ACİL LÜTFEN, KAFA TRAVMASI MI?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Ayakları sakat güzeller güzeli kızım Can, yine ayağı sakat kalan diğer kafes arkadaşından çok kötü dayak yedi. Gece ikisinin sesine uyandım zaten kafesleri odamda. Hemen ayırdım ama çok şiddetle gagasıyla kafasına vuruyordu gözümü açtığımda... Hemen koynuma aldım sakinleştirdim çok korkmuştu. Biraz kustu ama çok değil. Sakinleyince kafesine koydum iyiydi gözlemleyip öyle uyudum. Sabah kalktığımda da aynıydı. Az önce kafasının seğirdiğini ve her zamanki yaptığı hareketleri daha ağır ağır yapabildiğini gözlemledim... Can'ın hikayesi çok sıkıntılarla dolu ve ben onu hayata bağlamak için çok uğraştım. Ne yazık ki hiç akla gelmeyecek şekilde diğer kuşum ona zarar verdi. (Yeni kafes arkadaşı değiller 1 yıldır aynı kafesteler ilk kez böyle bir şey oldu).

Tahminim doğru mu yani kafa travması mı geçiriyor? Daha önce daha ağır şekilde kafese kendini çarpınca kafa travması geçirerek ölen bir kuşum olmuştu çok korkuyorum üzülüyorum. Veterinere götürsem film çekecek bi ton saçma sapan vitaminle kendisi de hiç bir şey anlamayarak beni eve yollayacak biliyorum o kadar ezberledim artık... Ne yapabilirim? Nörolojik bir problemi var belli ki kalıcı olur mu ne olur fikir ve önerilerinize ihityacım var...
*** yem pek yemiyor yani hiç yemiyor değil ama iştahı az ve seğirmesi hiç durmaksızın olmuyor arada hiç yapmadığı da oluyor.

Video linki aşağıda

https://vid.me/LL8P

Biraz önce de bu şekilde kısa süreli nöbet gibi bi şey geçirmeye başladı. bu tarafı bu şekilde diğer taraftan bakınca bakışları normal...
https://vid.me/99zz

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kafes arkadaşı dişiyse ve kızışmışsa saldırmış olabilir bazen bu şekilde köpek gibi dalar dişiler ve diğer kuşun ceresini kafasını parçalar.Bunun dışında veterinere gitmeyin çoğu kuştan anlamaz sallar. Yara varsa tentürdiyotu abartmadan sürün,kuş besleniyomu bi bakın yiyorsa kısa zamanda toplar ve kızgın dişinin yanına pasif erkek koymayın.Bunun dışında yaralanma yoksa gecenin bi yarısı karanlıkta çırpınıyorsa bu korku krizidir. Bazı kuşlar özellikle yabani olanlar karanlıkta herhangi bi titreşim, bi sinek uçması yada ışık süzmesi algıladıklarında kafeste çırpınıp,kendini ordan oraya vurup basbas bağırırlar.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Ne yazık ki hiç yemek yemiyor... Hero baby armutlu ve elmalı aldım onunla besliyorum ama yarısı dökülüyor doğru düzgün yutkunmadığından. Kendinde değil yani devamlı kafasını sallıyor giderek de şiddeti arttı... Buraya yazdıktan sonra güvendiğim bir veterinere gittim çok uzakta ama artık içim rahat etmeyecekti telefonla konuşup durumu anlattıktan sonra gitmek istedim. Kafa travması çok büyük ihtimal dedi. 2 adet vitamin kompleksi verdi sinirlerindeki harabiyeti giderirse diye. Bunun dışında yapılacak hiç bir şey yok ne yazık ki dedi.
Eğer toplarsa bunlar toplar 1-2 güne de belli eder zaten kendisini dedi. Eğer toplamazsa ne yazık ki yemek vs de yemediği için bi yerden sonra sonu ölümle sonuçlanır ama az da olsa şansı var kullanalım ilaçları dedi. Orada yatacaktı enjeksiyonla verilecekti ama ben şırıngayla ilaç vermeye alışkınım onu orada bırakmak istemedim ben vericem 4 saatte bir...
Bu arada kafatasını vs de kontrol etti kafatasını ezici çatlatıcı veya herhangi bi yerini kanatıcı bir darbe almamış ama ben gördüm uykudan sıçradığım anda hemen aldım elinden yoksa daha beter olurdu ölüsünü bulurdum kesin...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Kimse bir şey yazmamış ama ben yine de konunun devamını getireyim yazayım. Sanırım ilaçlar ve kafeste dinlendirme olayı iyi geldi. Artık akfası seğirmiyor. Hala tam kendine gelmiş değil ama ilaçlar işe yararsa kendine gelmesi en az 1 haftayı bulur demişti veteriner. İnşallah tek iyi olsun da...