4 Tane Yumurtladı

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Merhaba arkadaşlar. 4 çift muhabbet kuşum var. Bir çiftimin dişisi 4 tane yumurtladı. Bugün beşinci gün. Yumurtaların dolu olup olmadığını anlamak için elime alıp bakmam gerekir mi? Dişim çok ürkek bir kuş. Ele alışık değil. Yem değiştireceğim zamanlar yuvalıktan çıkıyor. Yuvanın içinde hiç talaş yoktu biraz elimle talaş koydum. Bana önerileriniz var mıdır? Teşekkürler...

Not: Kuşlarımın çiftleşip çiftleşmediğini bilmiyorum. Dişi kuş yuumurtuların üstünde yatarken erkek kuş bazen yuvaya giriyor...

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Batuhan EREN' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. 4 çift muhabbet kuşum var. Bir çiftimin dişisi 4 tane yumurtladı. Bugün beşinci gün. Yumurtaların dolu olup olmadığını anlamak için elime alıp bakmam gerekir mi? Dişim çok ürkek bir kuş. Ele alışık değil. Yem değiştireceğim zamanlar yuvalıktan çıkıyor. Yuvanın içinde hiç talaş yoktu biraz elimle talaş koydum. Bana önerileriniz var mıdır? Teşekkürler...

Not: Kuşlarımın çiftleşip çiftleşmediğini bilmiyorum. Dişi kuş yuumurtuların üstünde yatarken erkek kuş bazen yuvaya giriyor...
4 tane yumurta varsa bu kızgınlık yumurtası değildir, yani kuşlarınız çiftleşmiştir. Fakat yumurtalar döllenmiş midir bilinmez. Yumurtaların döllenmiş olup olmadığını anlamak için yumurtanın çıktıktan 6-7 gün sonra ışıkla kontrol edilmesi gereklidir. Bunu nasıl yapılacağı ile ilgili forumda birçok örnek var.
Öneri olarak ta; kuşların yanında çok durmayın, günlük kontrollerinizi yaptıktan sonra kuşların yanından ayrılın. Ayrıca erkeğin yuvaya girmesi gayet normal bir durum, sıkıntı yok yani. Selamlar

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence hiç ellemeyin sadece yemini, suyunu, mamasını verin bakımını yapın zamanı gelince yavrular çıkacaktır zaten ellemek her zaman risktir. Bizimde şuan 3 yavru bir yumurtamız var aslında 6 yumurtaydı birini kazayla ben zedeledim birinide ben bakarken dişi düşürdü kırdı ama zaten çıkmamıştı günü geçmişti son yumurta kaldı bakalım ondan çıkan olacak mı.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Ben en iyisi kontrol etmeyeyim abilerim. Bir kaza olursa çok üzülürüm. Peki yavruları kaç güne kadar bekleyeyim?

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Batuhan EREN' Alıntı:
Ben en iyisi kontrol etmeyeyim abilerim. Bir kaza olursa çok üzülürüm. Peki yavruları kaç güne kadar bekleyeyim?
Yavru, yumurta çıktıktan sonra ortalama 18 günde çıkar. Benim takımlarda 17 günde de çıkan var 20 günde de. Yani ortamın ısısı, nemi, v.s., etkili. Ama genel olarak 18. günden sonra çıkar.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
Yavru, yumurta çıktıktan sonra ortalama 18 günde çıkar. Benim takımlarda 17 günde de çıkan var 20 günde de. Yani ortamın ısısı, nemi, v.s., etkili. Ama genel olarak 18. günden sonra çıkar.
18-20 gün sonra boş yumurtaları aldığım zaman sadece yumurtaları mı alacağım yoksa komple yuvalığımı alıyım hocam? Dişi deprosyona filan girmiyor değil mi?  :) Bu arada yumurtlayan dişimin ceresi kaahverengi olmadı...

Birde ikinci çiftimin dişisinin ceresi tamamen kahverengi. Hergün yuvaya girmesine rağmen yumurtlamadı.

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Batuhan EREN' Alıntı:
18-20 gün sonra boş yumurtaları aldığım zaman sadece yumurtaları mı alacağım yoksa komple yuvalığımı alıyım hocam? Dişi deprosyona filan girmiyor değil mi?  :)
      Yumurtaları numaralandırdınız mı? Şunun için soruyorum; 18-20 gün sonra ilk yumurtanın çıkması gerekli bütün yumurtaların değil. Örnek veriyorum ilk yumurta ayın 1'inde çıktı, 2. yumurta 3'ünde çıktı, 3.yumurta....., 4. yumurta..... 1'inde çıkan yumurtadan yavrunun ayın 19'u gibi çıkması lazım ve 1'er gün aralıklarla diğer yumurtalardan yavruların çıkması lazım, umarım anlaşılır olmuştur.

Boş yumurtaları almanız yeterlidir, yuvayı sökmenize gerek yok.

Cere renginin kahverengi olması yumurtlayacağı anlamına gelmediği gibi cere rengi beyaz olan kuş yumurtlamaz demek te yanlış olur. Kuşun kendisini hazır hissetmesi önemlidir çiftleşmesi ve yumurtlaması için.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Yumurtalar 5 oldu. alkisd

Fakat yuvalıkta hiç talaş yok. İnşaAllah bir sorun olmaz.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
kafesin içine talaş koy biraz kafesin içine eger dişi kabul ederse talaşları yuvalığa tşır ama 5. yumurtaya geldiyse büyük ihtimal yumurtaya yatar yani artık dışarı çıkmaz ..

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
kafesin içine talaş koy biraz kafesin içine eger dişi kabul ederse talaşları yuvalığa tşır ama 5. yumurtaya geldiyse büyük ihtimal yumurtaya yatar yani artık dışarı çıkmaz ..
Arasıra yuvadan çıkıyor hocam. Kaşınıyor biraz erkek onu kaşıyor filan sonra tekrar giriyor.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
yanlış
yuvaya artık dokunma!!!
yavrular çıktıktan sonra azar azar talaş eklersin, şu anda talaş felan koyma sakın.

jezzey

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
KUZUKIRAN
kuş yumurta yapdıkdan sonra yuvaya ek bişey koyulmaz talaş koy diyen arkadaşa katılmıyorum talaş ilk başda koyulur kuş yumurtladıkdan sonra yuvaya talaş koyulmaz alışdıgı gibi devam etmeli kuş

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mert AYDIN' Alıntı:
yanlış
yuvaya artık dokunma!!!
yavrular çıktıktan sonra azar azar talaş eklersin, şu anda talaş felan koyma sakın.
yok mert abi yuvaya demedim ben  kafesin içine az talaş koysun anne kabul ederse taşımaz mı yuvaya ?