6-7-8 Derken Bu Sefer 10 (Maşallah)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
maşallah nazar değmesin 12 tane yumurta yapan bir çiftim vardı fakat 3 tane yavru yaşatabiliyordu yumurtanın fazla olması aslında sevindirici olduğu kadarda risklidir çünkü diğer yavrular yumurtadan çıkana kadar diğer yumurtalar yavruların dışkısıyla pislenip yumurta kabuğu kalınlaşır ve yavrular yumurtadan çıkamayıp ölürler yavruların bunu başarmasında ise bu sefer araların çok gün farkı olacağı için ilk çıkan yavrular son çıkan yavruları ezecektir buda ya ölümle yada çarpık bacaklılıkla sonuçlanır yada anne kuşun yavruları azaltmak gibi bir stretejisiyle darbelere maruz kalarak öldürülürler  bizler bu yüzden yumurta kaydırma yavru paylaştırma yapıyoruz bence yumurtaların kontrolünü yaparak başka bir yuvayla yumurtaları paylaşmanızı tavsiye ederim  tabiki takdir sizin maşallah kuşlarınıza :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Cihan AYTAN' Alıntı:
maşallah nazar değmesin 12 tane yumurta yapan bir çiftim vardı fakat 3 tane yavru yaşatabiliyordu yumurtanın fazla olması aslında sevindirici olduğu kadarda risklidir çünkü diğer yavrular yumurtadan çıkana kadar diğer yumurtalar yavruların dışkısıyla pislenip yumurta kabuğu kalınlaşır ve yavrular yumurtadan çıkamayıp ölürler yavruların bunu başarmasında ise bu sefer araların çok gün farkı olacağı için ilk çıkan yavrular son çıkan yavruları ezecektir buda ya ölümle yada çarpık bacaklılıkla sonuçlanır yada anne kuşun yavruları azaltmak gibi bir stretejisiyle darbelere maruz kalarak öldürülürler  bizler bu yüzden yumurta kaydırma yavru paylaştırma yapıyoruz bence yumurtaların kontrolünü yaparak başka bir yuvayla yumurtaları paylaşmanızı tavsiye ederim  tabiki takdir sizin maşallah kuşlarınıza :)
abi söylediklerinin hepsi doğru çok iyi bilgiler olmuş

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
20-30 damızlık çiftim yok belki ama 10 çiftiminde maşallahları var yavru ölümü 9 yumurtalıdada görmedim daha az olanlarında, boş yumurta çok nadir.(MAŞALLAH)Kaydırma elbette yapıyorum yoksa zaten çok zor oluyor gün ebat farkları.Gene MaşAllah diyorum sadece yumurta değil yavru kaydırdığımdada sorun yapmıyorlar.10 yumurtadan 6 sı çıktı paylaştırdım anaçlara İşAllah nazar değmez herşey yolunda şu an teşekkürler herkese.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
MaşaAllah iyi bakılan damızlıklar 10 yavruyuda büyütür çıkarda büyütürde  ortalama 6dan az alan kişi bir şeyeleri yanlış yapıyordur siz dogru yoldasınız  4 altındaysa hata arayın kendinizde ama siz ilk çikan yavruları uygun bir çifte mutlaka kaydırın 5-6 iyifir çift için bakma aşamasında

nuhsayaca

Yeni Üyemiz
Adı
nuh
Soyadı
sayaca
maaşallah allah nazarlardan saklasın..bende heveslenip bir çift aldım ama hiçbir numara göremedim daha .öpüşüyorlar fakat dişinin hiç bir ilgisi yok yavruluğa darısı başıma inşaallah ..bazen uyumsuz çiftlermi diye çok düşünüyorum...

ilkercay

Takipçi Üyemiz
hay maaşallah bizde yumurtalasın diye gözünün içine bakıyoruz.inşallah yumurtaların hepsi çıkar.

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
1000 kere maşallah.. Kuşların bakımını nasıl yapıyorsunuz? Yedirdiğiniz şeyler neler?