Acil Cevaplarsanız Çok Memnun Kalırım Dişi ve Yuvayla ilgili

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
Cümleten Selamın Aleyküm...
Dişi kuşum ilk defa uzun beklentilerin sonunda 10-15 gündür yuvaya girip çıkıordu 3 gün önce ve dün gece 1er yumurta yaptı şuan 2 yumurta var ve 3.sü geliyo gibi çiftleşirkende gördüm çifti ama dişi bi süredir dışarda akşama kadar yattı yumurtaya ama acaba yumurta ne kadar sürede bozulur dişi ne kadar süre dışarda durması gerekir ?
2. sorumda mamayı ne kadar zamanda bir vermeliyim ?

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
Kardesm ilk kuluckası ise kuş tecrübesizdir ara ara kuluckaya yatması yumurtayı cevirememesi gbi sorunlarla karsılasman normaldir genelde ilk kuluckada tam verim saglanmaz bnce umudunu hic kaybetme 2.kulucka için sabret
mama konusuna gelnce mamayı hergün veya 2 gnde bir vereblrsn hergün verrsn dikkat et kuslar yağlanmasın

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
ilk kuluçla ama ilk kuluça için 7-8 aydır bekliyodum anca oldu şimdi yumurtalar boş çıkarsa veya yatmazda bozulursa çok üzülücem bidada bırakırım bi o kadar daha bekleyemem şimdiye kadar zor sabrettim 1 yavruda olsa çıkar inşallah

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
Kardesm yumurtaları 6.gnde kontol edillr ama sn 7.gn kontrol et içinde damarlar varsa doludur eğer yumrtalar bos ise hic üzlme kusları sürekli mamala dsinin altndan al yumurtaları yuvalığı temzle koy öylece en fzla 1 ay içinde tekrr yumrtlar blki sürmez bile

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
inşallah... şimdi sormak istediğim şey şuydu dişi yuvaya ne kadar süre girmezse ölür yumurta ?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence sen bakımlarını yap hiç elleme dolu boş kontrolünde de zarar verme ihtimalin var sabret derim bence çıkar inşallah en azından bir iki tanesi çıkar olurda çıkmazsa arkadaşlarında dediği gibi hiç üzülme ikinci kuluçka yakın zamanda olur o kadar bekletmezler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin ÖZKURT' Alıntı:
Kardesm ilk kuluckası ise kuş tecrübesizdir ara ara kuluckaya yatması yumurtayı cevirememesi gbi sorunlarla karsılasman normaldir genelde ilk kuluckada tam verim saglanmaz bnce umudunu hic kaybetme 2.kulucka için sabret
mama konusuna gelnce mamayı hergün veya 2 gnde bir vereblrsn hergün verrsn dikkat et kuslar yağlanmasın
Metin ÖZKURT' Alıntı:
Kardesm yumurtaları 6.gnde kontol edillr ama sn 7.gn kontrol et içinde damarlar varsa doludur eğer yumrtalar bos ise hic üzlme kusları sürekli mamala dsinin altndan al yumurtaları yuvalığı temzle koy öylece en fzla 1 ay içinde tekrr yumrtlar blki sürmez bile
Yanlış bilgi vermeyin...
yumurtalı kuşlara mama VERİLMEZ!!!
kuşlar tekrar kızışabilir ve yumurtaları atabilirler,
ilk kuluçkası olması birşeyi değiştirmez
sen yuvaya dokunma ve 15-20 sabret yuvadan yavru seslerini duymaya başlarsın,
yumurtalarada elleme sakın...

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
ellemiyorum zaten ama dün 4 saat girmedi yuvaya o beni korkuttu yumurtaların soğumasından korkuyorum ve büyük ihtimal bişi olmuştur diye korkuyorum şuan yinede ellemicem bi 20 gün belli olmaz 1 yavru çıksa yeter yeterki beni tekrar sabrettirecek bişey göreyim :D