Acı Kaybımız.

sebnemrah

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZEN
merhaba arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum. herkeze şimdiden yorumları için teşekkürler.

1 hafta önce almış olduğum 1 çift muhabbet kuşum vardı erkek 4 aylıktan küçük dişi 5 aylık falan bu güne kadar kuşlarda bir sıkıntı yoktu gayet sağlıklı konuşkan laf yetiştiren bir huy bile edinmişlerdi. kuşları 3 cü gününde evde saldım ve azda olsa sağa sola çarparak uçup bir yere tünüyorlardı. bugün eve geldiğimde erkek kuşum ballıyemden biraz fazla yemiş eşimde onayladı bu durumu. biraz kuşla ilgilendikten sonra erkek olan sanki ağzından bir şey çıkaracak gibi sürekli açıp kapıyor ağzını ve bir kaç sn sonra erkek de hızlı kalp atışı ve kuyruğunu aşağı yukarı sallayarak nefes almaya başladı ve kuş tünediği yerde sallananmaya başladı o sırada internetten yardım almak için baktığımda kuş kafesin altına düşmüş ve ne yazıkki çırpınıyordu ve son bir ses vererek öldü bunu gören dişi kuşumsa aynı durum ondada gerçekleşti dişinin ölümü daha uzun sürdü. herhangi bir vitamin yada suyuna karıştırdığım bir ilaç yok. kuşlarım sağlıklı görünüyorlardı tepkilerinde bir sıkıntı yoktu bu saate kadar acaba neden öldüler.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Kuşlarınızın fazla ballı yemden yiyip ölmesi biraz tuhaf. Pek ihtimal vermiyorum çünkü onlar ne kadar yemeleri gerektiğini biliyor. Yani doydukları an yemeyi kesiyorlar. Ondan dolayı öldüklerini sanmam. Belki ballı yemde bir problem vardır. Bayat felan olabilir.

Geçmiş olsun..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bencede ballı yemde sıkıntı olabilir geçmiş olsun üzücü bir durum

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
bazı petshoplarda ballı yemlerin paketini açıp tane olarak satıyorlar eğer sende öle aldıysan müslüm arkadaşın dediği gibi bayatlamış olabilir kuşlara zarar vermiş olabilir

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
ballı yem denen olay tabi ki gerçek bal dan yapılmıyor glikoz şurubunu ve bir miktar unu kaynattıkça koyulaşıyor ve bal kıvamına yakın bir hal alıyor ucuza mal etmek için bu şekilde yapıyorlar ve dış görüntüsü parlak olması için bir takım kimyasallar kullanılıyor eğer yapım aşamasında oldukça zararlı kimyasallar kullandıysa yapan kişi bu sebepten olabilir.üzücü bir durum

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Samet HOCAOĞLU' Alıntı:
bazı petshoplarda ballı yemlerin paketini açıp tane olarak satıyorlar eğer sende öle aldıysan müslüm arkadaşın dediği gibi bayatlamış olabilir kuşlara zarar vermiş olabilir
yapılırken pek sanmıyorum ama eğer yumurta kullanıldıysa ki pek kullanmazlar maliyet açısından yumurta bozulmuş olabilir...

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Kuşlara ballı yem vermemeye dikkat etmemiz gerekir. Neyle yapıştırdıkları malum ve bayat olma riski yüksek

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Çok geçmiş olsun . Arkadaşlarında dediği gibi yediklerinde bir sıkıntı vardır .

DUMANLI

Üyemiz
Adı
ferhat
Soyadı
Gargılı
Gökhan YILMAZ' Alıntı:
Kuşlara ballı yem vermemeye dikkat etmemiz gerekir. Neyle yapıştırdıkları malum ve bayat olma riski yüksek
aynen dediğin gibi bende ballı yem yapmaya kalktım çubağa balı sürüp sonra yem döktüm üstüne ama sonrdan akıyordu dondurdum bi seferde ama nafile...

geçmiş olsun.slm

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Zaten o ballı yemlerin kendisi problem gereksiz ve yarardan çok zararı olan bir şey tavsiye etmem.