8-10 metrekare alanı ısıtmak için 11 dilimli yağlı radyatör yeterlimidir?

Alp Eren

Üyemiz
selamunaleyküm arkadaşlar kuşlarımın yerini değiştirecem yaz geliyor lakin kış için sıkıntı olacaksa değiştirmeyim diyorum niğdedeyim malum kışlar baya soğuk oluyor 8metrekare bi dükkan var önü cam ama kışın camın yarısını yalıtımla kaplarım dedim. 11 dilimlik yağlı radyatör alsam kışın ısıtırmı yetermi? bide elektrik faturası ne kadar gelir kışın 6 7 ay sürekli yanmak zorunda. başka bi ısınma önerisi olan varmı? yorumlarınızı bekliyorum...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
BİNANIN KONUMU ÖNÜ ARKASI SAĞI SOLU ÖNEMLİ NE DESEM YALAN OLUR
AYLIK 100 TL DEN AŞAĞI FATURA OLMAZ

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi yalıtıma bağlı ama bence o radyatörü fazla yakmaya gerek kalmaz. Yani derece olarak. Gün boyu 20 derecede yanması bence yeterli olur ki bence bu elektrik faturasına 100 tl den aşşağı yansımaz.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
hava kasim ayinda 5  derece iken aralikta -10  veya -20 oluyor. gunduz ayri gece ayri.
dukkan hangi cephe yalitimi varmi sagi solu bosmu ustte ev varmi mustakil dukkanmi...
bu sorularin cevabini bilmeden su kadar yakar bu kadar yakmaz diyen bos mesajlara bakmayin...

icerinin 20 derece olmasi ile 25 derece olmasi bile fatura tutarini degistiriyorken nasil bir cevap istiyorsunuz

denemeden cok zor ne yakacagi...
ben kayseride quartz soba kullandim bu kis. 25 m2
aylik 50 tl odedim...

Alp Eren

Üyemiz
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
hava kasim ayinda 5  derece iken aralikta -10  veya -20 oluyor. gunduz ayri gece ayri.
dukkan hangi cephe yalitimi varmi sagi solu bosmu ustte ev varmi mustakil dukkanmi...
bu sorularin cevabini bilmeden su kadar yakar bu kadar yakmaz diyen bos mesajlara bakmayin...

icerinin 20 derece olmasi ile 25 derece olmasi bile fatura tutarini degistiriyorken nasil bir cevap istiyorsunuz

denemeden cok zor ne yakacagi...
ben kayseride quartz soba kullandim bu kis. 25 m2
aylik 50 tl odedim...
üstünde ev var yanında ev var lakin boş önü cam kuzey cephe lakin cama bu dışa döşenen yalıtımdan yapıştıracam tabbi hepsine degil az acık kalacak üstten

kayseri ile burası aynı hemen hemen quartz soba derken o nasıl oluyor açıklarmısınız

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
dükkanın yüksekliği kötü tarafı bendede var dükkan inmeyi düşünüyorum ama ısıtmak zor iş fatura 100-150 arası rahat gelir geçer bile...en kötü taraf kışın ısı konusu zaten..

Alp Eren

Üyemiz
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
dükkanın yüksekliği kötü tarafı bendede var dükkan inmeyi düşünüyorum ama ısıtmak zor iş fatura 100-150 arası rahat gelir geçer bile...en kötü taraf kışın ısı konusu zaten..
benim gececegim yer okadar yüksek değilde denemeden insan emin olamıyor o yüzden deneyen bu yöntemi kullanan varmı bi öğrenmek için yazdım yazıyı. 100 lira gelmesi normal de üstüne çıkarsa sıkıntı

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
quartz soba elektirikli sobalara deniliyor clasıc ufo olanlara değilde

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Mesajınızdan da anlaşılacağı üzere 100 tl takıntı olmuş...
100 metrekare eve aylık 200 tl doğalgaz parası geliyor...
sizin bahsettiğiniz dükkan küçücük. kapısı bacası sürekli kapalı...
benim kuşlarımın bulunduğu yer 50 m2 ancak iki bölüm ve yarısını kullanıyorum. 25 m2 yani...

zamanlayıcı ile iki saatte bir 15 dk yanacak şekilde ayarlı soba. 800 w tüketimi var.
ama 50 tl normal gibi geliyor bana...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
Mesajınızdan da anlaşılacağı üzere 100 tl takıntı olmuş...
100 metrekare eve aylık 200 tl doğalgaz parası geliyor...
sizin bahsettiğiniz dükkan küçücük. kapısı bacası sürekli kapalı...
benim kuşlarımın bulunduğu yer 50 m2 ancak iki bölüm ve yarısını kullanıyorum. 25 m2 yani...

zamanlayıcı ile iki saatte bir 15 dk yanacak şekilde ayarlı soba. 800 w tüketimi var.
ama 50 tl normal gibi geliyor bana...
Sobanızın modeli nedir acaba?

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
http://www.hepsiburada.com/liste/delonghi-kh771225-cw-12-dilim-yagli-radyator/productDetails.aspx?productId=evdelkh771225&categoryId=17111
bu ürüne bir göz at derim yorumları okudumda çok iyi demişler. zaten ısıtacagın yer küçük bence hayli hayli yeter. bide akıllı priz al 1 saat yak 1 saat söndür hayli hayli yetecektir.ben evde ufo kullanıyorum heralde bende buna geçecem ufo sadece önü ısıtıyor arka iptal :) ama bu tüm alanı ısıtıyor aynı kalörifer gibi baya bi araştırdım en iyisi yağlı radyatör deniliyor...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Dükkanda cam olur, yani soguk olur ki$in, hatda icerisi di$aridanda soguk olur, ve icerdeki nem oranida mühim, cok kuru sicak olursa buda busefer yumurtalara yansir, bu kez yavruda icinden zor cikar, ...

Akar yakit olsun, ceryan olsun, ... gülü seven dikenine katlanmali, ... bazen güller sanki kaktüs ama  C:) ... benim ku$lar 12 ay boyunca di$arda ve buranin yazi maximum 1 veya 2 ay ! ( Almanya ) 1 ay öncesine kadar yerler karla kapliydi, yani i$imiz 1 hayli zor, ...

Saygilar

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Dükkanda cam olur, yani soguk olur ki$in, hatda icerisi di$aridanda soguk olur, ve icerdeki nem oranida mühim, cok kuru sicak olursa buda busefer yumurtalara yansir, bu kez yavruda icinden zor cikar, ...

Akar yakit olsun, ceryan olsun, ... gülü seven dikenine katlanmali, ... bazen güller sanki kaktüs ama  C:) ... benim ku$lar 12 ay boyunca di$arda ve buranin yazi maximum 1 veya 2 ay ! ( Almanya ) 1 ay öncesine kadar yerler karla kapliydi, yani i$imiz 1 hayli zor, ...

Saygilar
ön cama yalıtım yapacam demiş altı üstü vs kapalı soguk olmaz bence birde radyatörün yanına su koyarsa onun buharı nemi dengeleyecektir. 12 ay dışarda nasıl yaşıyor senin kuşar anlamadım :)