acil çözüm lazım!!!

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar erkek kuşum yüzü şiştiğinden beri dişidinden ayırıp ona onun gibi mavi bir erkek kuş aldık bi hafta oldu ortalama sularına sadece2 damla elma sirkesi koymuştum erkek kuşunda ağız kenarındaki ufak mantarlar için teramicyn sürdüm. neyse bi haftasonunda dişimin haşinliği yüzünden hayvanın psikolojisi bozuldu.ayırdık karnı boş gibi kabarıyo yemek istiyo ama az yiyo strese girdiyse acilen ne yapabilirim şuan sakin bi kuşun yanında yem fazla yiyemediği için üşümüş gibi kabarıyo bugün şerbet verdim ağzına bi iki damla.seviyorum kafasını kaşıyorum, sakinlşsin diye. :-[ :-[ :-[ burnunda akıntı vb bişey yok poposu temiz lütfen arkadaşlar  geç kalmaktan korkuyorum.

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
mrb nihal hanım resim koyarsanız sorununuza çok çabuk ve sağlıklı cevap alabilirsiniz

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Nihal BAŞKURT' Alıntı:
arkadaşlar erkek kuşum yüzü şiştiğinden beri dişidinden ayırıp ona onun gibi mavi bir erkek kuş aldık bi hafta oldu ortalama sularına sadece2 damla elma sirkesi koymuştum erkek kuşunda ağız kenarındaki ufak mantarlar için teramicyn sürdüm. neyse bi haftasonunda dişimin haşinliği yüzünden hayvanın psikolojisi bozuldu.ayırdık karnı boş gibi kabarıyo yemek istiyo ama az yiyo strese girdiyse acilen ne yapabilirim şuan sakin bi kuşun yanında yem fazla yiyemediği için üşümüş gibi kabarıyo bugün şerbet verdim ağzına bi iki damla.seviyorum kafasını kaşıyorum, sakinlşsin diye. :-[ :-[ :-[ burnunda akıntı vb bişey yok poposu temiz lütfen arkadaşlar  geç kalmaktan korkuyorum.
Öncelikle merhaba muhabbet kuşlarına konsantre şeker içeren şerbet,lokum,jelibon toz şeker,çikolata küp şeker vs ve diger türevi tatlı hamurişleri aşırı şekerli ise kesinlikle verilmemelidir resimsiz yorum yapmak çok zor oluyor resim eklerseniz ok daha ayrıntılı yardımcı oluruz fakat size tavsiyemresmini çekin yayınlayın burdan net olarak tedavisini anlatalım birde kursak ve sinsirim problemleri akla geliyor yem yiyememe olaylarında bir veterinere gidip baytril-k %5 lik olanından aldıkdan sonra kuşun ağzına insulin enjektörü veya ince uçlu bir şırınga ile sadece günde bir damla olmak kaydıyla en fazla 4 gün boyunca damlatıp düzelmezse 5 gün ara verip tekrar 4 gün daha ağızdan damla yolu ile kullanabilirsiniz bayrtilin iştah açıcı özelliği ve bakteriler konusunda çok sağlam çalıştığı için önerim baytril olacak içme suyunada 5 10 damla damlatabilirsiniz dişiden ayrı bakın kuş kendine gelsin diğer ek besinleride bri kenara bırakın temiz su temiz bir zemin,ortam ve sade yem verip gereken ortamı sağlayın baytril iştahını açacaktır ilk kullandığınız andan itibaren bunu gözlemleyeceksiniz zaten metabolizmasınıda hızlandırdığı için vücut ısısıda dengelenecektir resim eklediğinizde daha ayrıntılı yardımcı olalım kolay gelsin.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
neden şerbet verdiniz muhabbet kuşları için tatlı yiyecekler zararlıdır.resim eklerseniz daha net yorumlar alabilirsiniz.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
sanrım sorunun ne olduğunu anladım gibi fakat şuan ilaç dışında acil bitkisel bişey yapabilirmiyim onu merak ediyorum.kuşun dışkısı yeşilimsi gelir gelmez bizim cazgır dişinin yanına koyduğumuz için strese girdiğinden yada herhangi bi sebepten ishal olmuş o yüzden midesi bulanıyo kusar gibi hareket yapıyo ama kusmuyo  baştan şoka girdi sanmıştım.dışkısını incelemedim iyicene ortaya çıktı hani kuşta yer değiştirilince ilk bi kaç gün yeşil idrarla beraber dışkı olur yada dışkı normal katılıkta görüntüde ama çimen yeşilidir onun gibi bişey olmuş.şuan için sakin bir kuşumun yanında daha sıcak bi yerde bol bol uyuyo. kafasını kaşıyorum elime alınca biraz korkusu azalıyo,yarı evcil sanırım alalı çok olmadı elime omzuma konuyo fakat artık mide bulantısı mı karın ağrısı mı ne çekiyorsa ondan huzursuz ilaç dışında yapabileceğim bişey var mı?  suyuna vitaform koydum ama içerken hiç görmedim. :( :( :(  lütfen acil cevap bekliyorum

