Acil 2 günde 2 kuş öldü:(((

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Hayırlı üretimler arkadaşlar kuşhaneme bi hastalık dadanmış durumda damızlık ayrı çiftlerde bi sorun yok ama salmadaki  yeni eş seçsin diye ayıdığım 2 çiftte garip bi hastalık ortaya çıktı içsel bi parazitmi başka bişeymi anlamadım ilkkez böyle ani ölüm gördüm kuşlar kusmaya başlıdılar dışkı cıvık isal diyecem ama kıç temiz yemden kesilme var dışardan 2 yeni kan olsun diye dişi getirdim sağlıklı kızgın kuşlardı aynı salmada yeni yeme vuran 3 yavru vardı ve sapasağlam yem kıran yavru aniden yemden kesildi sanki yem kıramıyo gibi diğerlerine sığınmaya başladı ama kursak boşalmadan öldü bugünde sarı spagle erkeğimle tarçın mavi dişiyi ayrı kafese ayırdım  yuvayı taktım baktım erkek biraz neşesiz ama tepki veriyor kaçıyor sularına terramaycin neovitamin ekledim az önce baktım yuvalıkta ölmüş baktım şimdide dişi neşesiz sonra salmaya baktım 8 aydır özenle büyütmeye çalıştığım erkek jumbo kırığı yavrum ve ona aldığım rainbow dişide aynı durumda ama kalan yanlarımndaki 2 yavruda bişey yok hemen onları da ayrı kafese ayırdım sularını ilaçladım mama vs verdim bi iki tıkladılar yok yem çitlememişler ve kusuyolar kanarya yemi verdim onada bişey yapmadılar sıcağa kalöriferin yanına aldım kafesleri salmayıda iyice temizleyip yıkadım kuruttum  napıcamı şaşırmış durumdayım benim için çok değerliler nasıl bi ilaç kullansam bildiğim enetkili ilaçlar terramaycin neo vitamin iç parazite karşı bide mintiverm isale karşı kalan 3 kuş için henüz geç değil kurtarmama yardımcı olun neden oldu bu dersiniz gelen kuşlar mı taşıyıcıydı önceki yemim kurtlanma sinyalleri veriyodu onu açmıştım onu attım yem kovasını yıkadım tek güve kalmadı onlardan gelen pislikmi dün arkadaşlar nazar ettiler onların gözümü ve 2 yeni çıkmış civcivide annesi yumurtaların arasında ezmiş oda moralimi sıfır etti akvaryumumdada en sevdiğim 35cmlik tülhavuz japonum hastalandı yani felaket üstüne felaket geliyo Allah hayrımızı versin yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim arkadaşlar  karnıma yumruk yemiş gibiyim şuan:((((

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Çok şaşırdım. Gerçi bu aralar var bişey yavru ölümleri, kuşlarda hırıltılar, ani ölümler... Bu arada bu şekilde ani ölüm gördüğüm kuş sayısı hızla artıyo. 2 kişiylede aynı şeyi konuştum bu hafta...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Napıcamı şaşırdım uğur bey veterinere götürecem bişey anlamıyolar kedi köpek dışında ikide bi gidip bakıyorum hepsi değerli ama geçen sene martta ayıdığım jumbo kırıerkeğime çok üzülecem 1 yaşına kadar bekeleyim dedim büyüdü tam eşe atıcam hastalandı şuanda durumları kabarmada değil ama yem yemiyip kusuyolar dahada korktuğum kuşhaneye yayılırmı bu hastalık hepsinin yavruları yeni çıkmaya başladı bebekler et halinde ayırıp toplu ilaçlamaya gitsem uarım Allah hayırlısını verir:(

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
İşin kötü tarafı 2 3 gündede mefta yani tedavi süresi falan derken kurtaramıyoruz. 4 tena 5 tane gördüm bu hafta aynı hastalıkla giden. Gerçi siz önlem almışsınız hasta teşhisi koyduklarınıza bi karantina yapın olmadı. Diğerlerine bulaşmaz inş ve en kısa sürede iyileşirler

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Şimdi baktım kanarya yemini yemişler küçükte olsa bi umut geldi ama bi yararı olurmu ki ...

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Teşekkürler uğurbey umarım etkili bi tedavi bilen bi kardeşimiz çıkar.
Alpay BİLİR abiye ulaşırsan yardımcı olacaktır. Kendisi ilaç üretimcisidir aynı zamanda

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Nasıl ulaşırım kendisine mesaj atsam olurmu yada konuya cevap olarak yazarsa hemen dışarı çıkıp gereken ilaç vs alıyım şimdi gene veterinere uğruyacam da arkadaşda kuşlardan anlamıyor ama ilacı bilir belki.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Nasıl ulaşırım kendisine mesaj atsam olurmu yada konuya cevap olarak yazarsa hemen dışarı çıkıp gereken ilaç vs alıyım şimdi gene veterinere uğruyacam da arkadaşda kuşlardan anlamıyor ama ilacı bilir belki.
0532 343 27 41
ALPAY BİLİR / İZMİR

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Üyelerin arasında bulamammıştım sağolun uğurbey şimdi dışarı çıkıp arıyacam kendisini umarım yardımcı olur.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Üyelerin arasında bulamammıştım sağolun uğurbey şimdi dışarı çıkıp arıyacam kendisini umarım yardımcı olur.
Tabiki olacaktır. Alpay abi hastalık ve ilaç konusunda çok deneyimli bi abimiz...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Alpay abi doğru teşhisi koyacaktır, lakin temiz beyaz bir kağıt serip üzerinde hasta kuşarın dışkılarını yakın plan resimler ve buraya eklersen, daha isabetli sonuç alırsın. Alpay abide bakar resimlere hem. Kuşlarıda çek hatta.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Alpay abi doğru teşhisi koyacaktır, lakin temiz beyaz bir kağıt serip üzerinde hasta kuşarın dışkılarını yakın plan resimler ve buraya eklersen, daha isabetli sonuç alırsın. Alpay abide bakar resimlere hem. Kuşlarıda çek hatta.
+1 Kuşlarınıza acil dışkı analizi yaptırıın.En sağlıklısı bu.