ACİL - kuş çok hasta lütfen yardım

hanefi bozkurt

Yeni Üyemiz
Adı
hanefi
Soyadı
bozkurt
herkese merhaba

durum çok ciddi direk konuya giriyorum
Akşam kuşun hasta olduğunu farkettim. 5 yaşında dişi kuş. Kuş titriyor şişik kabartmış kendini kusuyordu. Çıkardım kafesten beze sardım ısıttım hala bezde duruyor şu an. Ne yapmam lazım lütfen yardım edin.
Kuş bu yaz 10 yumurta yaptı 6 sı çıktı büyüdü, 3 ay önce 6 yumurta yaptı onlarda büyüdü, şu an yuvalıkta 5 yumurta daha var ama onları aldım komşuya verdim. Bitkin mi düştü bu kadar sık yumurtlayınca anlamadım.

Ama titremesi kusması kabarık durması çok kötü ayaklarıda soğuk üşüyor.

hanefi bozkurt

Yeni Üyemiz
Adı
hanefi
Soyadı
bozkurt
malesef şu anda resim çekme imkanım yok. uyudu şimdi rahatladı biraz sanırım. kafese koydum tekrar yavrularını istiyordu.
Sanki kavgadan çıkmış gibi tüyler kabarık ve bitkin durumda. Ama titremesi geçti artık kusmuyor yem yedi 3 defa su falan içti. inşallah sabaha dayanır. gidip vitamin alırım tani önerilerinizi bekliyorum

hanefi bozkurt

Yeni Üyemiz
Adı
hanefi
Soyadı
bozkurt
lütfen neden cevap gelmiyor? resimde yüklüyorum buyrun

ilk resim bu mesajı yazarken ilk hasta olduğu zamandı, kusması gitti, titremiyor artık, sıcak su torbası koydum altına, bez ile sardım uyuyor bazen çıkıp yemek yiyor. gidip vitamin aldım şu suya karıştırandan. adı AVISOL-A
çok su içiyor yani vitamini iyice aldı, bugün biraz daha iyi sanırım kanatlarını topladı ama hala uçamıyor oda yorgunluktan olsa gerek. 2. resim bugün çekildi.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Gecmi$ olsun !

Kendinizi yinede her$eye hazirlayin, ...  8)
Büyük firtinalar önceside sessizlik hakim olur, fakat olayin asli hicte öyle degildir, ...

In$allah toparlar !

hanefi bozkurt

Yeni Üyemiz
Adı
hanefi
Soyadı
bozkurt
Kuş iyileşti sayılır, fazla birşeyi kalmadı kabarması gitti, artık kusmuyor, iştahı gayet yerinde. Ötüyor keyfi yerine geldi halsizlik hiç kalmadı. Yoğun bir tedavi uyguladım ona :)

Ancak tek bir nokta var sağ ayağını çoğu zaman havada tutuyor, yürüyebiliyor sıkıntı yok ama hani uyurken ayağını havaya kaldırır gömer ya öyle değil sadece havaya kaldırıyor ve öylece duruyor, yani avucunu sıkar gibi ayağını sıkmıyor.  diğer nokta ise uçamıyor. Biraz araştırma yaptım b vitamini eksikliği yüzünden ayağı felç olmuştur falan yazıyor. Ne derece doğrudur ? Ben hala hasta o yüzden uçamıyor diye düşünüyorum, ayağını ise ilk hasta olduğu gün elimden uçmaya çalıştığında yere düştü, yaklaşık 1.5 metreden baya sert çalışdıo yere herhalde ayağını incitti.