ACİL.. Kaymak hiç iyi değil :(

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
2.kuluçkadaki yumurtalar da boş arkadaşlar dün gece aldım yuvayı Erkeğide ayırdım.. Fakat Kaymak hiç iyi görünmüyor. beti benzi atmış resmen..  Yemek yediğini görmedim. ona yanaşınca köşelere sığınmaya çalışıyor, uçmuyor, sesi bile hiiiç çıkmıyor.. Ne yapacagım ben.. Bir veterinere götürsem ilaç milaç bir şey verip toparlar mı acaba..
Bir de kanadına bir şey olmuş aşağıda duruyor..

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Kardeş erkeği at dişinin yanına ve karışma onların işine, rahat bırak, sakin yerde kalsınlar, rahatsız etme, yakında, 10-15 gün içinde tekrar yumurtlarlar, merak edilecek birşey yok :)

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
kanadını kontrol edın kanat altı ur çıkmış olabılır yada ıncımıstır yumurtalar hepsi bosşa vıtamın takvıyesı yapın kuşları bır surede dınlendırın tekraradan çifti deneyın yıne boş yumurta olursa erkegi degiştirsın geçmiş olsun.

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Kardeş erkeği at dişinin yanına ve karışma onların işine, rahat bırak, sakin yerde kalsınlar, rahatsız etme, yakında, 10-15 gün içinde tekrar yumurtlarlar, merak edilecek birşey yok :)
BEN YUMURTLAMASINI İSTEMİYORUM. YETER BU KADAR 7 TANE BOŞ YAPTI. 2.KULUÇKA DEDİLER 3TANE DAHA BOŞ YAPTI. İSTEMİYORUM YUMURTLAMASIN. MUMKUNSE BİR DAHA HİÇ ÇİFTLEŞMESİNLER. ARKADAŞLAR BEN HAYVANIMDAN OLACAĞIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİDİ RESMEN. KANADI DA İNCİNMİŞ UÇAMIYOR. KURSAĞI DA BOMBOŞ!!!

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Faruk ŞANLI' Alıntı:
kanadını kontrol edın kanat altı ur çıkmış olabılır yada ıncımıstır yumurtalar hepsi bosşa vıtamın takvıyesı yapın kuşları bır surede dınlendırın tekraradan çifti deneyın yıne boş yumurta olursa erkegi degiştirsın geçmiş olsun.
KANADI NORMAL HERHANGİ BİR ŞEY YOK MUTLAKA İNCİNDİ. YUMURTLAMASIN ARTIK..
BEN ŞİMDİ BUNLARI AYIRAYIM MI YANYANA MI KOYAYIM BİR DEDİĞİNİZ BİR DEDİĞİNİZİ TUTMUYOR. BİRİ DİYOR NİYE AYIRDIN BİRİ DIYOR AYIR..

YOK MU ALLAH AŞKINA BİR BİLEN.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yanlış anlama ama
pek fazla bir bilgisi olmayan birisi nasıl oluyorda yumutaların boş-dolu olduğunu anlıyor??
20 güne kadar bekleyip kırıp bakıyormusunuz ki boş diyorsunuz??

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Mert AYDIN' Alıntı:
yanlış anlama ama
pek fazla bir bilgisi olmayan birisi nasıl oluyorda yumutaların boş-dolu olduğunu anlıyor??
20 güne kadar bekleyip kırıp bakıyormusunuz ki boş diyorsunuz??
aynen hem tecrübemiz yok diyorlar hemde 3 5 günde yumurtayı kırıyorlar erkekte yada dişide sorun yoksa eminim ki 9 yumurtadan birisi dolu olurdu en azından.

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Arkadaşım lütfen bilmeden konuşmayınız. Salak değiliz herhalde bizde biliyoruz yumurtanın ne zaman çıkacağını. 5 yumurta da vaktini doldurdu resimlerini çektim ışık testi yapıp boş oldugunu bile bile bir umut dolu mu arkadaşlar bu dedim, boş dediler. bilgilerine güvendiğim Mutlu abimiz boş dedi üstelik sadece ona itimat ettim. o da yetmedi ılık suya koydum boşşşşşşş ve o yumurtaları kıyıp atamadım hala duruyorlar.. 2.kuluçka dediler onu da yaptım. O kadar araştırdım ışık testiyle yumurta kaç günde nasıl gözükür diye baktım boş boş boşş..
Hayvan süzüldü yaa zapzayıf oldu, Kaymak diyorum dönüp bakmıyor tepki bile vermiyor. Yeter artık hayvanım ölsün mü? istemiyorum yumurtlamasın yaa.. Ben burda kuşum ölmesin diye kendine gelsin diye sabahtan beri elle beslemeye çalışıyorum annem kardeşim sabahtan beri elma olsun mama olsun yem olsun vermeye çalışıyor vitaminli su içiriyoruz, siz hala yumurta diyorsunuz ve erkeği değiştir diyorsunuz..

Benim 2 kuşum da kıymetli hiç bir şeye değişmem onları olmuyorsa olmuyor sağlıklarından önemli ya.. Yazık hayvan gözümün önünde süzüm süzüm süzüldü ya. Neyse arkadaşlar yapmayın yorum morum ben cevabımı aldım. Veteriner yardımcı olacaktır bana!!

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
erkeği değiştiriniz kesin çözüm kanat uru olma ihitmalide  var elinizle beze şişlik var mı bakınız incilme ihtimalide  var  o zamnala  duzelir.... e ve k vitaminlerine yönelin doğal yönlerden alması daha isabet bir bir bucuk ay dinlensin sonra aynı yaşlarda  yada  genç bir erkek arayınız deneyimli olması tercih meselesi olsun... sonrası zaten mutlu son olacaktır.... ve  yapılan  yorumlarada  biraz  daha  usluplu yanıt verirseniz fevri davranıp kırıcı  olmayalım zira aile içi tartışmaya  gerek yok  bu tur yorumlarla yanlışlarımızı duzelticeğiz yada kendimizi geliştireceğiz..

Yavuz DENÜZ

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
DENİZ
Erkeği dişinin yanına atın. Yuvalığı çıkarın. Kuşlara her gün mama takviyesi yapın. Erkeği tekrar yanına atın dememin sebebi çiftleşmeleri için değil 1. si dişiye moral verir, 2. si ve en önemlisi eşi olduğunu için ona kur amaçlıda olsa yem kusar. Dişinin kursağına hiç değilse bir şeyler girmiş olur. Bence bahsettiğiniz belirtiler yorgunluğa bağlı olarak bir hastalık başlangıcı, dişinin bünyesi zayıf düşmüş olmalı.Şuanda hastalık olup olmadığını en iyi siz anlarsınız.Eğer dışkıda göz bebeklerinde vs bir anormallik göremiyorsanız sadece davranış olarak yorgun duruyorsa sularına kullandığınız vitamin ne bilmiyorum ama elinizde varsa supervit forte ya da beşeri bir vitamin olan pharmaton çocuk şurubunu koymanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun umarım tez zamanda eski haline döner.