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
suyuna metranidazol içerikli flagyl katın,veterinerden temin edeceğiniz baytril-k % lik olanından ağızdan en fazla 4-5 gün boyunca kullanıp en az 3 gün ara verdikten sonra iyileşme olmasa devam etmelisiniz ek besin vermemelisiniz bu süre zarfında sade yem ve flagyl katkılı temiz su kafesin altını dezenfekte edin ortamda sigara içilmemeisne özen gösterin ısıyı 18 20 derecenin altına indirmemeye çalışlın mineral ve protein olarak vücudu güçsüz düştüğü için eğer yerse bir miktar haşlanmış yumurta beyazı verin kafesin etrafını örtmeye özen gösterin bir tarafı açık kalacak biçimde mümkünse üstü arkası yanları kapalı ön tarafı açık kalsın kafesin size tavsiyem en son kullanıma tekrar deyineyim bir sıkıntı doğmaması için bu uygulamayı başka ilaçlarla karıştırıp vermemeye çalışın suyuna aynı anda mineral vitamin katkısı da yapmamaya özen gösterinki su erken bozulup kuşunuzun sıkıntı yaşamasına sebep olmasın vitamin iyileştikten sonra kullanın herhangi bir kaliteli multivitamin komplesi kullanılabilir dozaj ve kullanım aşağıdaki gibidir...

Baytril-k %5 eczaneden temin edebileceğiniz ince insülin şırıngası ile ağızdan bir damla ard arda en fazla 3-4 gün sonra 3-5 gün verilmemeli iyileşme görülmezse bu periyodlar aynen takip edilerek tedavi tekrarlanabilir iyileşene kadar sonra temiz sade su.

(metranidazol etken madde)flagyl tablet  tableti yarıya bölüp suluğuna eritebilirsiniz ve suyu en fazla 1 gün sulukta tutun mümkün ise 8 saatte bir tazeleyin uygulamayı 

kuş bu uygulama harfiyen tatbikm edildiğinde cevap verip 2-3 gün içerisinde zaten yem yemede artış kusmada hafifleme tüy kabarıklığının yokolması ile iyileşme belirtilerini vermeye başlayacaktır cereyandan koruyun sigara dumanından koruyun iyi hobiler sağlıklı evciller dilerim.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
teşekkür ederim ilaç isimlerini  not ettim görünüşte kursakta problem görünüyor yani?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar balıkesirde bi veterinere götürdüm bu kuşumuda vitamin ve vitaminli antibiyotik verdi 3 günde pek düzelme olmadı dışkısı poposuna yapışıyo uyuyo,kafasını yem çıkarır gibi sallıyo. sanırım ishalden içi üşüyo ve midesi bulanıyo gagasını kokladım  kötü bi koku var yoksa düzelmeyecek mi 3 günde belli olmaz mı? bu antibiyotiğin üstüne arada sulandırılmış avidiare kullanıyorum ağzına damlatıyorum. ne kadarda düzelme beklemeliyim sonuçta verebilecek bulabildiğim ilaçların tümünü verdim  elimde antibiyotik ve yeterli vitamin olduğu için batyril ve fragyl almadım bide sorun sadece kursakta değil sanırım öyle olsa yeşil olarak yapmaz dışkıyı arada haşlanmış patates veriyorum ağzına. diğer kuşlar gibi zorluk çıkarmıyo ağzına ne versem içiyo yiyor. o yüzden daha ek bişey yapmam gerekiyo mu? ishal strestende kaynaklanmış olabilir stresini azaltmak için  yapmalıyım lütfen yardım. ilaçta verdim artık destekleyici düzeltmeyi hızlandırıcı bişeyler yapmak istiyorum  sonuçta yetişkin kuş. :-[ :-[ :-[ lütfen yardım, neyi yapmamalıyım bunu da belirtirseniz sevinirim

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Nihal BAŞKURT' Alıntı:
arkadaşlar balıkesirde bi veterinere götürdüm bu kuşumuda vitamin ve vitaminli antibiyotik verdi 3 günde pek düzelme olmadı dışkısı poposuna yapışıyo uyuyo,kafasını yem çıkarır gibi sallıyo.
Salla baş diye tabir edilen hastalığa yakalanmışsa tedavisi yok...

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
burda salla baş olmuş bi muhabbet kuşu videosu linki varsa paylaşabilirmisiniz. fakat doktor ishal teşhisi koydu. yoksa veterinerlerde mi anlamıyo artık bu kadar çeşit hastalıktıan? :'( :'( :'(