4 kuluçka, 11 yumurta, 0 yavru

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
4 yumurtalı olarak 1 sene önce aldığım yerli çiftimin bu kuluçkadan sonra 3 kuluçka geçirmesine rağmen sonuç hüsran oldu. Kuşu aldığımdaki 4 yumurta boş çıktı, ben de kafesi ve yuvalığı değiştirdim (kafes küçüktü ve yuva sağlıksız ince suntadan yapılmış bir yuvaydı). Bu değişimden 5 ay sonra 3 yumurta daha yaptılar, 3 'ünden de yavru çıktı ama çıktığı anda hepsi öldü (nedenini bir türlü öğrenemedim), sonra 2 yumurta daya yaptı, bu seferde erkek kızıştı, dişiyi yuvaya almadı, dolu iki yumurtayı başka çift altına kaydırdım ama geç kaldım galiba yine yavru alamadık, ben de en son erkeği değiştirdim, dişi yine çiftleşti ve 2 yumurta yaptılar, bu erkek daha sakin bir kuş, her şey yolundaydı ki ilk yumurtanın çıkmasına 2 gün kala dişi kuluçkadan kalktı, dişi tüy dökümüne girdi, stresten mi oldu veya mevsimden mi oldu bilmem ama dişi kuluçka öncesi tüy dökümündeydi zaten, dolu iki yumurta boşa gitti, nerde yanlış yapıyorum anlamadım, kafes çifthane, yuvalık eskisine göre biraz küçük ama tabanında oval oyuk da var, yuvanın iç kısmının ölçüleri En:12,5 cm, Boy:18 cm, Yükseklik: 14 cm, Yuva mı küçük, yuvaya havalandırma deliği mi açayım bilemedim, kuşun yaşı nereden baksan 2,5-3 var, zaten en fazla 3 yumurta yapıyor, bakımları süper, mürekkep balığı kemiği, gaga taşı eksik olmuyor, cede mama veriyorum, mama içine wunder vogel calsiyum plus, optimum feeder, bira mayası, probiyotik, diyazm 256, supervit forte, arada sırada çimlenmiş buğday ve keçi boynuzu tozu da ekliyorum ve son kuluçkasında ilk yumurtadan sonra mamayı kestim, bu arada Wunder vogel calsiyum plus mamaya eklememe rağmen yumurta sayısı artmadı, suya da ekleniyor mu bu ürün, önerileriniz bekliyorum...

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Bakımından sorun oldugunu sanmıyorum belkide dişi de bir sorun vardır bazı erkek muhabbetler dölleme yapamıyor yavruları olmuyor genelde buna şahit oldum ama belkide dişide sorun vardır .

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
döllenmede sorun yok, kuluçka yarım kalıyor, ilk kuluçkasında 40 gün yattı bu kuş, son iki kuluçkayı yarım bırakıyor...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kardeş büyük ihtimal senin çiftin yaşlı sana ıskarta çifti vermiş olabilirler, onun için dişiyi değiştir derim ben

mstfslh

Yeni Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
yıldız
Yavrular yumurtadan çıkarken öldü demişsiniz ortamın nemi nasıl. Ustalar daha iyi bilir tabikide .

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
madem o kadar sabretmişsiniz bir şans daha verin kuşlarınıza baktınız olmuyor ikisinide satın kendinize sağlam bir üretici arkadaşımızdan bir çift alın hatta imkanınız varsa şimididen kendinize güzel iki tane yavru alın dişi erkek damızlık için hazırlayın en güzeli yavrudan besleyip damızlık yapmak bence

hakandemir1989

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
DEMİR
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
madem o kadar sabretmişsiniz bir şans daha verin kuşlarınıza baktınız olmuyor ikisinide satın kendinize sağlam bir üretici arkadaşımızdan bir çift alın hatta imkanınız varsa şimididen kendinize güzel iki tane yavru alın dişi erkek damızlık için hazırlayın en güzeli yavrudan besleyip damızlık yapmak bence
Halil abime katılıyorum..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
şans versede değişen bişey olmayacak dişi yaşlıysa ya yumurtaya yatmayacak yada yavruya bakmayacak

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
bence beslenme , bakım ve ortam şartlarınızı tekrar kontrol ederek kuşlara bir şans daha verin

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
bende 4 çift, 1 erkek damızlık, 3 yavru olmak üzere toplam 12 kuş var, o çiftin erkeğini başka bir dişiyle eş yaptım ve dişisi kuluçkada, diğer bir çiftim geçen hafta 5 yumurtadan 4 yavru çıkardı yani ortamla ilgisi yok, dişiyi eş yaptığım erkek en fazla 10 aylık, olmazsa dişiyi 1 ay salmaya atayım, bir şans daha vereyim, olmazsa elden çıkarırım...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ahmet KARA.' Alıntı:
bende 4 çift, 1 erkek damızlık, 3 yavru olmak üzere toplam 12 kuş var, o çiftin erkeğini başka bir dişiyle eş yaptım ve dişisi kuluçkada, diğer bir çiftim geçen hafta 5 yumurtadan 4 yavru çıkardı yani ortamla ilgisi yok, dişiyi eş yaptığım erkek en fazla 10 aylık, olmazsa dişiyi 1 ay salmaya atayım, bir şans daha vereyim, olmazsa elden çıkarırım...
tecrübeyle sabit dişi yaşlı olursa bu şekilde yapabiliyor.