4-5 YAŞINA GELEN ÇİFTLERİ NE YAPIYORLAR ?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İnternet ortamında türlü nedenlerle satılan ne kadar çift varsa 1-2 yaş arasında oluyor. Neredeyse hiç 4 yaş ve üzeri ilana rastlamadım.

Merak ediyorum, yaşlanan kuşları hobiciler ve üreticiler ne yapıyor ?
icon_think

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
galiba sürekli seri üretimden kaynaklı hastalık ölüm falan oluyor yada kimse yoğurdum ekşi demiyor hep görmek istediği yaş ta gibi hayal edip öyle ilan veriyorlar  rotfl

mavilim

Üyemiz
Adı
muhammet
Soyadı
arıkan
Belki 4 -5 yaşındaki kuşları 1-2 yaşında diyorlardır.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
ben  üretici olarak  genelde dişiler  nadir olsada  erkekler 4  ile 7 yaş arası  alıyorum gayette verimliler dişiler için aynı şeylerii söyleyemem ama erkeklerde  sıkıntı olmaz eşeleme  ve  yumurta  dölleme  açısından  :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
ben  üretici olarak  genelde dişiler  nadir olsada  erkekler 4  ile 7 yaş arası  alıyorum gayette verimliler dişiler için aynı şeylerii söyleyemem ama erkeklerde  sıkıntı olmaz eşeleme  ve  yumurta  dölleme  açısından  :)
Pekî, artık üretimde iş görmeyen kuşları ne yapıyorsunuz ?
Yani asıl merak ettiğim nokta o aslında, yoksa çoğu kimse nekadar zaman kuşdan verim alınır biliyor, ancak diğer mesele muammâ...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Bende cevabınız için teşekkür ederim. Bakalım başka cevaplar ve çözümler de gelecek mi :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Yorum yapan olmamış.

Yaşlanan Kuşları Üreticiler Ne Yapıyorlar ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kuşlar yaşlandıkça (özellikle dişileri) onları şok fazla üretimle yormamaya çalışıyorum. Yaklaşık 4-5 yaşlarında 8-9 çiftim var ve onları yılda 2 kereden fazla eşleştirmiyorum. Hayatlarını geniş salmalarda huzur içinde sürdürmekteler. Bazen yaşlı erkekleri daha genç dişilerle eşleştirip 1-2 kuluçka yavru alıyorum ve bu yavruların birkaçını damızlık olarak ayırıyorum. Yaşlı erkeklerle tecrube kazanan dişiler bazen kendilerinden 5-9 ay genç veya tecrubesiz erkeklerle eşleştiriyorum. Bu şekilde eşlerden en azından biri yavru büyütme tecrubesine sahip oluyor ve tecrubesizliğe dayalı yavru ölümleri azalıyor.

Kısacası yaşlı erkekler herzaman aktif olarak üretimde kullanabiliyorum...yaşlı dişileri ise fazla yormamaya özen gösteriyorum. Bu harika hayvanların ortalama ömürleri 12-13 yıl olduğu düşünülürse, 5-6 yaşlarından sonra onları üretimle yormamak gerek. Şahsen benim için kuşlarımı 10-12 yaşlarına gelmelerini görmek harika bir duygu olurdu  :)