4 sorumada cevap arıyorum .

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Öncelikle bu sitede her sorumuza cevap veren bizleri aydınlatan abilerime kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.. Şuanda 1 çift yerli muhabbet kuşum var . erkek kuşum evcil.  dişiyi alalı 36 gün oldu . daaha çiftleşmediler. erkek kuşum kızgın. dişi nin ceresi daha beyaz. erkek kur yapıyor , ağızından yem kusuyor dişiye. özellikle dişi kuş kızışsın diye nijer tohumu aldım. şuanda tüydeler ne zaman girdiklerini hatırlamıyorum. erkek kuşumda tüyde ama tüyde olmasına rağmen çok hareketli. dişi yem yerken. onun tüylerine dokunmaya çalışıyor. dişide kısık bir sesle bağırıyor. bağırıyor dediysemde yani çok değil ( ciik) diye çok kısık bir sesle. neyse . dediğim gii nijer tohumu aldım galiba erkek kuşum kızgın haliyle hemde nijerin verdiği etkiyle dişiyi bazen büyük kafeste kovalıyor. yuvalığa almıyor. yani dişi ilgilenmiyor galiba. birde akşam evde lamba yanarken kuşlar uyudugu zaman erkek dişinin önüne geçiyor ve dişinin ceresinin üzerindeki kafa tüylerini gagasıyla çekiyor. dişide bağırıyor haliyle. gözleri kapalı halde iken birden uyanıp dişinin tüyünü çekiyor tekrar uyuyor  yani kestiriyor ( gece değil) (akşam veya akşamüstü ) . şimdi size soruyorum. sorularıma  madde madde yazarsanız biraz daha iyi anlamış olurum yani her soruma cevap bulurum.
1 - erkek kuşum dişiyi neden kafeste kovalıyor (forumda okudum benzer konu ölümle sonuçlanırmı ) inşallah sonçlanmaz.
2- nijer tohumunu kesmelimiyim
3-dişinin kafsındaki tüyü neden kopartıyor.
4- yuvalığı sökmelimiyim. bu sorularım haricinde bana önereceğinz şeyler varmıdır.
NOT : KUŞLARIMIN RESİMLERİNİ GÖRMEK İSTERSENİZ PROFİLİMDEKİ KONULARIMDA BİR ÇOK RESİM VAR KUSURA BAKMAYN ZAMANIM OLMADIĞI İÇİN RESİM KOYAMADIM.
TEŞEKKÜRLER . . .

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SİZ KUŞU ALIRKEN HATA YAPMIŞSINIZ DİŞİ ERKEĞİ SEÇECEK ERKEĞİ ÜRETİMİ OLAN BİR PETE GÖTUR ERKEĞİ BEĞENSİNLER SENİN ERKEK KUŞUN ZATEN DİŞİ GÖRMEDİĞİNDEN SALDIRIYA GEÇMİŞ OLACAKSA BİLE OLMAYABİLİR BİRDE KIZDIRICI YEM VERİYORSUN TABİ YİĞİYOLARSA OLMUŞ SAATLİ BOMBA YUVALIĞI SÖK YEMİ KES DEĞİŞTİTME İMKANIN YOKSA KUŞLARI AYIR DİŞİYE KIZDIRICI YEM VER KIZDIĞINDA HEM VAKIT GEÇER HEMDE ERKEĞİ BEĞENME REKOLTESİ ARTAR SONRA BİRLEŞTİR SLM

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
KEMAL ABİ DİŞİYİ DEĞİŞTİRME İMKANIM VAR. AZ ÖNCE ALDIGIM YERE SORUM KAVGA EDİYOLAR DEDİM GETİRSEM DEĞİŞTİRİRMİYİZ DİYE GETİR DEDİ . DEĞİŞTİREYİMMİ YADA DEĞİŞTİRSEM KENDİ EŞİNİ KENDİSİ SEÇSE OLURMU YANA NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ PETSHOP TA. SLM