Acil cevap bekliyorum...

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Kuşumun ilk yumurtası ve bu yumurtayla ilk gecesini geçirecek, şğı kapatmamam gerekiyo gibi hissediyorum, en azından gece lambası mı yanık kalsın, yuvadan çıkıp tekrar giremez diye korkuyorum ?

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
kapatmanda bı sakınca yok.tabıkı ustadlara sormak lazım

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
her zaman nasıl bir düzenle devam ettiyseniz öyle devam edin benim fikrim...

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
bu kadar ince dusunmenıze gerek yok , emın ol dişi yumurtayı zaten kendı parcası gıbı hıssedebılır ve zarar vermez ısık olmasa bıle.

Sadece dogal haline bırakın kusları ısık yanmasına gerek yok .

Sabır :)

Not: mümkün oldugu kadar kusları rahat bırakın yumurtlama donemınde sureklı yuvayı acıp yumurtalara bakmayın . gunde 1 kez bakılabılır der ustadlar.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Benim kümesimde 2 tane saat ayarlayıcı var.1. cisi sabah 06:30 da yanıyor kaşam 19:00 da kapanıyor.2. ise akşam19:00 da yanıyor ve 19:15 de kapanıyor.2.ışık sarı renkde yanıyor.Zaten kuşlarım sarı ışığı görünce hemen uyku maduna geçıyorlar.

Yumurtlama döneminde değil her zaman kuşlar rahat bırakılmalı kanaatindeyim.Öyle zırt pırt yok yumurta mı çıktı yok kıl mı oldu diye sürekli kuşlar rahatsız edilmez.Hele hastaysanız (grip,nezle,v.s)Muhakkak lastik eldiven,bone,ağızınızı ve burnunuzu kapatacak bir toz maskesi muhakkak takmalısınız.Ben hasta olsam da olmasamda bone hariç hepsini kullanıyorum.Çevremdekiler bana çok abartıyorsun diyorlar ama tedbiri mekanda ferahlık vardır demişler.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
BENDE GECE LAMBASI KULLANIYORUM BENDE DÖRT GÖZLE YUMURTA BEKLİYORUM

35-40 GÜN OLDU DAHADA YUMURTA GELMEDİ BİR ÇİFTİMDE 2 HAFTADIR GİRİYOR NE ZAMAN CIKAR YUMURTA BİLGİSİ OLAN VARMI

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
alisener' Alıntı:
BENDE GECE LAMBASI KULLANIYORUM BENDE DÖRT GÖZLE YUMURTA BEKLİYORUM

35-40 GÜN OLDU DAHADA YUMURTA GELMEDİ BİR ÇİFTİMDE 2 HAFTADIR GİRİYOR NE ZAMAN CIKAR YUMURTA BİLGİSİ OLAN VARMI
günlercede sürebilir aylarcada,sabrın yoksa hiç uğraşma derim,tuana nın sorusuna gelince dişi kuş yumurtada değilken,yani ihtiyaçları için dışarı çıktığında,ışığı kapatırsan olduğu yerde kalır gece karanlığında göremiyorlar,bu sebepden yumurtalarını bulamaz ve üstüne yatamayacağı için embriyolar soğuktan ölür,varsa 10-15 watt  lık (loş) ampülü sabaha kadar yanık bırakabilirsin.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
kuş yumurtaya oturmuşsa ışığı kapatın yalnız kafesin dışındaysa içeri girmesini bekleyin bazı dişiler karanlıkta deliği göremiyor bide arkadaşların dediği gibi sadece yem su kontrolü ve sabır umarım sağlıklı yavrularınız olur. bide kuşlarımızında bizim gibi uykuya ihtiyacı olduğunu unutmayalım.