35 günlük yavruluktan yeni atlayan jumbo yavrularımın tüyleri

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
tüm arkadaşlara selamlar.arkadaşlar yuvadan yeni çıkan yaklaşık 35 günlük yavrularımın tüylerinde bozukluk var kuyrukları döküldü tüyleride çok zayıf ve dökülüyor.sürekli tüylerini didikliyorlar gagalarıyla anne babanın yanındalar hala ama anne baba birşey yapmıyor yavrulara sizce nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler iyi çalışmalar...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Habip bey, yavrulardaki tüy eksikliğinin sebebi beslenme eksikliği olabilir. Anne-Babaya çiftleşme dönemindeyken mama vermediğinizi tahmin ediyorum.
    Yavrular yuvadan çıkmak istemeyeceklerdir fakat bir süre sonra ebeveynleri tahammül göstermeyecektir; yem kırabileni yuvadan almanızı öneririm.
    Yavruların tüylerini tamamlayabilmesi bakım ve beslenme ile ilgili fakörlerle 2.........5 ay zaman gerektirebilir.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Abi anlatımlarından yola çıkarak Fransız Kanat Hastalığı olduğunu söyleyebilirim sana.
Ama en net şekilde anlaşılması için resim eklemenizde fayda var.
Kuşlarında beslenme eksikliğine bağlı değil de genetik olarak bir sıkıntı var bence.

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
arkadaşlar şu resim ekleme işini hala çözemedim bir türlü. şimdiye kadar hiç  resim ekleyemedim malüm 40 yaşından sonra bilgisayar öğrenirseniz böyle oluyor şu resim işinde ne olur bi yardım ...teşekkürler

sooner

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
BİLGİ
Öncelikle geçmiş olsun, umarım bu bilgiler işinize yarar.  http://tinypic.com adresine giriniz.

Toplu yükleme olmuyormuş, www.imageshack.us kullanıyordum ama bu aralar sıkıntı var sitede. Siz en üstteki adresi kullanırsınız.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
yavrular 10 günden sonra gelişmiyorsa,ölüyorsa ve kalanlarda tüyleri dökülüyorsa üretimhanede aşırı nemli ve havasız yada hava sirkülasyonu zayıf olunca, hijyensiz olunca bunlar gerçekleşiyor. sizde sadece yavrularda sorun oluyorsa bu sorunun sebebi KANCALI KURT tur. bu kurt kuşların bağırsaklarına yapışıp kanla beslenmektedir. Kanla beslendiği için yavru gelişimini engelliyor ve tüylenmiş yavrularda ise tüy köklerini zayıflatıyor dökülüyor dikkat ediniz KANLA BESLENEN ASALAKLAR,BİTLER VE KURTLAR YAVRULARIN BÜTÜN GELİŞİMİNİ ENGELLER VE BÜNYESİ ZAYIF OLAN YAVRULAR ÖLDÜRECEKTİR....... bunun en iyi ilacı üretimhaneyi havadar olmalı ve nem    oranı  %60 civarında ve en önemlisi hijyenli olmalıdır.  Ve kurtların dökülmesi için en iyi ilaç  SİTRAKS dir. (Normal eczanelerde bulunur) Kullanımı şöyledir. Önce kuşların suluklarını toplayıp susuz bırakmalı sonra yeni temiz suluklara 1 litre suya şırıngayla 1 ml sitraks çekip suya karıştırınız. Örnek: İlk gün diyelim Pazartesi günü: sabahtan verip gün boyu ilaçlı su Salı günü tazelemek üzere yine ilaçlı su sonra hergün tazeleme üzere Çarşamba, Perşembe, Cuma, C.tesi,Pazar günü sadece içme suyu sonra Pazartesi ve salı günü yine ilaçlı su verilecektir nedeni ise yumurta kalmışsa 1 hafta içinde çatlıyor yavru kurtları öldürmek içindir. bunu ayda bir uygulayınız. dikkat ederseniz tepside ip gibi idrarlar görürseniz kuşlarda kurtlar var ve kurtlar dökülmüştür. Bu partide çıkan yavrulardan sonra yuvalık takmayınız kuşları dinlendiriniz. Allahın izniyle tekrar üretime başladığınızda verimli ve sağlıklı yavru alırsınız İnşallah.
Yukarıdaki bahsedilen tehşiş sizdeki yavrulara uyuyor olabilir. Mehmet Abimize tekrar teşekkür ediyorum.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Habip bey, yavrulardaki tüy eksikliğinin sebebi beslenme eksikliği olabilir. Anne-Babaya çiftleşme dönemindeyken mama vermediğinizi tahmin ediyorum.
    Yavrular yuvadan çıkmak istemeyeceklerdir fakat bir süre sonra ebeveynleri tahammül göstermeyecektir; yem kırabileni yuvadan almanızı öneririm.
    Yavruların tüylerini tamamlayabilmesi bakım ve beslenme ile ilgili fakörlerle 2.........5 ay zaman gerektirebilir.

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
slm eşe attığım veya atmadığım bütün kuşlarıma günlük yavrululara yeterince yavrusuzlara biraz daha az mama veriyorum taze olarak yavrularda bünyelerinde zayıflık yok sadece tüyleri  yeterince gelişmemiş özellikle arka tüyleri ve kanat uçları yavrular yapı olarak sağlılı  durumdalar yeme vuruyorlar yavaş yavaş.bugün dikkatlice baktım tüy uçları var yeni tüyler ilerde düzelir diye umuyorum...resim eklemeye çalışacağım inşallah becerebilirsem...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Habip bey, kardeş kuşların eş yapılarak alınmış yavruların hastalıklara karşı daha dirençsiz olduklarını gördüm; özellikle tüy değişim dönemlerinde..
    Eş-Kardeş kuşlarınızı ayırıp başka kuşlarla eşlemenizi öneririm..

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Habip bey, kardeş kuşların eş yapılarak alınmış yavruların hastalıklara karşı daha dirençsiz olduklarını gördüm; özellikle tüy değişim dönemlerinde..
    Eş-Kardeş kuşlarınızı ayırıp başka kuşlarla eşlemenizi öneririm..
    Ben özellikle bilerek bu tür eşleştirme yapılmasına karşıyım. Bence etik değil.  :-[