3 hafta oldu

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Arkadaşlar bende 2 çift muhabbet kuşu var.Bunları ben eş aldım ama akvaryumcum yer değişimi yaparken 1. çiftin yumurtalarını kırmış.2. çift henüz yumurtlamamış ama akvaryumcudayken çiftleşiyorlardı  bu kuşlar 3. haftalarında bende ve burada da çiftleştiler.
Ama henüz yumurtlamadı dişi.Dişi çok kabarık duruyor iştahı süper erkekten önce yeme atlıyor.Bu gün elime aldım daha tombul olmuş eskisine göre ama kabarık duruyor altı daşişmiş baktım bi anormallik yok.
Sorum 3 hafta geçmesine rağmen neden yumurtlamadı tombulluğu ve altının şişmesi hamilelikmi?
Bide neşesiz ve kabarık duruyor.Cereside koyu kahverengi ve yarıklar var.
İnşaALLAH yumurta tıkanması olmaz evde bir kuşumu boyle kaybetmiştim  :(

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Çiftleşmişlerse yumurtlarlar Mustafa bey biraz zaman ve sabır dişinin fotosunu yüklerseniz daha açıklayıcı bilgiler alabilirsiniz

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Az önce baktım erkekle beraber yem yiyordu iyi gördüm kabarık değildi.Kafesin sıcaklığı şu anda 22 derece.Bu haftalar sıcaklıklar değişiyor ısıtıcı kullanıyorum ama tam isabetli sıcaklık dengeleyemiyorum 10 dece ile 20 derece arasında değişiyor ısı.Bundan olabilirmi.Soğuktan.Resim yüklemeye çalışırım.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
10 ile 20 derece arasında çok fark var bundan olma ihtimali yüksek sabit tutmanız gerekli sıcaklığı

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Gece ısıtıcının derecesini yükselteyim o zaman.Yağlı radyatör kullanıyorum ama termostatına güvenmiyorum.Bireysel takip ile devam edeceğim.Salı gününe kadar Bursa hava durumu iyi ;D
Birde yuvalıkta talaş yok.Arasıra giriyor galiba dışkı gördüm.Talaş istermi acaba?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
talaş koymanız lazım hamster talaşı petshoplarda bulabilirsiniz az bi miktar koysanız yeterlidir

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Hamster talaşı koydum az önce sıcaklıkta 20 derece de sabit.Geriye kalıyor sabır.O da bende bol rotfl

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
ARKADAŞLAR KUŞUN DURUMU AYNI YALNIZ KUYRUĞU İNİP KALKIYOR KALP ATIŞI GİBİ.ASTIM SANDIM AMA FORUMDA  ARAŞTIRDIM YUMURTLAMA ÖNCESİ  OLUR DİYE YAZILMIŞ.ANLAMADIM GİTTİ :(

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
merak edilecek bir durum yok çok fazla rahatsız etme kuşları bırak onlar ortama alışsın .

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ortam değişikliğinden dolayı yumurtlamada gecikme olabilir. Yeni ortamlarına uyum sağladıklarında normale döneceklerdir

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
DERİN BİR OH ÇEKTİM SAYENİZDE.ACEMİLİK NE ZOR :D
BALIK OLSAYDI YÜZERKEN REÇETESİNİ YAZARDIM :D USTA OLMAK BAŞKA. MUHABBET KUŞUNA BAŞLAYINCA ANLADIM rotfl

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Arkadaşlar dişide 2 gündür ishal nüksetti.İshal ile ilgili forumda araştırma yaptım.Bu gün sabah pirinç koymayı düşünüyordum ama kuş eve yeni geldim maalesef cansız bedeni kafesin tabanında duruyordu :( ağızında burnunda kan ile sümük arası karışık kurumuş mukus vardı.
Neden öldüğünü bilmeden bir canlının ölmesi beni kahrediyor.
Bir adet dişi diskusumu iki sefer üniversiteye hayvan hastahanesine götürmüştüm.O da ölmüştü ama en azndan sebebi belliydi.
Bu kuşun poposunda ıslakllık varmış.Kötü durumdaydı