7 aylık kuşumun yanına yeni bir dişi kuş aldım yardım??

Murat Arslan

Yeni Üyemiz
arkadaşlar 7-8 aylık erkek muhabbet kuşumun yanına dün yeni bir dişi mubiş aldım. ancak gagası ve tüy renkleri biraz değişik daha önce böyle bir mubiş görmemiştim. ilk geldiği zaman aynı kafese koyduğumda sorun yoktu birbirlerini öpüyolardı erkek dişiyi kaşıyodu falan ancak bugün dikkat ettim dişi yemek yerken direk yanına gidip kafasına kafasıyla hafif dokunuyo sonra kendi yemeğe başlıyo dişinin yemesini istemiyor gibi... ikisininde resmini koyuyorum bilenler ikisininde cinsini söyleyip birbirleriyle anlaşıp anlaşmayacağını söylerse sevinirim. şu an ikisinide ayırdım başka başka kafesteler. bugün bi iki küçük sürtüşme yaşandı aralarında. erkek korumayamı çalışıyo yoksa kıskanıyomu anlamadım. birbirlerine alışma süreci ne kadar sürer sizce.. . bu arada dişide 0,4-1 yaş arasında olması lazım ....

Erkek (Paşa) :

Dişi (Şirin) :

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Anlaşıp yada anlaşamayacakları resime bakılıpta kesin bir şey söylenemez.
dişi kuş yem yerken erkeğin gelip onu ittirmesi gayet doğal kendi yerini benimsemiş çünkü erkek, ayrıca imkanın varsa dişiyi sen değilde erkek muhabbet kuşu seçsin öylesi daha sağlıklı olur. Birde Selahattin abinin Eş seçimi ve Tanıştırma ile ilgili yazısını gözden geçirsen sana daha çok yardımı olacaktır. http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,2000.0.html Saygılar.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Recep MANAY' Alıntı:
Anlaşıp yada anlaşamayacakları resime bakılıpta kesin bir şey söylenemez.
dişi kuş yem yerken erkeğin gelip onu ittirmesi gayet doğal kendi yerini benimsemiş çünkü erkek, ayrıca imkanın varsa dişiyi sen değilde erkek muhabbet kuşu seçsin öylesi daha sağlıklı olur. Birde Selahattin abinin Eş seçimi ve Tanıştırma ile ilgili yazısını gözden geçirsen sana daha çok yardımı olacaktır. http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,2000.0.html Saygılar.
başka söze gerek yok tamamen doğru

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
İlk olarak kafes çok kalabalık tünekleri biraz azaltın hareket alanları olsun birbirlerine alışmaları biraz zaman alır arkadaşlarında dediği gibi erkek kafesin ilk sahibi olduğu için üstünlük sağlıyor dişiye zamanla alışırlar birbirlerine yanyana koymanızda fayda var eş olabilmeleri için