berkansenol
Uzman Üyemiz
Öncelikle bu sitede her sorumuza cevap veren bizleri aydınlatan abilerime kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.. Şuanda 1 çift yerli muhabbet kuşum var . erkek kuşum evcil. dişiyi alalı 36 gün oldu . daaha çiftleşmediler. erkek kuşum kızgın. dişi nin ceresi daha beyaz. erkek kur yapıyor , ağızından yem kusuyor dişiye. özellikle dişi kuş kızışsın diye nijer tohumu aldım. şuanda tüydeler ne zaman girdiklerini hatırlamıyorum. erkek kuşumda tüyde ama tüyde olmasına rağmen çok hareketli. dişi yem yerken. onun tüylerine dokunmaya çalışıyor. dişide kısık bir sesle bağırıyor. bağırıyor dediysemde yani çok değil ( ciik) diye çok kısık bir sesle. neyse . dediğim gii nijer tohumu aldım galiba erkek kuşum kızgın haliyle hemde nijerin verdiği etkiyle dişiyi bazen büyük kafeste kovalıyor. yuvalığa almıyor. yani dişi ilgilenmiyor galiba. birde akşam evde lamba yanarken kuşlar uyudugu zaman erkek dişinin önüne geçiyor ve dişinin ceresinin üzerindeki kafa tüylerini gagasıyla çekiyor. dişide bağırıyor haliyle. gözleri kapalı halde iken birden uyanıp dişinin tüyünü çekiyor tekrar uyuyor yani kestiriyor ( gece değil) (akşam veya akşamüstü ) . şimdi size soruyorum. sorularıma madde madde yazarsanız biraz daha iyi anlamış olurum yani her soruma cevap bulurum.
1 - erkek kuşum dişiyi neden kafeste kovalıyor (forumda okudum benzer konu ölümle sonuçlanırmı ) inşallah sonçlanmaz.
2- nijer tohumunu kesmelimiyim
3-dişinin kafsındaki tüyü neden kopartıyor.
4- yuvalığı sökmelimiyim. bu sorularım haricinde bana önereceğinz şeyler varmıdır.
NOT : KUŞLARIMIN RESİMLERİNİ GÖRMEK İSTERSENİZ PROFİLİMDEKİ KONULARIMDA BİR ÇOK RESİM VAR KUSURA BAKMAYN ZAMANIM OLMADIĞI İÇİN RESİM KOYAMADIM.
TEŞEKKÜRLER . . .
1 - erkek kuşum dişiyi neden kafeste kovalıyor (forumda okudum benzer konu ölümle sonuçlanırmı ) inşallah sonçlanmaz.
2- nijer tohumunu kesmelimiyim
3-dişinin kafsındaki tüyü neden kopartıyor.
4- yuvalığı sökmelimiyim. bu sorularım haricinde bana önereceğinz şeyler varmıdır.
NOT : KUŞLARIMIN RESİMLERİNİ GÖRMEK İSTERSENİZ PROFİLİMDEKİ KONULARIMDA BİR ÇOK RESİM VAR KUSURA BAKMAYN ZAMANIM OLMADIĞI İÇİN RESİM KOYAMADIM.
TEŞEKKÜRLER . . .