ACİL- Muhabbet kuşunda ödem, şişlik

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
        Merhabalar..
        Fotoğraftaki muhabbet kuşu, kuşçunun bahsettiğine göre yumurtlayamayınca kendiiçinde yumurtasını kırmış ve neticesinde de ödem oluşmuş. Fotoğrafta görünen şişlik 2 gün içinde meydana geldi ve gün geçtikçe daha da şişiyor.Kuşçu yapacağınız tek şey beklemek dedi.Hayvanın enerjisi iştahı gayet yerinde tek sorun gittikçe artan şişlik.
        Geçen hafta hamileydi dokunduğumda yumurtayı da hissedebiliyordum, her gün gözlemlediğim için söylüyorum, 3-4 gün önce şişlik  yoktu, sonra birden bu şekilde gittikçe şişmeye başladı ve dokunduğumda içi su dolu balon gibi hissediyorum.
        Kuşçu , yumurtlamayınca yumurtanın içinde kırılmasının hayvanın yaranına olduğunu , hiçbirşey yapılamayacağını zamanla geçeceğini, ilaca gerek olmadığını söyledi. Doğru mudur ?
      İlaç yahut merhem gibi kullanabileceğim birşey var mıdır? Ne kadar sürede geçer ? Ne yapmalıyım ? bu şişlik beni çok korkutuyor.

Ekli dosyalar

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kusunuzun olumsuz biseyi gozukmuyor, yinede onlem amaclı 5 gun ust uste suluguna her gun birkac damla elma sirkesi damlatarak hergun su değişimi yapınız.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kuşun poposuna  zeytinyağı damlatın ve bastırmadan şişkinlik olan yeri masaj yapar gibi ovalayın...

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
kusunuzun olumsuz biseyi gozukmuyor, yinede onlem amaclı 5 gun ust uste suluguna her gun birkac damla elma sirkesi damlatarak hergun su değişimi yapınız.
Cevabınız için teşekkürler, uygulamaya başladım. Fotoğrafta şişliği tam olarak gözükmese de çok büyük bir şişlik var, yani tabiri caizse bir erik büyüklüğünde, sanırım gittikçe de şişiyor, bu durum normal mi ?

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Mert AYDIN' Alıntı:
kuşun poposuna  zeytinyağı damlatın ve bastırmadan şişkinlik olan yeri masaj yapar gibi ovalayın...
Merhabalar, cevabınız için teşekkürler, bugün iki kez uyguladım, görünürde bir değişiklik yok , fakat sürerken hayvanın biraz olsun rahatladığını hissediyorum, Bu işlemin şişliği geçirme amaçlı olduğunu düşünüyorum, yapabileceğim başka birşey var mı ? gittikçe şiştiğini görüyorum ve daha çok tedirgin oluyorum.Normal mi ? ölmesinden  korkuyorum.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Aynısı benim bir tepeli dişi kuşumda da oldu. Dediğiniz gibi neredeyse bir erik büyüklüğünde. Ne yaptımsa geçmedi. Sizin kuşta olduğu gibi yemesinde- içmesinde, enejisinde hiç bir değişiklik yok. Gayet sağlıklı. Dipcik gibi maşşallah :) Sadece böyle bir şişlik var. Ben belki uçarak ve az yiyerek eritir mi acaba diye yaklaşık 2 aydır kümesin içine saldım.  Yerden ne bulursa onu yiyor, sık sık da uçuyor ama şişlikte en ufak bir değişiklik hala yok. Ben artık o şişliğin ineceğinden umudumu kestim. Hatta bu günlerde birde üretime atıcam bakalım ne olacak.

Yalnız sizin daha yeni başladığı için sararmamış, benim küçük bir erik büyüklüğünde ve sapsarı.  Ben fotolarını çekmiştim. Çok kıpırdadığı için net çıkmadı ama buraya resimlerini koyuyorum. Hatta bugün çekebilirsem yeni resimlerini de eklerim.

İnşaAllah benim kuşumda olduğu gibidir. En azından kuşunuzu kaybetmezsiniz.

Tekrar geçmiş olsun :)

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
    İnşallah kuşunuz düzelir, yada yaşamına olumusz bir etki yaratmaz , uzun yıllar yaşar :)

Benim kuşum bugün yumurtladı! sabah bir baktım, kafesin dibinde köşede ( dergi sayfalarını 8-10 adet sermiştim onların birkaç katını kemirip hafif çukurluk yaratmış) yumurtlamış!ağzım açık kaldı :) dün bana ödem demişlerdi, günde 3 kere zeytinyağı ile masaj yaptımyaparken elime bir sertlik geldi  yumurta nasıldır bilmediğimden tümor olabilir dedim dün neredeyse kafese hiç sokmadım saldım uçtu, yürürken bile peşinden koşturdum ki şişlik insin, birde hayvan yumurtlayacakmış ya!

