3. Kuluçka yardım

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Merhaba,

4 yıl önce aldığım çift kuşum bu yıla kadar hiç yumurta yapmadı.
Bu yaz başında herşey başladı.
Haziran ayında : 4 yumurta
Ağustos ayında : 7 yumurta ( son yumurta kurumuştu)
Bugün itibariyle : 5 yumurta
Şuana kadar 10 yavruyu sağlıklı şekilde büyütüp sahiplendiydim.
3-4 aylık süreçte bu kadar yumurta ve kuluçka dişi kuşu yıpratmaz mı?
Bundan sonraki süreçte Ne yapmalıyım?

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Yumurtlama olayi bitip yavrularida ayrdiysan yuvaligi cikar dinlensinler 1 ay 2 ay kadar bazilari disiyle erkegide ayrir farkli kafeslerde ama yanyana birbirlerini gorcek sekilde

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
2. Kuluçkadan sonra yuvalığı çıkarmaya çalıştım dişi çıldırdı.
Kendini tellere vurmaya başladı ve erkeği hırpalıyordu.
Son yavru yeme düştü derken yumurtluyor

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Elma yedirin vitamini de kesin aydinlatma kullaniyorsaniz onu da kapatin bi de onu deneyin

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuş tüye girinceye kadar yumurta yapacaktır. Yumurta sayılarına bakınca bakımınızda iyi gibi. Dolayısı ile bir sıkıntı yok. Elma vererek kızgınlığı alabilirsiniz. Ama yavrularıda öldürebilirsiniz. Kuşların yavruları 15 günlük olunca hafta da 2 defa az az verin. İnce bir dilimi kafese asın dişi yesin. Erkeğe yedirmemeye çalışın dişi yavruları beslemeyebilir elmayı yeyince. En azından erkek beslesin. Veya aslında daha doğrusu bu aşamada dişiyi ayırın. Erkek yavruları büyütüp yeme alıştıracaktır.

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Cevaplar için teşekkürler.
Elmanın kızgınlık aldığını ilk kez burada okudum. Aslına bakarsanız kuşlarımı aldığım ilk gündem beri elimden geldiği kadar düzenli olarak haftada 1 gün mama , 1 gün elma ve 1 günde haşlanmış yumurta beyazını veriyorum.  Hele ki bu yaz her hafta elma verdim. Buna rağmen hala kızgınlar.
Yavrular 15 günlükse demişsiniz Ayhan bey ama ilk sonra yavru 15 günlük olana kadar çiftleşmeye başlıyorlar. Bundan dolayıdır ki Haziran'dan beri bu 3. Kuluçkaları…

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Melih DEVİREN' Alıntı:
Cevaplar için teşekkürler.
Elmanın kızgınlık aldığını ilk kez burada okudum. Aslına bakarsanız kuşlarımı aldığım ilk gündem beri elimden geldiği kadar düzenli olarak haftada 1 gün mama , 1 gün elma ve 1 günde haşlanmış yumurta beyazını veriyorum.  Hele ki bu yaz her hafta elma verdim. Buna rağmen hala kızgınlar.
Yavrular 15 günlükse demişsiniz Ayhan bey ama ilk sonra yavru 15 günlük olana kadar çiftleşmeye başlıyorlar. Bundan dolayıdır ki Haziran'dan beri bu 3. Kuluçkaları…
İlk yavru 15 gün olunca. Küçüğüde erkeğin besleyip büyütebileceği büyüklüktedir.