Acemi'ye yardım :)

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Herkese merhabalar, kuşumun ilk yumurtasını görmenin sevinci sanırım yarıda kalacak :( çünkü 2 gün oldu hala 2. yunurta yok ? hemde belli aralıklarla yumurtanın üzerinde yatıyor, herşey yolunda derken sabah 5 'te kalkıp ışığı yaktığımda yuvada değil kafesteydi, acaba karanlıkta da girip çıkıyormu yoksa gece boyunca yuvaya girmedimi anlayamadım, gece yuvaya girdiğinden emin olduktan sonra kapatmıştım ışığı, yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Size özeldende yazdım cevap ama görmediniz sanırım

Kuşlar yumurtlamaya başladıktan sonra bir gün arayla mesela ayın 10 unda ilk yumurtasını yaptıysa 12 sinde 2,yi yapar 14 ünde 3. yü  artık ne kadar yapacaksa bu sayı 3 de olur 5 de 10 da olabilir kuşa bağlı.Bazı kuşlar ilk yumurtadan itibaren yumurtaya yatarken genelde kuşlarda 3. yumurtayı yaptıktan sonra yumurtaya kuluçkaya yatar şuan kuşunuzun yumurtaya fazla yatmaması gayet normal 3.yumurtayı yaptıktan sonra yatacaktır tabiikide arada bir yuvadan çıkacak su içecek ihtiyaçlarını karşılayacak biriktirdiği dışkısını kafese yaacaktır endişe etmeyin..Gece ışık yakmanıza gerek yok ama akşam ışığı kapatırken tünekde olduklarına yuvaya girdiklerinden emin olabilirsiniz buda sizin alışkanlığınız olur içiniz rahat etsin diye yoksa onlar işini bilir yalnız akşam ışıklarını biraz yakın yani geç kapatın mesela hergün akşam 20:00 da ışıklarını kapatın bu hiç değişmesin ve yavrular çıkıp yuvadan atlayana kadar ışık süresi hep aynı olsun ....

emgeomap

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Axadi
Selam şunu hatırlıyalımki kuşlar yumurta ve yavrularını severek beslerler ve yalnızca stres ve aşırı kizqınliq döneminde yumurta ve yavrulara zarar verirler.Kuşunuz yumurta üzerinde yatmış ola bilir gece , sabaha yakın yemlenmek için dışara çıka bilirde.Muhabbet kuşu genel olarak yuvalıkda ilk yumurtadan sonra bazende ikinci yumurtadan sonra yatar ve erkek tarafından sürekli beslenir.İkinci yumurtadan sonra her şey yoluna düşer merak etmeyin.Fazla gözetlemeyinki rahatsız olmasınlar.Bu dönemde onlar çok tedirgin ve hassadırlar.

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Çok Teşekkürler ilginiz ve değerli bilgilendirmeleriniz için, iyi günler diliyorum...

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Bilgilendirme İçin Teşekkürler...