Acil bi Bakarmısınız? :(

VeliCetinkaya

Üyemiz
İyi akşamlar arkadaşlar

Arkadaşlar kuşum çok halsizleşti ayakta duramıyor kuyruğu hep aşşağıya doğru duruyo yem yemiyo ishal oldu soğuk algınlığıda var sanırım yardım edin lütfen çok endişeleniyorum daha 2 aylık. :( :( :(

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
bir petşobçuya gidin durumu bize anlattığınız gibi onada anlatın  osize uygun ilacı vericektir kuşunuzu sıcak tutun 30 35 derce sıcaklıkta dursun vede kaynamış çaydanlığı odanın içinde ağzı açık şekilde bırakın üstadlar daha iyi bilgiler vericektir geçmiş olsun

VeliCetinkaya

Üyemiz
Teşekkür ederim. Birazddaha detaylı bilgi verecek olan varmı sabit duruyor öyle ölücek diye endişeleniyorum yarına kadar en azından evde ne yapabilirim?  :( :(

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
resimler paylaşırsanız daha sağlıklı yorumlar yapılır..

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
petshop yada veterinere gitmeniz lazım.
şimdilik ishal için benim bildiğim patates haşlayıp verebilirsiniz,suyuna türk kahvesi katabilirsiniz.
ama pek faydası olmayabilir ishali ilerlemiş gibi.ilaç gerekir.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Hayvan dükkanından ishal ilacı alın marul salata gibi sebzeler verMEyin. Sıcakta tutun hatta kafesin etrafına kalın bir şey sarabilirsiniz fakat hava sirkülasyonu olması için bi' tarafını açık bırakın derim. Haşlanmış patates verin. Ustalar daha iyi bilgiler verecektir.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
şimdilik kuşun suyuna elinizde varsa vitamin koyabilirsiniz direncini artırır, oda sıcaklığını da sabit tutmaya çalışın, yarında petshoptan ziyade muhabbet kuşlarından anlayan bir veterinere gitmenizi tavsiye ederim, yavru olduğu için daha çabuk hastalığın altına düşecektir, geçmiş olsun.

VeliCetinkaya

Üyemiz
kuş ayaklarının üstünde duramıyor ishali biraz ilerledi sanırım kuyruğunuda taşıyamıyo hep aşşağıya doğru patates haşlaması verdim de yemedi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
veli kardeş
acilen senin beslemen gerekiyor ve özellikle ishal ilacını kendin içirmelisin( enjektörle olur..
eğer şu anda tedavi ilacın yoksa, tek çaren vitamin ver ağızdan, sabaha kadar direnci artsın kuşun.
yoksa sabaha çıkamayabilir...

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Kafesin altinida temizleyin yemlikleri suluklarida kaynatip kullanın

fbasaran

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
BAŞARAN
mama verme haberin olsun ishali artırır. Gri haşhaş koy bir tarafa ama yemesinde problem varsa o da çözüm değil. muhakkak ilaç tedavisi başlatmalısın gibi duruyor. Ama kuşun durumunu göremeden birşey söylemek te mümkün değil. Kuşların tüy zamanını bile hastalıkmış gibi anlatanlara rastladım. Belki de sana kötü gelen bir durumdur. İshal diyorsun ama bazı kuşlar sürekli ishaldir. Bazıları da düzenlidir. Anlayamıyorsun bazen. Ama iç parazit te böyle sıkıntılar yaşatabiliyor. Onlar için ilk başta bir iç parazit sonra ishal için öncelikli olarak ilaçları alman gerek... Daha sonra tedavi gördükten sonra bakımını iyi yapman gerek.

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Geçmiş olsun, öncelikle yapman gereken kuşu kafesten alıp kafesi ve tüm malzemeleri sıcak ve sabunlu suyla yıka daha sonra kuşların ishalinde kullanılan ilaç ve vitamin takviyesi kullan. Cezvede bir corba kaşığı yıkanmış pirinci haşla mama kabında kuşa ver. Kaliteli yem ve kaynatılıp soğutulmuş su kullan.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ŞU SAATTE YAPABİLECEĞİN EN İYİ ŞEY BU....
Mert AYDIN' Alıntı:
veli kardeş
acilen senin beslemen gerekiyor ve özellikle ishal ilacını kendin içirmelisin( enjektörle olur..
eğer şu anda tedavi ilacın yoksa, tek çaren vitamin ver ağızdan, sabaha kadar direnci artsın kuşun.
yoksa sabaha çıkamayabilir...

VeliCetinkaya

Üyemiz
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şuanda yaşıyor ortamı sıcak tutmaya çalışıyorum.
yemde patates var önünde onu yemiş biraz

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Veli ÇETİNKAYA' Alıntı:
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şuanda yaşıyor ortamı sıcak tutmaya çalışıyorum.
yemde patates var önünde onu yemiş biraz
iyi azda olsa birşeyler yiyebilmesi iyidir
hemen ilacını al petlerde bulunud zaten
yalnız ilk bir iki doz ilacı suyla karıştırıp sen ver şırınga ile
kuş kendini toparlasın sonrasında kendisi içer zaten..

VeliCetinkaya

Üyemiz
Teşekkür ederim. Kafama takılan bir nokta daha var

Ayakta duramaması normal mi? kuş kafesin altında öylece duruyor ayakalkamıyor bu hastalıktan kaynaklımı yoksa ayağı da mı incindi ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
anladığım kadarıyla kuş çok halsiz düşmüş yani son zamanlarıydı diyebilirim...
tedaviye başladığında toparlar tekrar..