleşmeden önce haftada 1 veriyodum ama hç bi faydasını görmedim tüy anlamında
Aslında soruyu sorarken böyle bir cevap alacağımı biliyordum.Durumun iyi analiz edilmesi lazım arkadaşlar.

1.Bakın Selim bey, dilimde tüy bitti bir kez daha söyleyeyim.Hasta olmayan kuşa vitaform VERİLMEEEEEZZZZZ.Çünkü antibiyotiktir.Üreme ile uzaktan yakından ilgisi alakası yoktur...Antibiyotikler hücresel olarak kötü hasta hücreler yanında iyi hasta olmayan hücreleride etkilediği için adamlar içerisine ilave vitaminler koymuşlar vücut kendini toplasın diye.Kim attı bu vitaformu ortaya.Yıllarca kuşlara üresin diye antibiyotik verdi arkadaşlar.Aklım almıyor.

2.Gelelim süpervite.Selim bey,süpervit besi hayvanları yetiştiricilerinin kullandığı bir vitamindir.Kullanımında bakın ne yazıyor.

Tavukçuluk ve Diğer Kanatlı Hayvanlarda:
1- Destekleyici olarak:
1 ton içme suyuna 20 gr. (100 litre suya bir çay kaşığı) ilave edilir. ve sürekli olarak içirilir.

Siz 1 ton suya 20 gr katılacak bir vitaminden 50 cc bir suluğa ne kadar koyacaksınız biliyormusunuz?(Bu hesabı kaçıncı kez yapıyorum acaba)

1 ton yani 1000 litre suya 20 gr ise 1 litre suya 0,02 gr eder.100 cc suya 0,002 gr eder.Yaklaşık 50 cc bir suluğa ise 0,001 gr eder.Yani 1 gr süpervit tozu 1000 eşit parçaya böleceksiniz ve sadece bir parçasını klasik bir suluğa koyacaksınız.Varmı bunu yapacak hassas terazi binde 1 hassas hemde. Yok; o halde mercimek tanesi yada kibrit çöpü ucu her ne ise en az 1 gr toz koyuyorsunuz ve olması gereken dozdan 1000 kat fazla demek oluyor buda.Peki be ne demek overdoz yani doz aşımı.Bu kadar yüklenilen hayvan tüyden çıkamıyor.Sağlıksız bünye yorgun karaciğer vs vs vs.Zaten o kuş tüyden çıkmaz.

Süpervit 1-2 çift için uygun değildir.Üretimhanelerde günde onlarca suluk takılan ortamlarda belki uygundur.Doz ayarı ancak bu şartlarda oda belki sağlanırki sorun olmasın.Ancak hiçbir şekilde bünyesi tavuğun kaç kat küçüğü olan bir kuş için bu tarz vitamin kullanılmasını önermiyorum.Sadece kuş kanarya güvercin için ürünler yapan AR-GE çalışmaları yürüten ve kuş bünyesi üzerine ihtisas yapan firmaların onlarca kaliteli ürünlerinin kullanılmasını öneriyorum...Biri 15 lira iken diğerinin en babası 40 lira 50 lira...

Saygılarımla,
Gürkan ÖZTÜRK