ONUR ÇÖKELEKOĞLU
Uzman Üyemiz
Hayırlı üretimler arkadaşlar kuşhaneme bi hastalık dadanmış durumda damızlık ayrı çiftlerde bi sorun yok ama salmadaki yeni eş seçsin diye ayıdığım 2 çiftte garip bi hastalık ortaya çıktı içsel bi parazitmi başka bişeymi anlamadım ilkkez böyle ani ölüm gördüm kuşlar kusmaya başlıdılar dışkı cıvık isal diyecem ama kıç temiz yemden kesilme var dışardan 2 yeni kan olsun diye dişi getirdim sağlıklı kızgın kuşlardı aynı salmada yeni yeme vuran 3 yavru vardı ve sapasağlam yem kıran yavru aniden yemden kesildi sanki yem kıramıyo gibi diğerlerine sığınmaya başladı ama kursak boşalmadan öldü bugünde sarı spagle erkeğimle tarçın mavi dişiyi ayrı kafese ayırdım yuvayı taktım baktım erkek biraz neşesiz ama tepki veriyor kaçıyor sularına terramaycin neovitamin ekledim az önce baktım yuvalıkta ölmüş baktım şimdide dişi neşesiz sonra salmaya baktım 8 aydır özenle büyütmeye çalıştığım erkek jumbo kırığı yavrum ve ona aldığım rainbow dişide aynı durumda ama kalan yanlarımndaki 2 yavruda bişey yok hemen onları da ayrı kafese ayırdım sularını ilaçladım mama vs verdim bi iki tıkladılar yok yem çitlememişler ve kusuyolar kanarya yemi verdim onada bişey yapmadılar sıcağa kalöriferin yanına aldım kafesleri salmayıda iyice temizleyip yıkadım kuruttum napıcamı şaşırmış durumdayım benim için çok değerliler nasıl bi ilaç kullansam bildiğim enetkili ilaçlar terramaycin neo vitamin iç parazite karşı bide mintiverm isale karşı kalan 3 kuş için henüz geç değil kurtarmama yardımcı olun neden oldu bu dersiniz gelen kuşlar mı taşıyıcıydı önceki yemim kurtlanma sinyalleri veriyodu onu açmıştım onu attım yem kovasını yıkadım tek güve kalmadı onlardan gelen pislikmi dün arkadaşlar nazar ettiler onların gözümü ve 2 yeni çıkmış civcivide annesi yumurtaların arasında ezmiş oda moralimi sıfır etti akvaryumumdada en sevdiğim 35cmlik tülhavuz japonum hastalandı yani felaket üstüne felaket geliyo Allah hayrımızı versin yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim arkadaşlar karnıma yumruk yemiş gibiyim şuan
(((