Acaba ne fark ediyor ..

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
http://www.hizliresimyukle.com/oeNL

evde ki yuvalık bu ama kenarlarında delik yok.. Fakat bazı yuvalarda delik var .. Aşagıda ki resimde oldugu gib.

http://www.hizliresimyukle.com/oeNG

arasında ne fark var ? Ve bnde geçen dişi kuşumu almadan yuvayı tamamlıyım dedim ve yuvanın kenarıa delikler açmaya çalıştım çivi ile çok küçük oldu yeteli olurmu sizce

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
o deliklere pek ihtiyaç yoktur öyle yapan da ne amaçla o delikleri açmış bilemiyorum ama ihtiyaç yoktur. hatta soğuk havalarda yuvanın gereksiz yere sıcaklığını kaybetmesine de neden olabilir.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
yavrular olduğunda dışkılarını yuvanın içine yaparlar delikler olmazsa nem va dışkı birleşince içerisi bakteri yuvası ve haliyle koku kaynağı olur onu engelemk için hava sirkülasyonu için

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Son yazılan mesaja katılıyorum, o delikler özellikle yazın çok işe yarıyor, kışın ise o deliklerin kapatılmasını öneriyorlar, illaki delik açacam diyorsan ince uçlu matkapla çok rahat ve simetrik açabiliyorsun, yeter ki matkabı olan bir tanıdık olsun...

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Hava silkülasyonu için iyidir ama genelde üretici arkadaşların tavsiyesi yuvanın karanlık olmasından yana muhabbet kuşları aydınlık follukta rahat değiller sanırım

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
yavruların dışkısı zaten koku yapacak derecede yuvada birikmemeli. Tamam belki kokuya engel olursunuz ama o pislik yine yuvada kalacak ve yavrular için zararlı hale gelecektir. Yani gerekli temizlik yapılırsa o deliklere ihtiyaç kalmaz.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
o delikler yuvalıktaki hava ve nem dengesini sağlamak için konulur ve gereklidir.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
arkadaşlarım abilerim  sağolun hepinizin yorumlarını inceledim ve karar olarak ince kalın olmayan delikleraçmak en mantıklısı ve bu yüzden zaten daha önce açmış olduğum ince delikler işe yarar diye düşünüyorum .. ve ayreten yuvalığın girişi pencereye bakıyor yani gün ışığı giriyor yuvalığa bu zararlı mı kuş yuvalığa ilgi duymaz mı yani...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mert AYDIN' Alıntı:
yuvalıklara delikler açın,
mert abi yuvalığa delikler açtım 8 tane falan var ama çok küçükler böcek gibiler çivitle açtım ama küçük boy bu yüzden soruyorum yeter mi acaba diye zaten yuvalığı petshoptan almıştım  .. emanet gibi küçük bide .. Kendim yapmayı planlıyorum..