5 yavrudan fazlası yaşamıyor

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Arkadaşlar merhaba kuşlarım 6/7/8/9 yumurta yapıp bu yumurtalardan 1/2 si boş veya ölü çıkıyor geri kalan yumurtalar dan yavrular çıkıyor bir  kuşun altında 6/7/8 yavru olduğu oluyor ama bu yavrulardan 5 taneden fazlası yaşamıyor en son yavrular çok küçük kalıyor ezilip beslenemeyip  ölüyorlar,Her sabah yumurta maması, kuru mama takviye besinleri fazlası ile veriyorum, yavruları altına atacağım yavrusu az olan kuşumda pek denk gelmiyor, birdahaki sefere 5. yavrudan sonra yavrular çıktıkça en büyük yavrudan başlayarak  kuşun altında 5 yavru kalacak şekilde evde kaloriferin yakınıda biryer yapıp kendim şırınga ile beslemeyi düşünüyorum ve sizlerin bu konu hakkındaki fikirlerini bekliyorum yardımcı olur iseniz sevinirim , nasıl bir mama yapıp ne sıklıkta vermeliyim sıcaklık ne olmalı gibi , yavruyu elle beslemenin püf noktaları nelerdir yavru besleme aparatları gerçekten uygunmu yoksa başka yöntemler var mı?Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

kont_perguera

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kara
senin iyi yine kardeşim bende hiç bir yumurta döllenmiyor kuşları değişiyorum yine döllen miyor

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Cihan AHLAT' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba kuşlarım 6/7/8/9 yumurta yapıp bu yumurtalardan 1/2 si boş veya ölü çıkıyor geri kalan yumurtalar dan yavrular çıkıyor bir  kuşun altında 6/7/8 yavru olduğu oluyor ama bu yavrulardan 5 taneden fazlası yaşamıyor en son yavrular çok küçük kalıyor ezilip beslenemeyip  ölüyorlar,Her sabah yumurta maması, kuru mama takviye besinleri fazlası ile veriyorum, yavruları altına atacağım yavrusu az olan kuşumda pek denk gelmiyor, birdahaki sefere 5. yavrudan sonra yavrular çıktıkça en büyük yavrudan başlayarak  kuşun altında 5 yavru kalacak şekilde evde kaloriferin yakınıda biryer yapıp kendim şırınga ile beslemeyi düşünüyorum ve sizlerin bu konu hakkındaki fikirlerini bekliyorum yardımcı olur iseniz sevinirim , nasıl bir mama yapıp ne sıklıkta vermeliyim sıcaklık ne olmalı gibi , yavruyu elle beslemenin püf noktaları nelerdir yavru besleme aparatları gerçekten uygunmu yoksa başka yöntemler var mı?Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
5 yavru yeterince yorucu ki 5 yavru hayatta kaldığı için mutlu olmanız gerek. Diğer yavruları başka çiftiniz varsa yerini değiştirin aksi durumda yavru besleme mamaları var onlarla besleyebilirsiniz. Ev yapımı mama derseniz mısır unu pirinç unu içine arada sırada biraz vitamin tozu serpmek kafi. Fazla sulu olmaması önemli. Elle besleme şırıngasında ise bu karışımı çok kuru yapamıyorsunuz çünkü şırıngadan geçmiyor. mümkün olduğunca kuru olması önemli. Ben bir şırıngaya şeffaf en ince serim lastiklerinden takmıştım fevkalade kolay oluyor ancak yavru büyüyene kadar her öğünde biopsi yapma taraftarı olmadığım için. Şırıngayla yavrunun ağzına (boğazına değil) ufak parçalar sıkarak  kendi yemesini bekleyerek yedirebilirsiniz. İlk etapta bir yavru 15 dakika kadar sürecek .  Yavru alıştıkça çok daha kolaylaşacak. Sonrasında kaşığa geçip mamaya irmik vs zenginleştirebilirsiniz. Sıcak olması önemli kaynar değil kaynara yakın ki yesin. Vardır birşeyler daha da aklıma gelmiyor.

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
çok saol özgür karrdeşim pirinç unu,mısır unu'nu verirken neyle nemlendireceğim sanırım süt?Birde günde kaç defa vericem ?Ayrıca yavrular küçükken annesi yemlede besliyor bizde sütle ıslatılmış irmik versek olmaz mı?

