Acemiyim yapay dölleme yapabilirmiyim?

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
S.a cümleten hayırlı işler kolay gelsin, acemi sayılırım yapay dölleme yapabilirmiyim tavsiyelerinizi bekliyorum , çok sıkıntı çektiğim çiftlerim var zorda kaldım bu yolu denemek fikri var aklımda ama bilemiyorum kesin bişey yok ne dersiniz üstadlar, şimdiden teşekkür ederim saygılar...

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
bence bu konuda tecrübeli bi üreticinin yanına gidip ondan yardım almanızda fayda var yanlış yaparsanız kuşun sakat olabileceğini duymuştum

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Ben denedim kapiler tüp ile sperm alıp 3 defa dişiye aktardım , yalnız daha sonra forumlarda okuduğuma göre dişinin de kızgınlıkta olması gerekiyormuş. yani yaptığım iş  boşa gitti galiba :D bu yüzden  bilen birinden öğrenmek hem verim açısından hem kuşun sağlığı açısından daha iyi bence...

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
İsmail KARAN' Alıntı:
Ben denedim kapiler tüp ile sperm alıp 3 defa dişiye aktardım , yalnız daha sonra forumlarda okuduğuma göre dişinin de kızgınlıkta olması gerekiyormuş. yani yaptığım iş  boşa gitti galiba :D bu yüzden  bilen birinden öğrenmek hem verim açısından hem kuşun sağlığı açısından daha iyi bence...
Hocam benim sorunumda aynen öyle, dişi kızışmış durmamda tam kıvamında ama erkekte hayır yok :)

Kaliper nerden temin edebilirim yardımcı olurmusun?

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
İbrahim AKSU' Alıntı:
Hocam benim sorunumda aynen öyle, dişi kızışmış durmamda tam kıvamında ama erkekte hayır yok :)

bence en güzeli doğal yolla olmasıdır eğer imkan var ise erkeğini değiştirin kızışgın bi erkek yanına koyun zaten dişide beğenirse olur

BACE

Takipçi Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Yılmaz
Ben olsam denemezdim çünkü bilmediğimiz için sakat kalma vs şeyler olurdi

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Anlaşabileceği başka bi erkek alabilirsiniz, doğal yollardan üretilmesi taraftarıyım.. Siz yinede kararlıysanız işi bilen birinden yardım alın, hatta siz uygulamayın rica edin o kişi uygulasın.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
ustalar daha iyi bilirler ama daha önce okuduğum bir yazıda dişinin yumurtlama aşamasında olması lazım yani kuşların çiftleşecek sen başka erkekten sperm alıp dişiye enjekte ediceksin farklı yavru almak için.kısaca suni dölleme yapabilmek için yumurtlama aşamasında olması lazım yoksa dölleme olmaz ustacım...

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
İbrahim AKSU' Alıntı:

laboratuvar malzemesi satan yerde var

vedat mut

Takipçi Üyemiz
Adı
VEDAT
Soyadı
MUT
Bekir ÇOLAK' Alıntı:
ustalar daha iyi bilirler ama daha önce okuduğum bir yazıda dişinin yumurtlama aşamasında olması lazım yani kuşların çiftleşecek sen başka erkekten sperm alıp dişiye enjekte ediceksin farklı yavru almak için.kısaca suni dölleme yapabilmek için yumurtlama aşamasında olması lazım yoksa dölleme olmaz ustacım...
bekir bey gayet doğru yazmış bana göre, dişinin kızışması sadece tohumlama için yeterli değil arkadaşlar. dişinin yumurtlama aşamasında olması gerekiyo,dişi eğer ilk yumurtayı bırakırsa ve erkek çiftleşmeye yanaşmıyosa o zaman tohum atarsanız başarılı olabilir bildiğim kadarıyla.