abiler ogrenci kardesinize bi yardim lutfen

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence bir öğrencinin ek kazanç için bu işi yapması bana çokta mantıklı gelmiyor. Riski ve zahmeti çok satmakta kolay iş değil benim fikrim part tıme biryerde çalışmak daha mantıklı. Bu işin masrafıda çok yemi, ilacı, vitamini, maması ben yeterli bir kazanç elde edebilmenizin zor olduunu düşünüyorum. Ama tabi bu benim fikrim karar sizin.

sinanyalcn

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
yalçin
3 4 cift show jumbo yada jumbo almaya karar verdim :) tabi ciftlerin sayisini fiyatlari belirleyecek. Ortalama bir ciftini 150 200 liraya alabilirmiyim? Alsam dahi orjinal olup olmadigi tartisilir mi? Haklisin kardesim ogrenci icin uygun bi is degil ama emir altinda calismaktansa zevkle.severek kendi isini yapmak daha mantikli bence. Sermayasi bu kadar az ve zevkle yapabilecegin is bulmak zor

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Sinan YALÇIN' Alıntı:
3 4 cift show jumbo yada jumbo almaya karar verdim :) tabi ciftlerin sayisini fiyatlari belirleyecek. Ortalama bir ciftini 150 200 liraya alabilirmiyim? Alsam dahi orjinal olup olmadigi tartisilir mi? Haklisin kardesim ogrenci icin uygun bi is degil ama emir altinda calismaktansa zevkle.severek kendi isini yapmak daha mantikli bence. Sermayasi bu kadar az ve zevkle yapabilecegin is bulmak zor
benim ve diğer arkadaşların dediği gibi bu iş öğrenci işi değil ben kendimden örnek vereyim bu işe ilk başladığımda 1 sene cepten yedim hiç yavru alamadım, yemi suyu vitamini ilacı kuşlara verdiğim paradan kat kat fazla tuttu, eşimle kavga etmelerimde cabası, şuan bile ankarada petshoplara yerli yavrunun tanesini 15tl ye zor veriyorum bu parada masrafını karşılamıyor bile, sen 3 çift jumbo ile patron olacağını sanıyorsun bu siteki üreticilerin %90 benim gibi emir altında çalışıp hobi için bu işi yapanlardan oluşuyor diğer %10 u ise hem üretici hemde kendi petshopları ve hazır alıcıları olan insanlar, 150-200tl ye jumbo alırsın ama orijinalliği tartışılır ve sen çift alacağım diyosun sana sağılmış ( yani yumurtadan kesilmiş) kuşları bir kakalarlar oturup ağlarsın yani bu iş şans işi arkadaşların dediği gibi bu işi yapacaksan sağlam bir yerden sağlam ve kanı belli olan kuşlarla başlamalısın ve daha sonra yavru almak içinde 1 sene cepten yiyeceksin abiler yardım edin demişsin sana gerekli şeyleri söyledik herzaman söylediğim gibi gerisi sana kalmış.

memolducan

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ağır
kardeşim sen en iysi ufak yerli kuşları besle satmasıda kolay olur üretmeside 15 tl verdikleri zaman zoruna gitmez. bende jumbo ayarında çek kuşlar var satmıyorum !! millet mezarcı olmuş anlayanda gelip 15 tlden almaya çalışıyor anlamayanda! kolay gelsin.

jezzey

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
KUZUKIRAN
Sinan YALÇIN' Alıntı:
150-200tl ye jumbo kuşu anca tek alırsın kardeş o fiyata aldıgın çiftden bi hayır gelmez tek işe yarar jumbo bile 175 den satılıyor

sinanyalcn

Yeni Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
yalçin
Tum hevesim kacti sanirim :-/ en iyisi dedigiz gibi 2 cift yerliyle baslamak. Tesekkur ederim tekrar oneride bulunan herkese

nazım önal

Üyemiz
Adı
nazım
Soyadı
ONUL
Sinan kardeşim kuştan para kazanacam hayaline kapılma,yazık parana bu iş cok zor ve masraflı,kendine başka iş ara..