Fakat sorun şu ki kuşçu dün öyle deyince ben yuvalığı kaldırdım, yavrum da yere yumurtlamış, beni görünce mahsun mahsun baktı yaptığını beğendin mi der gibi. Ben yumurtayı alıp yuvalığa koyup yuvalığı geri takayım mı ? birde yumurtanın yanlarına pislemiş, sürekli yerde etrafında duruyor elimi uzattım fena saldırdı, dergileri değiştirmeyeyim mi ? ne yapayım ? yardımınıza ihtiyacım var gerçekten, çok sıkıntılı bir durum

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Feyza Gök GÜREŞ' Alıntı:
    İnşallah kuşunuz düzelir, yada yaşamına olumusz bir etki yaratmaz , uzun yıllar yaşar :)

Benim kuşum bugün yumurtladı! sabah bir baktım, kafesin dibinde köşede ( dergi sayfalarını 8-10 adet sermiştim onların birkaç katını kemirip hafif çukurluk yaratmış) yumurtlamış!ağzım açık kaldı :) dün bana ödem demişlerdi, günde 3 kere zeytinyağı ile masaj yaptımyaparken elime bir sertlik geldi  yumurta nasıldır bilmediğimden tümor olabilir dedim dün neredeyse kafese hiç sokmadım saldım uçtu, yürürken bile peşinden koşturdum ki şişlik insin, birde hayvan yumurtlayacakmış ya!

Fakat sorun şu ki kuşçu dün öyle deyince ben yuvalığı kaldırdım, yavrum da yere yumurtlamış, beni görünce mahsun mahsun baktı yaptığını beğendin mi der gibi. Ben yumurtayı alıp yuvalığa koyup yuvalığı geri takayım mı ? birde yumurtanın yanlarına pislemiş, sürekli yerde etrafında duruyor elimi uzattım fena saldırdı, dergileri değiştirmeyeyim mi ? ne yapayım ? yardımınıza ihtiyacım var gerçekten, çok sıkıntılı bir durum
zaten sızın kuşta yumurta tıkanması vardı,
o yüzden zeytinyağı tedavisini söyledim size ve sonucu ortada:)
yuvalığı tabi ki takın çünkü yumurtlamaya devam edecek dişi
bu arada yumurta hayırlı olsun...

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Mert AYDIN' Alıntı:
zaten sızın kuşta yumurta tıkanması vardı,
o yüzden zeytinyağı tedavisini söyledim size ve sonucu ortada:)
yuvalığı tabi ki takın çünkü yumurtlamaya devam edecek dişi
bu arada yumurta hayırlı olsun...
Teşekkürler..
Yuvalığı takacağım tekrar, fakat büyük ihtimal yumurtanın içi boş, kızışma/ kızgınlık yumurtası olduğu için Bir adetten fazla yumurtlamaz dediler? Yumurtayı atmıyorum fakat daha yumurtlar mı ?

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Mert AYDIN' Alıntı:
muhtemelen evt...
ayrıca dişiye bi erkek alın, yazık kuşa..
Teşekkürler, yardımcı olmup zaman ayırdığınız için :)
Erkek kuş var fakat 7-8 aylık, erkek kuşun bu taraklarda bezi yok , ayrıca dişi de zaten onu pek sevemedi, sürekli saldırıp, çok korkutuyor :) bu sebeple yumurta büyük ihtimal boştur dedim :) 3. bir kuş alma ihtimalim de yok, ev iyice kuş çiftliğine döner, 3 adet kuşa bakmam çok zor olur :) tekrar teşekkürler

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Mert AYDIN' Alıntı:
rica ederim
iki kuşta aynı kafeste mi duruyor?
Hayır maalesef. Dişi bulunduğu kafeste erkeği istemiyor, birkaç kez koydum sürekli yere düşürüp yerde köşeye sıkıştırıp üzerine atlıyor, erkek çığlık çığlığa kalıyor. Sanırım erkek boyut olarak da dişiden küçük olduğu için (sanırım cinsi lutino ve geldiğinde de yavruydu, boyutları hiç değişmedi) eş olarak beğenmedi, sürekli kıskanıyor kuyruğunun uzunluğunu onu ele alıp sevmemizi yediği içtiği her şeyi. Bu gibi sebeplerleYan yana farklı kafeslerde tutuyorum.
Sanırım zaten erkek lutinom aynadaki yansımasını kendine eş seçmiş çoktan :)