ACİL bakar mısınız nolur!

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Az önce kuşumun yanına gittim eli yüzü yapış yapış olmuş, kusmuş. her tarafına da bulaşmış ve acı acı kokuyordu kusmuk. Ama yeşillik verdim hapır hupur yedi, ötüyor da acaba nesi var? evde baytril ve mikostatin var, kursak mantarı ya da iltihabı mı acaba? hangi ilacı vermemi önerirsiniz

gokcencelik

Uzman Üyemiz
yeşilliği kusmuş olduğunu gördüğümde verdim iştahını ölçmek için. dereotunu çok sever onu verdim

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Gökçen hanım merhaba eğer  müdahale etmezseniz süreci söyleyim size
* 1. gün kusarlar
2.gün kusma devam eder- ve yavaş yavaş kabarmaya başlarlar.
3.gün kusma azalır çünkü yem yemesi yavaşlar. tünekte fazla durmayarak kafesin tabınında beklerler.
4.gün artık kıpırdamadan tüylerini kabartıp dururlar artık zayıf ve halsizdir.
5.gün iyice zayıflar ve dışkısı popo tüylerine yapışmıştır. kabarıklı devam eder.
6. günün sabahında ise kuş artık son nefesini vermiş olarak bulursunuz.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
ben de zaten napabilirim diye soruyorum müdahale edicem elbette ama nasıl?
şimdi suluğunun yarısından azını doldurdum ve içine 10 damla baytril kattım, bu suyu şırıngaya da biraz çekip onun içmesini beklemeden ağızdan kendim verdim.
yem yiyor, yeşilliğini yiyor ama bitkin gibi biraz. ama tüyleri normal, kendisini kabartması gibi bi durumu yok.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
ben de zaten napabilirim diye soruyorum müdahale edicem elbette ama nasıl?
şimdi suluğunun yarısından azını doldurdum ve içine 10 damla baytril kattım, bu suyu şırıngaya da biraz çekip onun içmesini beklemeden ağızdan kendim verdim.
yem yiyor, yeşilliğini yiyor ama bitkin gibi biraz. ama tüyleri normal, kendisini kabartması gibi bi durumu yok.
aynı durum bu hafta benim başıma geldi. antibiyotik tedavisi uyguladım ama malesef cevap vermedi ve öldü. Yanlış bilgi vermek istemiyorum.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım yumurta haşlayıp havuc ve yeşillikle azıcık rendeleyip verebilirsin suyunada vitamin desteği ile. yeşillik boğazına yapıştı ise ondanda kusmuş olabilir. bunları uygula ve seninde bundan başka yapacağın birşey yok. ayrıca bana çok yeşillik verdiğinden kuşmuş gibi geldi.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
dereotu, maydanoz gibi şeylerin muhabbet kuşları için zararlı olmasının sebebi boğazına yapışıp nefessiz kalmasına sebep verebilmesidir..  ahaaa

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
İsa YILMAZ.' Alıntı:
dereotu, maydanoz gibi şeylerin muhabbet kuşları için zararlı olmasının sebebi boğazına yapışıp nefessiz kalmasına sebep verebilmesidir..  ahaaa
      Söylediğinizin doğru veya yanlış olduğundan emin olmamakla beraber, "sakızı yutarsan bağırsakların yapışır" gibi bir mit olduğunu düşünüyorum. Dereotu ve maydanozun aşırı tüketilmesi sonucu oluşan metabolik sendrom; aşırı su kaybıyla karakterizedir. Zamanla hücrelerde dehidrolize durumu oluşacaktır. Bu durum ilk başlarda kasılma ve kramplarla kendini gösterirken süre sonunda felç ve ölüm hali gözlenir (memelilerde çok çok nadir görülen bu durum, kanatlı ve sürüngenlerde çok çabuk gelişir).

Netice itibariyle; eğer dereotu ve/veya maydanozu aşırı düzeyde verdiyseniz, hayvanda yüksek düzeyde su kaybı olmuştur. Zaman kaybı yaşamadan kompleks mineral desteği ve sıvı takviyesi uygulayın. Yine vakit kaybı olmadan kuşun, potasyum açısından zengin olan elma veya muz yemesini sağlayın. Şayet ishal durumu da söz konusu ise ishal ilacını da vermeyi unutmayın. Umarım iyileşir, geçmiş olsun.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İsa YILMAZ.' Alıntı:

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkes cevap vermiş çok sağolun ama herkes yanlış anlamış... Ben dereotunu kusmuş olduğunu gördükten sonra iştahı yerinde mi diye ölçmek için verdim...
Suyuna az miktarda baytril verdim şimdi iyi çok şükür.