ACİL ?! Muhabbet Kuşu Poposunda Şişlik Var. Denge kaybı mevcut Uçamıyo

cibuka

Yeni Üyemiz
Adı
Çiğdem
Soyadı
Kasapoğlu
Tanidik birinin muhabbet kuşu hastalandı kuşun poposunda şislik var.  Kus 4-5 aylikmis. Sanirim dişi bi kuş ama öğrendiğim kadarıyla hiç eşi olmamiş yani yumurta olma ihtimali dusuk sanirim. Bana getirildiğinde kuş yemlikte sadece yulaflari yiyodu diger yemleri de agzinda dolandırıp atiyo. Asla yemiyor. Vitakraft en kaliteli yemi onune koydum gene de yemedi. Kakası çok koyu yeşil ve ve kalın. Bir de kuş uçamıyo ve denge kaybı var. Suyu da ben icirmeye calisiyorum su da icmiyo. Dal darı aldim iki gundur dal dariyi bitek istahla yiyor kakasi biraz daha acik yesile döndü. Ancak yine de normal duzeyde beslenmiyo. Ve uçamiyo. Bu poposunda bezeden mi kaynaklaniyo ne yapabilirim ??

Ekli dosyalar

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
denge kaybı  mevcut ise e.coli ilerlemiş ve sinir sistemlerine bulaşmış olabilir. Salmonella olmuş olabilir. Dışkı fotosu varsa buraya eklermisiniz. + Dışkı fotosu olmadan ilaç tavsiye etmek istemez kimse. denge kayıpları sinir sistemi ile alakalı olabilir, çok ishal oldu ise sıvı kaybından olabilir. Karaciger ile ilgili skıntı olabilir. Dışkı görmek isteyecektir tüm arkadaşlarımıZ. Kuşun poposunuda çekerseniz daha iyi olacaktır..

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
merhaba kusunuza kizil dal dariyi sakin eksik etmeyin. Kusunuza biteral 250 hapi 8 esit parcaya bolun. 8. parcayi atin. Ayni zamanda enfexia 250mg hapi 6 esit parcaya bolum. biteralin 7. parcasindan 1. parcasi ve enfexia nin 6 parcasindan 1. parcayi ikili karisim yapin bu ikiki karisimlari 7 gun verin. enfexia 6 parca oldugu icin 6. gunde bitecek biteral 7. gunde. Bu tedavi esnasinda kusun 3. gun tedavisinde paradnol kortizon ilacini iki karisima ekleyin. 3. ve 4. gun. paradnolu 5 esit paracaya bolun. 2 parcasi kullanilacak. bu tedaviden sonra ek olarak b12 tedavisi ard arda 3 gun.. Denge kaybi kalmayacak. Ancak 11 gunde diskisi kati ve bembeyaz olacak pankreas dan oturu. korkmayin 3 gune duzelecek. sonrasında ise multivitamin ve probiyotik.

not: ilac parcalarindan kasdim 1 ilac tane yi 8 e yada 7 ye boleceksiniz.. Kutu icerisinden cikan tum ilaclari degil. 1 tanesini yani..ilaçlar suyuna kaıştırılacak..

cibuka

Yeni Üyemiz
Adı
Çiğdem
Soyadı
Kasapoğlu
E coli dediginizde arastirdim hastaligin tedavisini youtube da. Ancak ilaç suyuna karistirilacak. Kuş suyu içmiyor. Su icmeyen kuslar icin Triflucan şurubu şırıngayla verilmesi gerektigi soylenmis. 5 gun de maya ile probiyotik verilmesi ve daha sonra sizin dediginiz gibi vitamin verilmesi. Bu konuda ne onerirsiniz bu sekilde triflucan mi versem daha iyi olur diger dediginiz ilaclari duymadim triflucanin yaninda vermeli miyim mesela? Yoksa dediginiz ilaclari suyuna katip suyu mu siringayla veriym nasil yapmaliym?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Adenovirüs hastalığıda olabilir. E-coli, Salmonella gibi hastalıklarla birlikte gelişebilir.

cibuka

Yeni Üyemiz
Adı
Çiğdem
Soyadı
Kasapoğlu
Bunu nasil anlayabiliriz once e coli tedavisi uygulasak olmaz mi?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
O tedaviyi zaten yapmanız lazım. Ur v.s. oluşumlar ve denge kaybı geçmezse maalesef tedavisi olmayabilir. Umarım Tedavi sonunda geçer.

cibuka

Yeni Üyemiz
Adı
Çiğdem
Soyadı
Kasapoğlu
Triflucan i tedarik ettik ama bakalim umarim iyilesir. Az once su da ictigini gordum. Dariyi da yemeye devam ediyo

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Önerdiğim tedaviyi uygulayın denge kaybı falan kalmayacak. e.coli salmonella gram pozitif negatif üreme yolları enfeksiyonları sinir sistemi enfeksiyonu bağırsak enfeksiyonlarına iyi gelecek kortizon kuşu toparlıcak denge kaybını düzeltecek ama tedaviyi harfiyen uygulamanız gerekir yoksa denge kaybı ilerler..  Triflucana gerek yok şu anda.

Serkan Atlas İNCE' Alıntı:
merhaba kusunuza kizil dal dariyi sakin eksik etmeyin. Kusunuza biteral 250 hapi 8 esit parcaya bolun. 8. parcayi atin. Ayni zamanda enfexia 250mg hapi 6 esit parcaya bolum. biteralin 7. parcasindan 1. parcasi ve enfexia nin 6 parcasindan 1. parcayi ikili karisim yapin bu ikiki karisimlari 7 gun verin. enfexia 6 parca oldugu icin 6. gunde bitecek biteral 7. gunde. Bu tedavi esnasinda kusun 3. gun tedavisinde paradnol kortizon ilacini iki karisima ekleyin. 3. ve 4. gun. paradnolu 5 esit paracaya bolun. 2 parcasi kullanilacak. bu tedaviden sonra ek olarak b12 tedavisi ard arda 3 gun.. Denge kaybi kalmayacak. Ancak 11 gunde diskisi kati ve bembeyaz olacak pankreas dan oturu. korkmayin 3 gune duzelecek. sonrasında ise multivitamin ve probiyotik.

not: ilac parcalarindan kasdim 1 ilac tane yi 8 e yada 7 ye boleceksiniz.. Kutu icerisinden cikan tum ilaclari degil. 1 tanesini yani..ilaçlar suyuna k

cibuka

Yeni Üyemiz
Adı
Çiğdem
Soyadı
Kasapoğlu
Suyu ictiginden nasi emin olacagim? Soylediginiz ilaclari suyuna katarak icirmem gerekiyo sanirim?