5 İLA 7 YUMURTALI ANNELERDEN 2 ŞER ADET YAVRU ALABİLDİM

shoesdesigner

Yeni Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
AYAZGÖK
s.a. arkadaşlar 5 çift kuşum var hobi amaçlı besliyorum hepsinin ilk yawruları fakat annelerin hiç biri ilk 2 yavrudan sonrasını beslemedi ve kaybettim 2. den sonra çıkan yavrular yaşamadı ne tavsiye edersiniz birdaha böyle olsun istemiyorum..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
mama veriyormusunuz?
yaşam alanları nasıl?
yuvalık ölçüleri?
v.s.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Ben şahsen yavrulu çiftlerime mamadan sonra gün içinde çimlenmiş buğday da veriyorum. Ortalama 5 yavru büyütüyorlar, birtek mama versem bitirip yine mama veya buğday gözlüyorlar açıkçası. Özellikle yavrular biraz büyüyüp tüylendiğinde onları doyurmak hiç de kolay olmuyor çiftler için. Sizin 5 çiftte de aynı problem olması biraz düşündürücü; bilgi vermemişsiniz ama bakım şartlarınızı gözden geçirirseniz iyi olur sanırım.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
5 çiftte de aynı olması bir sıkıntının işaretçisi. Yaptığınız bakımı ve uygulamalarınızı gözden geçiriniz.

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
gün aşırı yumurta maması veriyorum bütün çiftlerime bende fakat yavru çıkışlarında sourun oluyo ben havalara bağlıyorum bahardaki üretimde bunun düzeleciğini düşünüyorum

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Mevlüt KÜÇÜK' Alıntı:
Ben şahsen yavrulu çiftlerime mamadan sonra gün içinde çimlenmiş buğday da veriyorum. Ortalama 5 yavru büyütüyorlar, birtek mama versem bitirip yine mama veya buğday gözlüyorlar açıkçası. Özellikle yavrular biraz büyüyüp tüylendiğinde onları doyurmak hiç de kolay olmuyor çiftler için. Sizin 5 çiftte de aynı problem olması biraz düşündürücü; bilgi vermemişsiniz ama bakım şartlarınızı gözden geçirirseniz iyi olur sanırım.

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
2. yavrularınızdan sonra çıkan yavrular kaç gün arayla çıktı.yavruların aralarında gün farkı çok ise bazen böyle problemler yaşanabilir.ilk yavrusu olan kuşlarda az yavru büyütme bazen yaşanabilir.

ömer GÜLER

Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
güler
problem bence bakımla ilgili yada ilk kuluçka olduğu için acemide olabilir birde bazı arkadaşlar yavrular arsındaki günü söylemiş ama sonuçda doğadada bu böyle benim bir çiftim ilk kuluçkasında 7 yumurta yaptı 7 yumurtada çıktı ilk yavru ile son yavru arasında 14 gün vardı bize az gün gibi ama o yavru arada resmen kayboluyodu ama anne naptı gitti içinden buldu besledi bu problem bence herşeye uzanabilir bakım  kafes boyutu yuvalık boyutu bunalr önemli sonuçta hatta beslenme bile önemli bir tandığın çifti  kuşların yemliklerine israf olmasın diye az az koyuyudu yem hayvan 5 yavru yapardı iki sini seçer büyütür bu genelde ilk iki yavru olur onu büyütür diğerlerinin beslemezdi en son onada akıllı yemlik önerdim ondan sonraki kuluçkada hepsini besler oldu hayvan tabi belki bu onunla ilgilidir veya değildir ama huylu olabiliyolar uzun oldu ama kusura kalmayın :)

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
evet yorum sahibi ortada yok kuşlarada bu kadar ilgisiz ise yine iyi :) yetersiz beslenme sadece yemle besliyor olmalı. :mad: