ACİL Elimden Kayan Yumurta Hafif Çatladı

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Yumurtalara boş dolu kontrolü yaparken birisi elim yuvalığın içindeyken elimden düştü hafif çatlama oldu.
Yumurtaları numaralandırmamıştım ama yumurtaların en büyüğü 12 günlük, en küçüğü 4 günlük. Bu en son yumurta değildi ama.

Çok endişeliyim çok üzüldüm. Her zaman yaptığım şekilde yapıyordum nasıl elimden kaydı anlamadım. Ne olacak şimdi bu zavallım...?

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Yumurta akı sürülmesinin faydalı olduğunu duymuştum.Kendim denemedim.Konu sizin açısınızdan acil olduğu için yazılmış konuları pek incelemeden yazıyorum.İsterseniz o konularıda inceleyerek kararınızı verin.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Şimdi ben de gördüm bahsettiğiniz tavsiyeyi. Zaten kaybedecek bişeyim olmadığından sürdüm yumurta akını azıcık bekledikten sonra koydum yuvalığa. Üzerine yatıyor ama inşallah yavruya bi şey olmaz...

Cruelm

Takipçi Üyemiz
Adı
Melihşah
Soyadı
GÜNDOĞMUŞ
Hocam kırılan yere oje sürün yada mumu yakıp bi parça çatlayan yere eritin kuruduktan sonra geri yuvalığa koyabilirsiniz, gerçi siz geri koymuşsunuz yumurtayı  ama aklınızda bulunsun.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Catlıyan yumurtada kusun sakat olabılme ıhtımalı oldugunu duymustum hiç yaşamadım ama inşallah birşey olmaz

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Mum sıcak gelip yumurtayı iyice çatlatmaz mı? Oje zaten hiç aklıma yatmadı... Yumurta akını sürdüm dün koydum çatlak çizik gibi çok hafif inşallah bir aksilik olmaz görücez... :'(

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Mum sıcak gelip yumurtayı iyice çatlatmaz mı? Oje zaten hiç aklıma yatmadı... Yumurta akını sürdüm dün koydum çatlak çizik gibi çok hafif inşallah bir aksilik olmaz görücez... :'(
sakın ha
oje kimyasaldır
en iyisi yumurta akını sürüp geri koymaktır
yavrunun çıkma ihtimali %20-30

Cruelm

Takipçi Üyemiz
Adı
Melihşah
Soyadı
GÜNDOĞMUŞ
Söylediklerim yapılmış denenmiş ve başarıyla sonuçlanmış, oje kimyasalda mum kimyasal değilmi arkadaşlar sonuçda hepsinde bi hammade var böyle bir çatlağın üzerine oje sürülüp kurutulabilir hiçbir mahsuru yoktur.

levent006

Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ERMİŞ
Arkadaşlar biraz mantıklı düşünün yumurta kabuğuna en yakın malzeme alçıdır.Olumlu sonuç vereceği tartışılır, madem uğraşmak istiyosunuz çabuk donan alçı ile yapabilirsiniz.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Valla benim de bu kuluckamda aynisi basima geldi hatta benim catlagim daha da azdi. Yumurta sarisi surdum kuslari isikla yumurta icinden kontrol ettikce görüyodum olmedi yasadi ama yumurtadsn cikmasina 2 gun kala öldü hic hareketsizdi. en son  damarlar da cekildi kurudu gitti.....

Ama siz gunu gelene gecene dek bu yumurta sarisi surme isini deneyin sonucta hic belli olmaz.

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Valla benim de bu kuluckamda aynisi basima geldi hatta benim catlagim daha da azdi. Yumurta sarisi surdum kuslari isikla yumurta icinden kontrol ettikce görüyodum olmedi yasadi ama yumurtadsn cikmasina 2 gun kala öldü hic hareketsizdi. en son  damarlar da cekildi kurudu gitti.....

Ama siz gunu gelene gecene dek bu yumurta sarisi surme isini deneyin sonucta hic belli olmaz.
Gökçen hanım/bey,
Bu konu,zaten 01 Mart 2015, 20:54:55 tarih ve saatte sizin açmış olduğunuz bir konu idi.....