ACİL Dölsüz Yumurta/Yumurta Tıkanması

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese iyi geceler.
Bundan 2,5 ay önce bir kuşum dölsüz yumurtla yapmıştı ve ilk yumurtasını ben müdahale ederek çıkarmıştım 2-3 gün sonra da okuldan geldiğimde kafeste 2. yumurtayı görmüştüm. O zaman da konu açmıştım aşama aşama burdan okuyabilirsiniz evveliyatını bilmek isterseniz

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,24004.0.html

Şimdiki durum da şu: Yaklaşık 1 haftadır yine Can yerleri didikleyip kendini kuytulara sokmaya çalıştı, dışkısı büyüdü ve azaldı vs vs...

Her gün, ellerimi dezenfekte edip poposunu kontrol ettim ama yumurtayı belirgin şekilde bugün akşam 17:00 de hissettim elimle kontrol ederken. Çünkü yumurta artık iyice poponun ucuna gelmişti.

17:00' den beri iyice popo şişti, yemesi içmesi devam ediyor, halsizlik, şok, panik durumu yok kızımda.
Benim ACİL olan sorum şu: ne kadar daha yumurtayı çıkartmazsa ben müdahale etmeliyim veya edeyim?

2.sorum ise: Bu durumu ben nasıl engelleyeceğim? Diğer 4 kuşumla birlikte yaşıyor, arada arkadaşıma verdiğim erkek torun da geliyor. Ama bu kızımın kafesi ayrı, kafesinde de dişi mi erkek mi olduğunu asla anlayamadığım ama sadece birbirlerini kaşıdıkları bir başka kuşla birlikte yaşıyor. Kendi kafesindeki kuşla asla kur veya çiftleşme hareketi olmadı zaten. Ama karşı kafesteki erkek kuşlar serbest kalıp uçtuklarında devamlı bu kızıma kafesin dışından kur yapıyorlar o da karşılık veriyor...
Bu durumlar mı onu boş yumurtlamaya itiyor ne yapacağımı şaşırdım ben...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Gece 3'te hala yumurtasını çıkartmadı ve nefes alış verişi zorlanmaya başladı ben de yine sıvadım kolları ama bu defa hiiiç kolay olmadı.
Çünkü daha ittirirken yumurtanın orası burası içine göçüyordu elimle bile hissettim kabuklanamamış adam akıllı... O kadar da kalsiyum değeri taşıyan besinler veriyorum. Vitaminini meyvesini sebzesini eksik etmiyorum niye böyle oldu anlamadım geçen seferki de birazcık böyleydi.

Poposuna baticon sürdüm ılık suyla temizleyip. Hemen dal darı verdim onu yedi bi güzel. Şimdi de gayet iyi maşallah binlerce kez şükür olsun.

Ama bunu engellemenin bi yolu yok mu Allah aşkına bi bilen söylesin... Böyle gitmez yani. (Yumurtasını kafes tabanında bıraktım, sahte yumurta alıp devamlı bıraksam bi işe yarar mı?)

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Cevap için sağolun da neden başka foruma sorayım ki eskiden beri burdayım ben...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok geçmiş olsun Gökçen hanım kızgınlık yumurtasını engellemek yerine kuşu eşe atmanız gerektiği düşüncesindeyim kuşun bu yumurtayı yapması eş ve yavrular istediği anlamına geliyor diye düşünüyorum onu bundan mahrum etmemelisiniz. Engellemenin bir yolu var mı bilemiyorum. İnşallah tekrarlanmaz.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Mehtap Hanım kuşumun ayakları sakat, tutmuyor. Yerden bir miktar yüksekteki tüneklere yerleştirdiğim uzun tahta merdivenlere dayanarak durabiliyor... Bu süreci atlatamazi atlatsa bile çok yıpranır... Dediğinizi ben de çok düşündüm ama bilmiyorum nasıl olur...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Mehtap Hanım kuşumun ayakları sakat, tutmuyor. Yerden bir miktar yüksekteki tüneklere yerleştirdiğim uzun tahta merdivenlere dayanarak durabiliyor... Bu süreci atlatamazi atlatsa bile çok yıpranır... Dediğinizi ben de çok düşündüm ama bilmiyorum nasıl olur...
Hım anladım o zaman emin olamadım tabi eşe atmak sakıncalı olur mu acaba? Eşe atarsanız da çok iyi bakıcı bir erkekle atmalısınız. Sitedeki ustalar daha iyi bilirler.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Bu dişi kuşum(Can) için yanıp tutuşan çok iyi bakıcı bir erkeğim var ama Can'ımın yıpranmasını göze alamıyorum çünkü normal yuvalığa girip çıkamaz ayaklarını neredeyse hiç kullanamıyor dirseklerinin üzerinde ancak yürüyor yavrulara da zarar verirse diye de korkuyorum. Çok hafif bir kuş ama ezebilir yine de istemeden.

Çok isterim aslında onun bu duyguyu tatmasına ama işte :)