açık yem? kapalı yem? hijyen ve muhafaza?

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
merhaba arkadaşlar. kuşum bir kaç gündür rahatsız. yediği yemleri geri çıkarıyor. dışkısında ara ara sindirilmemiş yem buluyorum( günde 1-2 defa) bugün bir veterinere götüreceğim ama iskenderunda ki veterinerler ne kadar iyidir bilmiyorum. neyse konuya gelelim; yemlerin durumu kuşlarımız açısından çok önemlidir ki bozuk yemler bir çok hastalığa sebeb olabiliyor. hatta ölümlere yol açabiliyor. şimdiye kadar açık yem alıyordum.kapalı yemi (shampion marka) bir defa aldım ama benim mubiş pek sevmedi sanki bende tekrar açık yeme döndüm. açık yemler malumunuz içinde tozlarda dahil olmak üzere zararlı mikroplar taşıyabiliyor.
1-açık yemlerin hijyen sorununu nasıl çözebiliriz?siz neler yapıyorsunuz?
2-kapalı yemler gerçekten sağlıklımıdır.
3-açık yemdeki hijyen sorununu çözebilirsek kapalı yemlerle karıştırmak doğrumudur?
4-yazın yemleri nasıl muhafaza ediyorsunuz? malum havalar sıcak(bir arkadaş buzdolabında dedi ama doğrumudur)

teşekkürler.umarım aydınlatırsınız

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu

http://www.hepsiburada.com/liste/weewell-wpa-900-kucuk-boy-hava-temizleme-cihazi/productDetails.aspx?productId=evweewellwpa900&categoryId=17175

Linkteki siteden bu mini ozon jeneratöründen 3 adet almıştım. Ben buzdolabının içine koymak için aldım, ancak bir adedini bu yemlerin sterilizasyonu için kullanıyorum.
Tüm biriktirdiğim yemleri yem üfleme makinasında ayırıyorum, sonra yemleri kapaklı bir leğene koyuyorum ve bu mini ozon jeneratörünü çalıştırıp içine bırakıyorum, kapağıda kapatıp 30 dk bekletiyorum.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
ÜRÜN AÇIKLAMASI

Buzdolabı, Araç, Giysi Dolabı ve Küçük Oda Hava Temizleyicisi
Kuvvetli Sterilizatör
Weewell Hava Temizleyici içinde bulunduğu ortamı Ozon (O3) gazı ile doldurur. Özellikle buzdolabı kullanımında sebze ve meyvalarda oluşabilecek küf, mantar ve bakterileri %95 oranında yok eder.
Kötü Kokuyu Yok Eder
Weewell Hava Temizleyici tarafından ortama verilen Ozon (O3) gazı kötü kokuları alır. Ortamın havasını temizler. Buzdolabı kullanımında besinlerin kokularının karışmasını ve birbirini etkilemesini önler.
Besinlerde Tarım İlaçlarının Bağlarını Zayıflatır
Buzdolabına verilen Ozon (O3) gazı, havayı oksidize eder; meyve ve sebzelerin üzerine yapışmış olan tarım ilaçlarının bağlarını zayıflatır, kolay temizlenmelerine yardımcı olur.
Tazeliği Korur
Ozon (O3), buzdolabınızda bulunan meyve ve sebzelerin bozulma sürecini kontrol altında tutar. Kökü kokulardan korunan, steril bir buzdolabında et, meyve ve sebzelerin raf ömrü uzar.
Paket İçeriği
Weewell WPA900 Hava Temizleyici
4 adet C tipi pil

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
eyvallah teşekkürler. kaç günde bir kullanılması gerekiyor.