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
kardeş güvercin bakan arkadaşın varsa onlardan yardım al onların maddi değeri olmayan bakıcı yada hammal kuşları vardır sende yavruları az veren dekgelenin altına kaydır başka türlü olmaz  slmsitede yum yavru kaydırmaya bak

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
Murat KARA' Alıntı:
senin iyi yine kardeşim bende hiç bir yumurta döllenmiyor kuşları değişiyorum yine döllen miyor
sorununla ilgili işine yarayacak bir çok bilgiyi bu sitede ustaların deneyimleriyle birlikte bulabilirsin.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
5 tane yavruyuda sürekli koruyabilirseniz iyi  5 yavru  kolay değil çiftler için  bence iyi gidiyorsun..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
5 yavru yeterince yorucu ki 5 yavru hayatta kaldığı için mutlu olmanız gerek. Diğer yavruları başka çiftiniz varsa yerini değiştirin aksi durumda yavru besleme mamaları var onlarla besleyebilirsiniz. Ev yapımı mama derseniz mısır unu pirinç unu içine arada sırada biraz vitamin tozu serpmek kafi. Fazla sulu olmaması önemli. Elle besleme şırıngasında ise bu karışımı çok kuru yapamıyorsunuz çünkü şırıngadan geçmiyor. mümkün olduğunca kuru olması önemli. Ben bir şırıngaya şeffaf en ince serim lastiklerinden takmıştım fevkalade kolay oluyor ancak yavru büyüyene kadar her öğünde biopsi yapma taraftarı olmadığım için. Şırıngayla yavrunun ağzına (boğazına değil) ufak parçalar sıkarak  kendi yemesini bekleyerek yedirebilirsiniz. İlk etapta bir yavru 15 dakika kadar sürecek .  Yavru alıştıkça çok daha kolaylaşacak. Sonrasında kaşığa geçip mamaya irmik vs zenginleştirebilirsiniz. Sıcak olması önemli kaynar değil kaynara yakın ki yesin. Vardır birşeyler daha da aklıma gelmiyor.
  Muhabbet kuşunun vucut sıçaklıgı 40 derecedir.Elle yavru beslerken mamanın sıcaklıgını 40 derece civarına ayarlayın.Kaynara yakın mama vererek kuşları haşlamayın..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Cihan AHLAT' Alıntı:
çok saol özgür karrdeşim pirinç unu,mısır unu'nu verirken neyle nemlendireceğim sanırım süt?Birde günde kaç defa vericem ?Ayrıca yavrular küçükken annesi yemlede besliyor bizde sütle ıslatılmış irmik versek olmaz mı?
Kuşlar süt ve süt ürünlerini sindiremez.Yavrulara süt verip öldürmeyin.Mamayı su ile hazırlayın.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Bora DERİCİ' Alıntı:
  Muhabbet kuşunun vucut sıçaklıgı 40 derecedir.Elle yavru beslerken mamanın sıcaklıgını 40 derece civarına ayarlayın.Kaynara yakın mama vererek kuşları haşlamayın..
Kaynara yakın yanlış ifade değil aslında cok sıcaksa yemiyorlar. Kendileri seçiyor merak etmeyin. Gırtlağına sıkmadıkça sorun olmaz.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Evet kuşlara irmikte verebilirsiniz ancak süt ile hazırlamayın su yeterli. Ek olarak kabuğu soyulmuş darı var onu sıcak suyla ıslatıp kuşa verebilirsin bununla ilgili bir video hazırlayacağım zaten üşendiğimden yapamadım. kafama çıkıyorlar yerken. Besleme sıklığına gelince. gece bırak uyusunlar gün içerisinde sana kalmış kursaklarını kontrol et boş oldukça doldur zaten bir süre sonra seni görünce yemek için çığlık atacaklar.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
5 yavru yeterlidir cok fazlada zorlamaya gerek yok bana göre..

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Salih ÖZKAN' Alıntı:
5 yavru yeterlidir cok fazlada zorlamaya gerek yok bana göre..
ben hep hesaplarımı 4 yavru üzerinden yaparım,5 yavru iyi bir rakam bence de squint

E

elaziz2316

Guest
    Cihan, Yılmaz KURŞUN ile yarışa mı gireceksin yoksa?

Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  7 yavrudan daha az verenleri PetShop a gönderdim. Kalanlardan 8..............11 arası yavru alabiliyorum (Kış aylarında üretim daha başarılı oluyor).
  Çiftlerime her gün mama veriyorum, dileyen dilediğinden dilediği kadar yiyor..
    Allah herkese sağlıklı, hayırlı ve bol yavrular nasip etsin.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
5 yavru maşaallah iyi fazlası dişiyi çok yorar en mantıklısı diğer yumurtaları başka bakıcı kuşlara kaydırmanız yoksa böyle bir imkan bende kocaelindeyim benim kuşlara kaydırak (şaka) kolay gelsin kardeşim...

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.Ama bağzı arkadaşlar yanlış anladı sanırım benim derdim neden 5 yavru alıyorum 8/9 olmuyor değil allaha şükürler olsun kuşlarımın hepsinden çok memnunum 5 yavru süper ama sonuçta bu hayvan 8/9/10 yumurta yapıyor ve altarnatif bir şeylere başvurulmaz ise sürekli 2/3/4 yavru ölüyor derdim ölen yavruları nasıl hayatta tutarım, bu ölümleri gördükçe 5 yavruyu başarı sayamıyorum ve bunu söylerken hiçbir ticari düşünce içinde değilim ben bu işi yapıyorsam elimdeki imkanların en iyisini kullanıp hiç yavru öldürmeden bu işi yaptığımda rahatlarım.